Ile wytrzymaliście bez piwa?

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Latarnik
    Premium Lamplighter
    🥛🥛🥛🥛
    • 2004.06
    • 5035

    #91
    A może przenieść tę dyskusję do tematu o wyczynach po piwie, bo tu chyba ma być o wytrzymaniu bez piwa!
    5470 kapsli z wypitych piw
    874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
    "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
    https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
    Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
    https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

    Comment

    • Borysko
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.02
      • 1144

      #92
      Wskutek niesprzyjających okoliczności (do późna w robocie i okolicach) już trzeci dzionek jestem bez piwa. I trochę mi z tym smutno, bo parę ciekawych czeka w lodóweczce. Nic to, idzie łikend

      Comment

      • ArturŁ
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.11
        • 374

        #93
        Właśnie mam przerwę.Od wtorku biorę antybiotyk.Do jutra tj. do niedzieli.Przez ten czas wypiłem trzy piwa - i to tylko dlatego,że byłem w klubie (bo co ja miałem tam robić?Przecież nie tańczyć )

        Comment

        • piecyk_gazowy
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2004.05
          • 124

          #94
          Dzien moze dwa ale tylko dlatego ze niebylo kasy.Nawet jak biore jakies antybiotyki lubie strzelic sobie male podobno mala ilosc dobrze wplywa na ich dzialanie
          !!!! Fuck you prototypy!!!!

          Comment

          • grzech
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.04
            • 4592

            #95
            Dobrze zawsze przeczytać ulotkę.

            Comment

            • Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

              #96
              grzech napisał(a)
              Przez myśl mi nie przeszło, aby iść na egzamin pod wpływem alkoholu. Jeśli chodziliście i zdawaliście, to nie najlepiej świadczy o egzaminatorach.
              A dlaczego? Nie szłam pijana, tylko wyluzowana i przez to lepiej mi ustne szły
              A egzaminatorzy na kierunku prawa też sobie lubią dźwieknąć
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

              www.wrowar.com.pl



              Comment

              • grzech
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.04
                • 4592

                #97
                I dokładnie o to mi chodziło.

                Comment

                • Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

                  #98
                  To znaczy o co? Bo mi się wydaje, że na egzaminie ważniejsze jest, czy sie dobrze odpowiada, a nie czy jesteś po trzech piwkach, czy po kawie
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

                  www.wrowar.com.pl



                  Comment

                  • grzech
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.04
                    • 4592

                    #99
                    O to, że egzaminator tolerujący studenta pod wpływem, czy sam będący w takim stanie na egzaminie nie wystawia sobie dobrego świadectwa. Jest to przejaw braku szacunku do siebie, uczelni, przedmiotu (w pierwszym wypadku), czy studenta (w drugim). Myślę, że mógłbym dobrze wykonywać rozmaite czynności w pracy będąc pod wpływem alkoholu, ale oczywistym jest, że tego nie robię.

                    Comment

                    • Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

                      #100
                      Nie wiem, co Cię ugryzo, człowieku, ale po pierwsze: absolutnie nigdzie nie sugerowałam, że egzaminatorzy sobie popijają w czasie egzaminów, to że lubią sobie wypić, bynajmniej nie oznacza, że robią to w pracy
                      Po drugie: chyba masz coś z głową, jesli uważasz, że było po mnie widać, że wypiłam - wiadomo, ze by mnie z egzaminu wyproszono. Nie bądź taki piernik, od tego mamy tu Krzysia
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

                      www.wrowar.com.pl



                      Comment

                      • Krzysiu
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.02
                        • 14936

                        #101
                        Jestem

                        Egzaminator na egzaminie jest w pracy. Student na egzaminie jest w szkole. Chyba to oczywiste, że z punktu widzenia prawa obaj kwalifikują się do dyscyplinarnego zwolnienia. Ale życie jest życiem, a już szczególnie na uczelniach dość swobodnie podchodzi się do pewnych reguł.

                        Ja osobiście na żadnym egzaminie czy zaliczeniu nie byłem na promilach, choć zdarzało się na kacu.

                        Comment

                        • Sven
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.09
                          • 1211

                          #102
                          Ja w tygodniu w ogóle nie piję żadnego alkoholu, pięć dni mam wręcz suche. Oczywiście czasami zdarza mi się wypić jedno, ale staram się tego unikać. Za to sobota i niedziela upływają pod znakiem słodu i chmielu, oczywiście nie popadam w tym w przesadę. Zacząłem ostry trening na siłowni i nie chcę stracić wyników! Stąd moje ograniczenie piwne.
                          Celia, cerevisia et conventus.

                          Comment

                          • Krzysiu
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.02
                            • 14936

                            #103
                            To może powinienieś znaleźć jakieś forum dla mięśniaków?

                            Comment

                            • Sven
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.09
                              • 1211

                              #104
                              Puszczam to mimo uszu!
                              Lej Krzysiu, żółć lej! Tylko się z tego powodu uśmiechnę!
                              Celia, cerevisia et conventus.

                              Comment

                              • ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 24014

                                #105
                                Krzysiu napisał(a)
                                Ja osobiście na żadnym egzaminie czy zaliczeniu nie byłem na promilach, choć zdarzało się na kacu.
                                czyli jednak na promilach. tyle że dość bolesnych
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • bastion
                                  Ukraina, Równe, Hruszewskoho 77, Browarnia Na Hruszewskoho.
                                  bastion
                                  Ostatnim punktem piwnych peregrynacji po Równym, był browar restauracyjny Na Hruszewskoho. Nazwa łączy się z ulicą na której się znajduje. Jest to nieco na wschód od centrum miasta, bardzo blisko Stahlberga.
                                  To mały kompleks na który składa się piętrowy przeszklony barak z ogródkiem...
                                  2020-08-07, 21:10
                                • malpitrzon
                                  Pilzner + mosaic
                                  malpitrzon
                                  Cześć,

                                  za mną już ponad 10 warek z zacieraniem z czego dwie to był Pilzner z Browamatora i zarówno przeze mnie jak i znajomych te dwie warki były najbardziej chwalone więc teraz plan mam następujący: zrobić warkę Pilznera 40 litrową z czego połowę nachmielić tak jak zawsze...
                                  2018-08-11, 15:06
                                • heckler
                                  Brno, Kytnerova 403/5, Pivovar Moravia
                                  heckler
                                  We wrześniu 2017 roku rozpoczęła się produkcja w browarze Moravia położonym w dzielnicy Brna-Medlánky. Wejście do browaru znajduje się bezpośrednio z ulicy Kytnerovej.
                                  Od samego początku produkcji browar miał jeden jasny cel - warzenie doskonałych, ciekawych piw dolnej fermentacji,...
                                  2017-12-12, 16:11
                                • adam16
                                  Prvý domáci mikropivovar Zvolen - Pils
                                  adam16
                                  Butelka 0.5l, zawartość alkoholu min. 4,1%
                                  Piwo barwy słomkowej, bardzo mętnawe. Nagazowanie spore. Piana wręcz gigantyczna - tworzy spory grzybek, biała, trwała.
                                  Jest tylko jeden problem - pachnie jak pszeniczne i tak smakuje (lekki banan i goździki). Coś mi się wydaje że autor...
                                  2008-06-29, 22:13
                                • leona
                                  Sławutycz, Lwiwśke Biłyj Łew
                                  leona
                                  E: 11%
                                  A: 4,2%

                                  Niefiltrowane, pasteryzowane. W składzie słód pszeniczny, jęczmień i zagęszczacz (?) pektynowy.
                                  Oznaczenie na kontrze wskazuje, że miejscem produkcji jest kijowski browar Sławutycz.

                                  Kolor: Bardzo ładny ciemnożółty, mocno mętne....
                                  2011-10-03, 15:39
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...