Namysłów miał do wypożyczenia małe lodówki w kształcie beczki z piwem. Podłączyć trzeba było do sieci i kega i miało się świetna namiastkę rollbaru.
Domowe picie PUBowe
Collapse
X
-
-
GulGul może coś na ten temat powiedzieć- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Powiem jedynie, że obecnie z kupnem kega bezpośrednio w browarze mogą być kłopoty chyba, że ma się koncesję na handel piwem. (a kiedyś z takim kupnem nie było żadnego problemu, można było sobie np. przeturlać beczkę z Piasta do akademików)
Znowóż ceny w sklepach firmowych wcale nie są najniższe.
Lepszym wyjściem są niewielkie hurtownie, które często wypożyczają odpowiedni osprzęt do nalewania, i jako zastaw niekoniecznie wymagają kasy.
Comment
-
-
Odp: Co do chłodzenia.
maslak napisał(a)
Tak sobie wymyśliłem, że można KEGa wsadzić do beczki o średnicy 5-10cm szerszej niż on sam, nalać zimnej wody, ew. wrzucić trochę lodu i na czas impry napewno starczy!
wracając do tematu - próbowaliśmy rzeczoną metodę - efekty były bardzo słabe. beczka traktowana tak przez kilka godzin praktycznie nie straciła pierwotnej temperatury...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Jakbyś napisał z jakich anonsówTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Jak się domyślam z Allegro, aktualnie są tam dwie schładzarki do nabycia.
Sam już mam komplet, jeszcze tylko wyczyścić wszystko i zmontować w całość
A tak naprawdę to brakuje mi jeszcze butli CO2 i kega.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
cielak napisał(a)
Na alegro aktualnie (sprawdzałem) jest schładzarka i nalewak "bosmana", ale ceny kosmos!!!
Ja kupiłem schładzarkę 2-obiegową, kolumnę porcelanową Bosmana z nalewakiem, reduktor, głowicę do kega oraz komplet przewodów do podłączenia wszystkiego w cenie poniżej aktualnej ceny wywoławczej za samą schładzarkę. Na szczęście była opcja "kup teraz"Last edited by kangurpl; 2004-05-18, 09:42.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
Comment