Słyszałem, że piwo lwowskie serwowane w restauracji "Lwowskiej" we Wrocławiu jest warzone przez Piasta specjalnie dla tej knajpy z dodatkiem kukurydzy. Czy tak jest rzeczywiście, czy to po prostu zwykły piast + reklamowa ściema ?
tzw. piwo lwowskie
Collapse
X
-
rozmawiając kiedyś z szefem Lwowskiej, mówił mi że jest to specjalnie dla nich robione piwo. z powodu dość ograniczonego czasu nie pytałem jednak o szczegóły. ale piwo "Lwów" na pewno było jakiś czas temu warzone w browarze "Mieszczańskim"- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
a gdzie tam specjalnie. Toż chyba wyczułabym w smaku? A nie czujęComment
-
to prawie jak w Highlanderze- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Ale w Highlanderze najpierw była "zwykła" Sobótka, a potem "zwykły" Namysłów? Poprawcie mnie jeśli się mylę?Comment
-
W życiu nie wyczułam żadnego dodatku, a ostatnio byłam tam nie dalej jak trzy dni temu. Przejdę się jeszcze raz i wyspowiadam kelneraComment
Comment