Ile wytrzymaliście bez piwa?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zAjkA
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1089

Przyznam że lubię smakować piwo. Moja norma to minium jedno dziennie. A najwięcej póki co wytrzymałem bez piwa 3 dni podczas Wielkanocy . Nawiązując jeszcze do wcześniejszej dyskusji Marusi z Grzechem to w pełni zgadzam się z Marusią. Samemu nieraz zdarzy mi się wyskoczyć na długiej przerwie ze szkoły na Porterka z Krajana co później sprzyja mi w przyswajaniu wiedzy. Według mnie piwo pobudza niektóre szare komórki
    Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Comment

• nikita_banita
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.06
      • 1363

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkA
      Moja norma to minium jedno dziennie.
      Ja nie wyznaczam sobie norm spożycia i dosyć spontanicznie wypada mi spożycie jeśli chodzi o częstotliwość i ilość.
      Zajka: Studiujesz czy uczysz się? - porter na przerwie - odważnie, ale czy aby pobudza szare komórki?

Comment

• zAjkA
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.12
        • 1089

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nikita_banita
        Ja nie wyznaczam sobie norm spożycia i dosyć spontanicznie wypada mi spożycie jeśli chodzi o częstotliwość i ilość.
        Zajka: Studiujesz czy uczysz się? - porter na przerwie - odważnie, ale czy aby pobudza szare komórki?
        Z tą normą to mówię ogólnie gdyż również nie wyznaczam sobie norm iż muszę koniecznie wypić jedno piwko dziennie . Chodziło mi tu raczej o taka średnia choć zdarzają się i pojedyńcze dni bez ani jednego browaru. Zapomniałem dodać ważną informację a mianowicie iż ten porterek jest pojemnosci 0,33l. Aż na tyle odważny nie jestem aby na przerwie(mamy w ciągu dnia dwie przerwy po 25min.) mierzyć się z czymś większym choć czasem zamiast być na religi siedziałem w pobliskim parku i delektowałem się Książęcym z Lwówka. Co do nauki to uczę sie w 3 klasie Technikum Elektronicznego więc studia dopiero przedemną. Pozdrawiam

Comment

• robox
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.11
          • 8188

Co do nauki to uczę sie w 3 klasie Technikum Elektronicznego
          Z technikum, zresztą o podobnym profilu, pamiętam, że czasami z takich wyskoków na piwko już się na lekcje nie opłacało wracać

Comment

• zAjkA
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.12
            • 1089

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox
            Z technikum, zresztą o podobnym profilu, pamiętam, że czasami z takich wyskoków na piwko już się na lekcje nie opłacało wracać
            Mi również się to zdarzało głownie w 2 klasie choć pamiętam że zawsze bez wzgledu na okolicznosci wracałem na ostatnie dwa WF-y pokopać piłkę. Nieraz czułem się jak wirtuoz futbolu

Comment

• Shlangbaum
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2005.03
              • 5828

No, jedno dziennie to podstawa wyżywienia piwosza
              Nie raz trzy-cztery dni bez piwa wytrzymam jak nie ma czasu się napić.
              Ale wytrzymałem też rok wogóle bez piwa i innego alkoholu. Wszystko się da, w końcu:
              Nic co ludzkie nie jest mi obce !!! he he he

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Hannibal
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.03
                • 1426

A najwięcej póki co wytrzymałem bez piwa 3 dni podczas Wielkanocy .
                Pamietaj o jednej z podstawowych zasad: Liquida non frangunt ieiunium
                "All the good things for those who wait"

Comment

• matuss
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2004.12
                  • 41

Ja mialem 2 tygodnie - od 4 Niedzieli Wielkiego Postu to Wielkanocy...
                  Matuss

Kłamstwo zdąży obiec pół świata, zanim prawda włoży buty - James Callaghan

Comment

• earl_grey
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2005.05
                    • 203

Mam zamiar wytrzymać przez cały okres Wielkiego Postu, na razie idzie nadspodziewanie dobrze. Ale w pierwszy dzień świąt to chyba zaraz po Rezurekcji otworzę Fortunkę, co ją w Smaku wczoraj kupiłem.
                    Ostatnia zmiana dokonana przez earl_grey; 2007-03-22, 22:45.

Comment

• Cez
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.01
                      • 1789

nie pamiętam. kiedy nie piłem.
                      Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

Comment

• cyborg_marcel
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.03
                        • 3467

Korciło mnie, żeby napisać "od ostatniego spotkania forumowego", ale właśnie do mnie dotarło, że me oczy bezalkoholowo na współbiesiadników patrzyły Kurka, nie pamiętam, kiedy alkohol w mym otworze gębowym gościł, a kapownika mi się nie chce szukać, coby sprawdzić ostatnie knajpiane szaleństwo...
                        Jeszcze dojdzie do tego, że mi admin bana sprezentuje za niedostosowanie się do konwencji forum.
                        Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• kot_z_cheshire
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.11
                          • 2201

No ja kilka miesięcy. Ale wtedy to winnie było
                          Młode koty mają adhd, niestety.
                          Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
                          Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
                          Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.

Comment

• jacer
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2006.03
                            • 9875

od czasu warzenia, prawie codziennie jest jakies, chocby jedno.

Kiedys nie chcialo mi sie isc do sklepu.
                            Swoje jest cedzone, degustowane, pite dla przyjemności
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                            No Hops, no Glory :)

Comment

• kham
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2006.01
                              • 751

Zrobiłem noworoczne postanowienie: piwo...no pasaran!!! postanowienie oczywiście było po pijaku. Przetrzymałem cały karnawał... środy popielcowwej nie. Pól godziny po moim wyjsciu mój przyjaciel wylondował w tej samej knajpie. Dostał recenczje od barmana: " twój kumpel tu był, wypił 6 piw duszkiem i uciekł". Tyle w temacie.

Comment

• cyborg_marcel
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.03
                                • 3467

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
                                Kiedys nie chcialo mi sie isc do sklepu.
                                Jacer> Tu nie chodzi o pójście do sklepu, ja w swojej tajemnej spiżarence mam dobrych kilkadziesiąt butelek piwa.
                                Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

Przetwarzanie...
                                X