Smutne wieści

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Radegast
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.02
    • 1124

W tym wszystkim nie poruszono tu jednego problemu jaki nas spotyka z butelką, a wielokrotnie może przemawiać za puszką.

Chodzi o zwrot kaucji za butelki. Nie ma sprawy gdy pijemy piwko w pobliżu sklepu i zaraz tą butelkę "zwrócimy". Gorzej jest gdy nam się nagromadzi troche tych butelek i wkońcu chcący je sprzedać, pani w kasie poprosi nas o paragon na nie, którego naturalnie nie mamy (raczej rzadko kto zbiera takie rzeczy) i co w ten czas. Pozostaje nam sprzedać owe butelki po śmiesznie niskiej cenie, albo nawet i wyrzucić.
    Ja owy problem mam cały czas, gdzie w szafie mi się nagromadzi duża ilość butelek, a potem nie mam co z nimi zrobić.
    Naprawde nie wiem po czyjej stronie stoi wina za tą parodie butelkową, która nie wątpliwie wpływa na powodzenie puszki.

-----------------------------------------------------------
    Aby było śmieszniej dodam, że nie raz mi się zdarzyło przy kupowaniu na wymiane, że nie przyjęto mi jakiejś tam butelki ponieważ nie była ona z tego samego piwa-inna etykietka (choć kształy miały identyczne)
    Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacy

Comment

• adam16
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.02
      • 9865

Originally posted by Radegast
      Aby było śmieszniej dodam, że nie raz mi się zdarzyło przy kupowaniu na wymiane, że nie przyjęto mi jakiejś tam butelki ponieważ nie była ona z tego samego piwa-inna etykietka (choć kształy miały identyczne)
      Mnie to spotyka od czasu do czasu, w różnych śmiesznych sklepikach np. w Auchan.
      Browar Hajduki.
      adam16@browar.biz
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Radegast
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.02
        • 1124

Heh, nie ma co się dziwić, że puszki tak gwałtownie weszły na nasze pułki sklepowe. Bo jak może być inaczej jeżeli cały przemysł butelkowy jest jakiś kulawy i to jak pamiętam trwa już od dawien dawna
        Jedynie żywię nadzieje, że butelki PET jeszcze dłuuugo nie będą napełniane piwem.

Comment

• slavoy
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛
          • 2001.10
          • 5055

Radegast napisal/a
          Jedynie żywię nadzieje, że butelki PET jeszcze dłuuugo nie będą napełniane piwem.
          Ano Radegast już są napełniane. Niestety. Rozejrzyj się w supermarketach, a odkryjesz smutną prawdę...
          Dick Laurent is dead.

Comment

• Radegast
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.02
            • 1124

Wiem, ale jak na razie jest to jakiś dziwny towar z czech, no może i już jakieś regionalne sikacze się w to pcha.
            Chodzi natomiast oto aby to nie było "chlebem powszednim" tak jak pucha.

Comment

Przetwarzanie...
            X