Ja myślę, że słomka do piwa (korzennego, złamanego) jest dawana jako mieszadełko a tylko niewiedza skłoniła do picia przez słomkę. Stworzyło to swoistą modę szczególnie wśród młodych kobiet, modę nieestetyczną z mojego punktu widzenia.
Piwo przez słomkę
Collapse
X
-
-
Qak napisał(a)W zasadzie jest jeszcze jeden przypadek:
co jeśli ktoś ma zarost na twarzy? Tylko taki pokaźny.
Jak jest duża piana to można ją sobie rozsmarować po całych wąsach i później wietrzeje pod nosem, co nie jest miłe.Comment
-
Ja mam zarost, na twarzy, raczej mały, ale nie przeszkadza mi on w piciu piwa. Trzeba tylko obetrzeć wąsy po wypiciuComment
-
Aldach napisał(a)
Qak napisał(a)
Ja mam zarost na twarzy, raczej niemały, ale piwo piję tylko bezpośrednio!!! Żadnych słomek!!!bez brody...Comment
-
To nie jest dobry pomysł!
Dopuszczam coś takiego tylko w przypadkach wyjątkowych np. gdy ma się złamaną szczękę,kiedy ma się ją unieruchomioną i nie można zwykłego,słusznego piwnego łyka zaczerpnąć.Opatrunek ma się miesiąc - a jakże miesiąc bez piwa się leczyć.Wszak to najlepsze lekarstwo...Comment
-
Raz miałem okazję pić piwo przez słomke Jednak mój organizm nie toleruje ani słomki, ani Żywca, ani soku więc ze względów "zdrowotnych" odstawiłem słomki, soki i Żywca.-------------------
Grupie Żywiec mówie stanowcze NIE!
Guinnessowi i innym ALE mówie stanowczo TAK!
Smacznym piwom (także jasnym) mówie TAK.Comment
-
macmon napisał(a)
(...) Nie ma nic lepszego, niż chaust piwa ze szklanego kufla w letni wieczór.
Wiele kobiet sączy jednak z upodobaniem piwo (z soczkiem) przez słomkę. Może to taki substytut long drinka?Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
Comment