Niestety małe browary nie mają kasiory na reklamy,ale patryiotyzm lokalny jest silny plus cena piwa[niska]Tylko że dzięki promocjom duże grupy powodują spadek sprzedaży,dalej...[nie kończę]Przeraziłem się dwa dni temu robiąc bilans broowarów:z 81 browarów piłem piwo i już 28 z nich nie istnieje-szok Z teraz istniejących nie piłem z 15.Nawet browar Szczeciński odczuwa terror Calsberga-robi mi się niedobrze-Kasztelan puszkowy rozlewany u nas Co to jest?
Reklama piwa
Collapse
X
-
Z tym patriotyzmem lokalnym nie jest tak różowo npiwa z browarów okolic Lublina (Chełm i Krasnystaw)stały na półce aż się skonczył termin.Natomiast Perła z browaru w Lublinie sprzedaję się sama ,ale browar lubelski stać na wymianę butelek euro na własny wzór i na kampanie reklamowe.Wniosek jest taki ,że bez reklamy i na lokalnym rynku nic się nie sprzedaje
Comment
-
-
[QUOTE]sklep-piwowar napisał(a)
[B]Z tym patriotyzmem lokalnym nie jest tak różowo npiwa z browarów okolic Lublina (Chełm i Krasnystaw)stały na półce aż się skonczył termin. Rynek Lubelski jest duży i można tam kupić prawie wszystko...Mnie chodzi o małe miejscowości gdzie są browary np.Czarnków tam w promieniu 50km.ładnie schodzi ,ale gdzie indziej nie ma szans dostać ich produktów
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
czytając wiekszość wypowiedzi nasuwa sie jedno stwierdzenie:
"lepszy był zakaz reklamy !!!"
Jeszce jedno - wydaje mi się że reklam na bilbordzie w Warszawie jest droższa niż w Częstochowie czy jeszcze mniejszym miasteczku. A prasa lokalna, jakieś imprezy lokalne sponsorowane przez małe (lokalne) Browary? Może to jest jakies wyjście.
Widac światełko w tunelu i z tego trzeba sie cieszyć.
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Pogoniarz napisał(a)
Mnie chodzi o małe miejscowości gdzie są browary np.Czarnków tam w promieniu 50km.ładnie schodzi ,ale gdzie indziej nie ma szans dostać ich produktów
arzy napisał
czytając wiekszość wypowiedzi nasuwa sie jedno stwierdzenie:
"lepszy był zakaz reklamy !!!"
Hough!pułaś
---------------------------------
"(...)W kącikach flechtów wieczór już
Lśni jak porzeczka krwawa
Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
I między bajki wkładam"
Comment
-
-
Coraz lepiej po okresie posuchy,poczyna sobie browar Namysłów,na lokalnym rynku.Sponsorując różne imprezy,czy agresywniej wchodząc do lokali.Można też i w taki sposób.Tylko trzeba trochę pomyśleć,i przede wszystkim chcieć.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
pulas napisał(a)
Kiedy kumpel kupował dla mnie w sklepie w Chełmie piwo z browaru Jagiełło pani sprzedawczyni usilnie go namawiała na Lecha ."bo te Jagiełlo to tylko alkoholicy piją"
Comment
-
-
żąleną napisał(a)
...czy raczej zachęty finansowej ze strony danej grupy piwowarkiej.
Comment
-
-
żąleną napisał(a)
Korporacje jako takie może nie, ale nie wykluczałbym prywatnej inicjatywy niektórych handlowców.
Comment
-
-
sklep-piwowar napisał(a)
Masz rację ,nie byłoby tak dużej sprzedaży "piw przemysłowych" gdyby nie dodawanie do zakupionych piw różnych gadżetów i to zarówno dla klienta detalicznego jak i dla właścicieli sklepów.Gotówka wchodzi w grę w gastronomii za wyłączność
Comment
-
-
kopernik napisał(a)
nie mogę zgodzić sie z tym, że gadżety napedzają sprzedaż, sprzedaż jest wynikiem dostepności, ceny i tradycji piwa na rynku. I to dokładnie w tej kolejności.
gdy pokazały się tylko w Warszawie podstawki korkowe królewskiego do 4 piw butelkowych lub puszkowych zapotrzebowanie na te podstawki w kraju wśród kolekcjonerów było bardzo duże i wzrosło u mnie spożycie tegoż piwa. Ile piwa królewskiego przez waflomanię już wypiłem to poza mną wiedzieć może chyba tylko Art dzięki dziennikowiWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
W sobotę oglądamsobie spokojnie mecz siatkówki Gwardia Wrocław - Yvett Jastrzębie Borynia i nagle mój wzrok padł na zielony baner w tle po prawej stronie. Nie, nie pomyliłem się - to była reklama Browaru w Górze. Dodam, że transmisja była o godz. 14 na TV4.
Comment
-
Comment