Ile wytrzymaliście bez piwa?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

W czasie ciązy to chyba przesada, a także w czasie karmienia.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• kot_z_cheshire
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.11
      • 2201

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Juby_piwosz
      Dlaczego nie wierzysz, że piwo ma bardzo dobry wpływ na zdrowie, oczywiście nie 5 dziennie, tylko jedno, dwa.
      No chyba nie do końca w tym przypadku. Coś mi się kołacze po głowie, że alkohol w ciąży i przy karmieniu nie jest najlepszym napitkiem i nie wiem czy nie chodzi też o bąbelki w napojach: dzieci mogą mieć kolki
      ( z drugiej strony, niemowlętom życie chyba wciąż upływa na kolkach..ale ja tam się nie znam)
      Młode koty mają adhd, niestety.
      Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
      Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
      Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.

Comment

• Latarnik
        Premium Lamplighter
        🥛🥛🥛🥛
        • 2004.06
        • 5035

Matkom karmiacym zaleca sie (gdzieniegdzie na swiecie) picie piw typu Milk Stout zawierajacych laktoze. Pite pol na pol z mlekiem jest bardzo smaczne i pozywne.
        5470 kapsli z wypitych piw
        874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
        "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
        https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
        Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
        https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• kot_z_cheshire
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.11
          • 2201

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
          Matkom karmiacym zaleca sie (gdzieniegdzie na swiecie) picie piw typu Milk Stout zawierajacych laktoze. Pite pol na pol z mlekiem jest bardzo smaczne i pozywne.
          To pewnie przez to mleko jest mniej bąbelków
          Młode koty mają adhd, niestety.
          Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
          Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
          Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.

Comment

• miaumiau
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2007.03
            • 12

w ciazy nie tknelam ani grama alkoholu - twade postanowieni i dotrzymalam slowa - no moze nie wliczajac pierwszych 3 tygodni ciazy jak jeszcze nei bylam swiadoma swojego "stanu" :-)

teraz czasami pozwalam sobie na male lekkie piwo lub lampke wina - zreszta wiecej bym nawet nie dala rady bo po prostu usypiam :-) organizm sie broni

Comment

• Cooper
              🥛🥛🥛
              • 2002.11
              • 6059

Ja bez piwa wytrzymalem około 15 lat. Potem zacząłem pić i stan ten trwa do dziś.
              Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
              1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• woj58
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2006.11
                • 15

Ja może wytrzymałbym długo, gdyby nie Noteckie jakoś nie mogę się powstrzymać 40 sztuk wypróżnię w 3 dni a w przerwach między kolejną dostawą spożywam Żywe (nie mylić z Żywcem) które pojawiło się w obfitości w Leclercu w Kielcach

Comment

• snorre
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2006.02
                  • 655

Ja do wieku mniej więcej 33, 34 lat nie piłem w ogóle alkoholu, a więce również i piwa. Obecnie, zwykle w dni powszednie nie pijam, nadrabiam w weekendy Chyba, że są wakacje, ferie i tego typu przerwy kiedy nie muszę chodzić do pracy wtedy bywa i codziennie. Innych alkoholi nie ruszam.
                  Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!

Comment

• Mistrzu
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2003.08
                    • 750

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
                    Ja bez piwa wytrzymalem około 15 lat. Potem zacząłem pić i stan ten trwa do dziś.
                    Znaczy się: od urodzenia te 15 lat liczysz?

Comment

• jaro-w
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2006.10
                      • 127

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorre
                      Ja do wieku mniej więcej 33, 34 lat nie piłem w ogóle alkoholu, a więce również i piwa. Obecnie, zwykle w dni powszednie nie pijam, nadrabiam w weekendy Chyba, że są wakacje, ferie i tego typu przerwy kiedy nie muszę chodzić do pracy wtedy bywa i codziennie. Innych alkoholi nie ruszam.
                      rany to ja dopiero miałbym zacząć jakoś sobie tego nie mogę wyobrazić(czasami to raczej mam wrażenie że już kończę )

Comment

• jaro-w
                        • 2006.10
                        • 127

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh
                        Niestety nie mogę pozwolić sobie na abstynecję, ponieważ mam za dużo różnych piwek na stanie ( a cały czas dochodzą nowe), a każde z nich ma przecież określoną datę przydatności do spożycia. I dlatego muszę je pić
                        Sibarth jak będziesz chciał odpocząć ,daj znać .Latam do Białego co 2 tygodnie i chętnie pomogę

Comment

• Scriptus
                          • 2006.04
                          • 189

Hehe, dobre pytanie.
                          A czy to trzeba wytrzymywac bez piwa? i po co?
                          Poważnie, to piwko zawsze mam, ale nie zawsze mam możliwość wypić. ale i tak wypijam przeciętnie jedno, dwa dziennie. Czasem mi się zdarzy wypić kilka, czasem nie wypić wcale, kwestia przypadku. Jednak piwko lubię, a pić coś trzeba, w końcu człowiek nie kaktus... W odróżnieniu od psa, nie piję wody pod żadną postacią, nawet najbardziej markową. Z niegazowanych rzeczy mogę ewentualnie kawę, zupę, ale zdecydowanie wolę gazowane piwko.
                          Nic lepszego od Brackiego :)

Comment

• Cooper
                            🥛🥛🥛
                            • 2002.11
                            • 6059

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mistrzu
                            Znaczy się: od urodzenia te 15 lat liczysz?

Znaczy tak mniejwięcej do końca podstawówki
                            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Cez
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.01
                              • 1789

...nie mogę pozbyć się 2 portrerów dziennie...
                              Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

Comment

• Cube666
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2005.12
                                • 70

Chętnie piłbym 2-3 dziennie ale niestety trochę szumi w głowie. Wiec ograniczam 1 piwko na dwa dni. Szkoda że Opolu ciężko dostać piwka smaczne ale o małej zawartości alkoholu. Trzeba się wybrać do Czech po piwko Branik. Dobre i nie mąci w głowie.
                                Prace archeologiczne wykonywane w połowie lat 80. XX wieku "wykazały niezbicie, że pierwszym zrywem ludowym w naszych dziejach było obalenie reakcyjnego reżimu marionetkowego władcy Popiela, idącego na smyczy zachodnioniemieckiej, przez postępowy nurt plebejski, reprezentowany przez rękodzielnika Piasta", a ów Piast posłużył się do likwidacji Popiela myszami domowymi, dlatego też Komitet Obchodu Założenia Kruszwicy postanowił ufundować pomnik przedstawiający Zwycięską Mysz Postępu i Tradycji.

Comment

Przetwarzanie...
                                X