Ile wytrzymaliście bez piwa?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
    Cholera, może ja umieram
    Przekwitanie
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
      Przekwitanie
      O, fajnie, kilka kłopotów z głowy
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• markus73
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2010.08
        • 88

Wracajac do tematu to ja ostatnio po urlopie w kraju zwanym Polska niepilem dwa tygodnie.
        Powod -strulem sie tak polskim piwem w dwa tygodnie ze ledwo udalo mi sie dojechac do domu
        Pytanie jakie jest juz na innym forum czy sklepowe piwo jest jeszcze piwem?
        Niewiem jak to dziala ale tutaj tj.w Niemczech moge wypic 5-6 browarkow i rano nic a po krajowych 4 niemoge na drugi dzien sie pozbierac .
        To jest powod do warzenia
        Pozdrawiam i jade po jakies nowe piwko

Comment

• Rycho_128
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2007.03
          • 1054

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
          Doszedłem w tym czasie do wniosku, że codzienne spożywanie jest nudne
          O właśnie. Wszystko w nadmiarze jest nudne. Przekonuję sie o tym na własnej skórze, że taka dość długa przerwa ma sens. To może banał, co powiem, ale tak jest: jak czegoś długo nie ma, to potem dużo lepiej smakuje... Bo ja z przyczyn obiektywno-zdrowotnych całkowicie bez piwa od 7 lipca do teraz i jeszcze jakiś co najmniej tydzień, a może i więcej do tego należy doliczyć. Już szeroko pisałem w innym wątku o swojej przypadłości (dzięki wszystkim za wsparcie ). Ale teraz idzie zdecydowanie ku lepszemu i ku normalności, tyle że zlot w połowie września mnie ominie, nad czym ubololewam, ale wyszło jak wyszło, nic się tu akurat zrobić nie da. Na szczęście zloty mamy zawsze co roku w drugiej połowie września...
          Gdański Browar WaRy
          Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
          Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...

Comment

• Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

Jeśli piłeś piwa koncernowe (Tyskie, Lech, Żywiec, Tatra, Warka, itp.), to wcale się nie dziwię, że się strułeś.
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Promil03
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2007.10
              • 2833

Mija dzisiaj 4 dzień. Jest ciężko. Lodówka pełna. Silnej woli coraz mniej. Do Zlotu jeszcze 8 dni.

Comment

• markus73
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2010.08
                • 88

Na pierwsze dwa tygodnie przytaszczylem sobie pare beczek po 5 l niemieckiego ale na ostatnie dwa zabraklo i raczylem sie wlasnie tyskim,harnasiem,tatra,zubrem i zywcem te ostatnie bylo jeszcze w miare znosne.
                Jakos juz ostatni pobyt w maju wplyna na brak zaufania do polskiego przemyslu piwnego i dlatego wziolem sobie piwo ze soba
                niestety za malo
                Pozdrawiam

Comment

• żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rycho_128 Wyświetlenie odpowiedzi
                  tyle że zlot w połowie września mnie ominie
                  W ramach rekompensaty PenisBank postanowił przygotować dla Pana specjalną, stargetowaną i stailorowaną ofertę kredytową. Proszę nie wyłączać telefonu w godz. 00:00-03:00 w czasokresie trwania zlotu.

Comment

• klaudek
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2010.09
                    • 11

jak można nie patrzeć na piwko )) ja tez moge wypić 11 piwek i na drugi dzień też napewno się piwka napiję )))
                    Jeśli mijasz się z prawdą, to się jej przynajmniej ukłoń

Comment

• Javox
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2009.11
                      • 6470

No i po kilku miesiącach okazało się że nikt już nie chce się wstrzymywać ani deklarować że nie będzie... trzeba pić bo jeszcze można... i ma jakiś smak

Comment

• Fala
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2004.07
                        • 671

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi
                        No i po kilku miesiącach okazało się że nikt już nie chce się wstrzymywać ani deklarować że nie będzie...
                        ... albo dopiero teraz trafił na ten wątek
                        W styczniu byłem chory (zatoki), 3 tygodnie brałem antybiotyki i nie piłem alkoholu A tuż przed końcem starego i zaraz na początku nowego roku (już chorym będąc) zakupiłem w sumie z 30 piw licząc, że choroba zaraz minie i będę mógł sobie podegustować
                        Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
                        Admin ma zawsze rację

PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ

Comment

• Javox
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2009.11
                          • 6470

A jednak ktoś się odezwał...
                          U mnie ostatnio panuje wstręt do popularnych piw i po zdatne do picia wybieram się kawałek...
                          Jeżeli jest to dłuższy czas że nie jadę na testy dobrego to może mnie denerwować przedłużająca się niemożność konsumpcji i wolałbym skrócić tą abstynencję z wyboru...

...czy to już czas na akces do AA? oby nie

Comment

• Latarnik
                            Premium Lamplighter
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2004.06
                            • 5035

A ja odkąd jestem na diecie (to już 5 miesięcy) bardzo rzadko piję piwo. W zasadzie tylko konieczność dodania kapsla do kolekcji zmusza mnie do wypicia.
                            Układając swój plan dietetyczny uświadomiłem sobie, że zawarte w piwie węglowodany są bardziej uzależniające dla organizmu niż alkohol w nim zawarty.
                            I w ten sposób stosując dietę niskowęglowodanową uwolniłem się od nałogu picia piwa!
                            5470 kapsli z wypitych piw
                            874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                            "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                            https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
                            Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
                            https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• Mason
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2010.02
                              • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi
                              A jednak ktoś się odezwał...
                              U mnie ostatnio panuje wstręt do popularnych piw i po zdatne do picia wybieram się kawałek...
                              Możesz robić większe zakupy i przechowywać je w piwnicy, wtedy zawsze będziesz miał blisko
                              JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Javox
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2009.11
                                • 6470

Oj mam świetną cembrowaną piwniczkę i nieraz był tam zapasik... ale czasem brak większej gotówki i niestety ograniczam się do testów na próbie 5-7 buteleczek.
                                Czasem kłopot jest z brakiem wolnego pojazdu i bez tego transport większej ilości jest niemożliwy...
                                Dziś dokonałem testu ostatniej butelczyny z Nymburka, Neźnego Barbara i na razie będzie posucha... i będzie wymuszone "wytrzymanie bez"

Comment

Przetwarzanie...
                                X