Już niedługo czeka nas paradoks. Browary łączą się w wielkie korporacje które udzielają sobie praw do marek (czyli wszystkie browary grupy mogą produkować każdą markę grupy). Ostatnio taki plan ma Okocim po przejęciu Piasta i Bosmana. Czyli będzie tak ja teraz jest w Kompanii czyli w Polsce centralnej Tyskie jest z Poznania a w południowej z Tych. Podobnie jest w Żywcu – Tatra robiona w Leżajsku. I żeby napić się prawdziwego Piasta, Bosmana, Tych, Leżajska itd. trzeba będzie pojechać do konkretnego miasta/browaru. Czyli wraca REJONALIZACJA, czyli paradoks: z jednej strony jedna marka obecna w całym kraju ale tak naprawdę prawdziwa jej wersja dostępna tylko w ściśle określonym rejonie..
Paradoks fuzji i współudziału marek
Collapse
X
-
Paradoks fuzji i współudziału marek
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Tagi: brak
-
-
Przeczytajcie artykuł o Okocimiu w Piwoszu. Na informacje raczej nie liczcie. Na Tyskim jest tylko napis wyprodukowano przez Kompania Piwowarska, Poznań. Na Tatrze informacja jest małymi literkami. I tak dalej. Zresztą przecież pijacie piwa na licencji. Ja już pisałem o tym w dyskucji na temat marek. Moje zdanie jest proste Marka powinna być powiązana z recepturą i miejscem wytwarzania. Nie można pisać starodawna receptura i używać wit C jako przeciwutleniacza.To inaczej miało być, przyjaciele,
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Gorzej z nami.U nas na Górnym Śląsku Piast to rarytas.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Nie bedzie problemu bo korporacje piwne zmniejszają ilość marek i niedługo będzie jedno piwo np. TYSKOLECH albo WRECKI ŻYWIEC. Jeśli jednak kiedyś będzie DOLNOŚLĄKI BOSMAN to chyba przestane pić piwo.www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Comment
-
-
Originally posted by kiszot
Gorzej z nami.U nas na Górnym Śląsku Piast to rarytas.Last edited by pjenknik; 2002-02-21, 09:21.
Comment
-
-
Mieszkam w Zabrzu ( "najbardziej polskim ze wszystkich polskich
miast" jak mawiał o nim gen. De Gaulle ) od urodzenia
i zdaję sobie sprawę, że nie jest to idealne miejsce do pędzenia
żywota.
Nie oznacza to jednak wcale, że jestem skazany na wyroby
piwobochodne miejscowego browaru.
Wprawdzie hartowałem na nich moją wątrobę, ale były to
lata 80-te i "Górnośląskie" oraz "Zabrze beer" piło się
z przyjemnością
Teraz produkty browaru napawają mnie. hm .. niechęcią,
więc korzystam z innych.
A poza ty, Browary Górnosląskie pod względem marketingu
sa chyba na ostatnim miejscu w Polsce.
StarykocurPiwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment
-
-
Originally posted by StaryKocur
Starykocur
Kocurze, potwierdasz?Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Originally posted by StaryKocur
Wprawdzie hartowałem na nich moją wątrobę, ale były to
lata 80-te i "Górnośląskie" oraz "Zabrze beer" piło się
z przyjemnością
A takie coś jak Tyskie,obecne dzisiaj prawie w każdej knajpie,było kiedyś nieznane.Królowało Górnośląskie.Łezka w oku się kręci.I padnie chyba następny browar.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
StaryKocur napisal/a
Comment
-
-
(21.2.2002) Skupina Plzeňského Prazdroje začala v únoru 2002 testovat výrobu sudového piva Gambrinus v pivovaru Radegast v Nošovicích. "Na rok 2002 je plánována v Nošovicích výroba 400 tisíc hl sudového gambrinu deset a 12 procent, který je určen pro Moravu," řekl mluvčí skupiny Jaroslav Pomp
Znaczy to jak rozumiem,że część Gambrinusa będzie robił Radegast. Jeżeli nawet w Czechach się dzieją takie rzeczy to już koniec świata.To inaczej miało być, przyjaciele,
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Na razie to Weilekiepopowice warzą Primusa dla Plazeńskiego Pazdroju. Primus jest pieć klas gorszy od sztandarowego Pilsnera.
Swoją drogą to ciekawe jaki jest związek między tymi dwoma browarami.www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Comment
-
Comment