Reklama piwa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Tumry
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2003.01
    • 204

Rola reklamówek

Nie przeceniałbym roli rekalmówek w kształtowaniu popytu. Mam w domu kilka kielichów i pokali, ale nigdy nie kierowałem się treścią ich nadruków przy zakupie piwa. Prawda - ostatnio kupiłem 6 puszek Warki dlatego że dodawano extra torbę: czerwoną, z bardzo grubego ortalionu i termoizolacyjnymi ściankami, z dwukierunkowym suwakiem - taką akurat na 6 puszek ALE NIE BĘDĘ TERAZ Z TEGO POWODU SZUKAĆ WARKI chociaż wareckie uważam od dawna za jedno z tuzina najlepszych. (dla uściślenia - promocja odbywała się w malutkim sklepiku osiedlowym).
    Tumry
    sasiad47@gmail.com.pl
    (gdyby wszyscy piwosze dobrej woli ...)

Comment

• Misiekk
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2001.05
      • 913

W Trójce, właśnie teraz w pulsie trójki, toczy sie dyskusja na ten temat, tzn. chodzi m.in. o reklamę piwa od godz 20.oo ...

Audycja trwa do 19.oo
      Ostatnia zmiana dokonana przez Misiekk; 2003-06-02, 17:32.
      Piwo to jest życia blues, daje miłość oraz luz. :)

Comment

• baklazanek
        † 2014 Piwosz w Raju
        • 2001.08
        • 3562

Słucham od początku tej audycji i jak na razie nikt nic mądrego nie powiedział.
        No dopiero teraz padło stwierdzenie że w Polsce nikt nie kara ludzi którzy sprzedają alkohol nieletnim a dorośli się tym nie przejmują i nie reagują.

Comment

• arzy
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.06
          • 2814

Pojawiły się reklamy piwa.
          W Częstochowie pojawiły sie na bilbordach reklamy piwa, a dokładniej Harnasia. Natomiast dzisiaj w TV chwilke po 20.00 leciała reklama Biedronki w której reklamowno piwo Fasberg za jedyne 1,49.
          "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          Bractwo Piwne
          Skład Piwa
          Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• Pogoniarz
            † 1971-2015 Piwosz w Raju
            • 2003.02
            • 7971

U mnie to samo,a ten Fasberg jest warzony w grupie Carlsberg-oczywiście brak konkretów(pewnie w Szczecinie...)Głubczyce chyba odpuściły...

Prawie jak Piwo
            SZCZECIN

Comment

• arzy
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.06
              • 2814

Pogoniarz napisał(a)
              U mnie to samo,a ten Fasberg jest warzony w grupie Carlsberg-oczywiście brak konkretów(pewnie w Szczecinie...)Głubczyce chyba odpuściły...
              Piłem go 29.05, na puszcze były Głubczyce.
              "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Bractwo Piwne
              Skład Piwa

Comment

• Cooper
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛
                • 2002.11
                • 6058

[QUOTE]arzy napisał(a)
                [B]Jednak jeszcze nie weszła w życie [/URL]

No jak to !?? Odnoszę wrażenie iż od dnia dziecka pozmieniało się na +. Reklamy piwska w TV już od chyba 21 (było od 23). Pojawiły się też na ulicach piwne bilboardy (Harnaś), bo ostatnio chyba byl zakaz takich reklam w miejscach publicznych (albo cos mocniej zacząłem ostatnio zwracać nań uwagę). A w biały dzień jest reklama TV zawodów dla pakerów Strong Men , choć wiadomo że to reklama piwska.
                Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• robox
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.11
                  • 8188

[QUOTE]Cooper napisał(a)
                  [B]
                  arzy napisał(a)
                  Jednak jeszcze nie weszła w życie [/URL]

... A w biały dzień jest reklama TV zawodów dla pakerów Strong Men , choć wiadomo że to reklama piwska.
                  No i poucinana japońska reklama Kompanii Piwowarskiej, reklamującej wystawy chyba etnograficzne (nie jestem do końca pewien), pod marką Reddsa.

Comment

• arzy
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.06
                    • 2814

arzy napisał(a)
                    Pojawiły się reklamy piwa.
                    W Częstochowie pojawiły sie na bilbordach reklamy piwa, a dokładniej Harnasia. Natomiast dzisiaj w TV chwilke po 20.00 leciała reklama Biedronki w której reklamowno piwo Fasberg za jedyne 1,49.
                    Nie wiem Cooper czy zwróciłeś uwagę na ten post.

Bractwo Piwne
                    Skład Piwa

Comment

• Cooper
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🥛🥛🥛
                      • 2002.11
                      • 6058

OK, już zwróciłem .Czyli wszystko się potwierdza.
                      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Pogoniarz
                        † 1971-2015 Piwosz w Raju
                        • 2003.02
                        • 7971

arzy napisał(a)
                        Piłem go 29.05, na puszcze były Głubczyce.
                        No patrz to mamy ten sam problem co z Gobinem-tylko,że na Gobinie jest napisane z jakiego browaru pochodzi.Na Fasbergu z grupy Carlsberg nie ma napisane gdzie go uwarzyli(Głubczyce sie nie wstydzą).Golberg,Fasberg-to pewnie Szczecin-za co mnie to spotyka-puchy z jakąś cieczą
                        Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2003-06-04, 22:29.

Prawie jak Piwo
                        SZCZECIN

Comment

• Piecia
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.02
                          • 3312

Po zmianie przepisów wpływy z reklam uległy zmniejszeniu a reklamują się tylko wielcy, nawet Browar Belgia - jedyny przedstawiciel browarów średnich - znikł z rynku reklamowego. szczegółowe statystyki
                          Koniec i bomba,
                          Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• tutunia
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2003.03
                            • 60

Pogoniarz napisał(a)
                            No patrz to mamy ten sam problem co z Gobinem-tylko,że na Gobinie jest napisane z jakiego browaru pochodzi.Na Fasbergu z grupy Carlsberg nie ma napisane gdzie go uwarzyli(Głubczyce sie nie wstydzą).Golberg,Fasberg-to pewnie Szczecin-za co mnie to spotyka-puchy z jakąś cieczą
                            Info dla miłośników "cieczy" w puszkach: na wyrobach puszkowych CO po terminie przydatności na denku jest literka oznaczająca browar produkujący daną partię wyrobu. O-Okocim/taki śmieszny "kwadracik"/, B-Szczecin, P-Wrocław.Podobnie oznaczają wyroby KP i GŻ.

Comment

Przetwarzanie...
                            X