To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Originally posted by ANDRO Jak mam nockę to nie piję piwa tego dnia od rana no i przez całą noc oczywiście. To jest przerwa 24-ogodzinna i na dłuższe się nie nastawiam.
Ja podobnie - teraz piszę zupełnie serio - przed nocą nic. Po nocy nyny w wyrku, wstaję na obiadek a do obiadku browarek.
A najdłużej to nie piwoszyłem od sierpnia 1971, tak do drugiej połowy lat osiemdziesiątych
A ja najdłużej nie piłem piwka we wrześniu ubiegłego roku. Było to zaraz po rejsie po Mazurach i chciałem sobie udowodnić że mogę. Napiłem się dopiero po skończonej sesji wrześniowej
Originally posted by radeckib A ja najdłużej nie piłem piwka we wrześniu ubiegłego roku. Było to zaraz po rejsie po Mazurach i chciałem sobie udowodnić że mogę. Napiłem się dopiero po skończonej sesji wrześniowej
Witamy
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Piwofil napisal/a
Do 10 dni ale jak kiedyś na imprezie wypiłem 11 piw (wszystkie są udokumentowane) to przestałem w ogóle patrzeć na piwo przez około 3 miesiące.
hmmm ...
To ja nie powinieniem pić piwa jakieś 300 lat.
Ostatnia zmiana dokonana przez uwolnic_orke; 2002-03-08, 10:00.
Piwofil napisal/a
To ile wypiłeś tych piw naraz najwięcej ?
zmierzony rekord to 44 półitrowe Sobótki, mniej więcej od 11.00 do 24.00. I kiedyś prawie całą 30 litrową beczkę, ale bez precyzyjnego pomiaru.
Ale to było 9 lat temu, dzisiaj wątroba już licha ...
Ostatnim punktem piwnych peregrynacji po Równym, był browar restauracyjny Na Hruszewskoho. Nazwa łączy się z ulicą na której się znajduje. Jest to nieco na wschód od centrum miasta, bardzo blisko Stahlberga.
To mały kompleks na który składa się piętrowy przeszklony barak z ogródkiem...
za mną już ponad 10 warek z zacieraniem z czego dwie to był Pilzner z Browamatora i zarówno przeze mnie jak i znajomych te dwie warki były najbardziej chwalone więc teraz plan mam następujący: zrobić warkę Pilznera 40 litrową z czego połowę nachmielić tak jak zawsze...
We wrześniu 2017 roku rozpoczęła się produkcja w browarze Moravia położonym w dzielnicy Brna-Medlánky. Wejście do browaru znajduje się bezpośrednio z ulicy Kytnerovej.
Od samego początku produkcji browar miał jeden jasny cel - warzenie doskonałych, ciekawych piw dolnej fermentacji,...
Butelka 0.5l, zawartość alkoholu min. 4,1%
Piwo barwy słomkowej, bardzo mętnawe. Nagazowanie spore. Piana wręcz gigantyczna - tworzy spory grzybek, biała, trwała.
Jest tylko jeden problem - pachnie jak pszeniczne i tak smakuje (lekki banan i goździki). Coś mi się wydaje że autor...
Niefiltrowane, pasteryzowane. W składzie słód pszeniczny, jęczmień i zagęszczacz (?) pektynowy.
Oznaczenie na kontrze wskazuje, że miejscem produkcji jest kijowski browar Sławutycz.
Comment