Sierpeckie i Staropolskie z Sierpca

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bleik
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2002.11
    • 80

Sierpeckie i Staropolskie z Sierpca

Czy ktoś jeszcze pamięta te piwka. Kilkanaście lat temu jeszcze do nabycia. Nie wiem czemu Sierpc przestał je produkować. Myślę że Sierpeckie mogło by być wizytówką tego browaru. Trochę więcej ekstraktu chyba coś około 14 pianka gęsta i piwko o niepowtażalnym smaczku, ale nie takim jak teraz piwa mocne tzn.jak najwięcej alkocholu. Kasztelańskie to było piwko dla żulków teraz smak się znacznie poprawił. Natomiast Staropolskie to lekkie piwo. Teraz spotkałem się z piwem o nazwie Piknik ale jest ważone chyba tylko w okresie letnim.
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23977

Jeeeezu ręce opadają Sierpeckie jakie by nie było zawierało alkoHol, nie alkoCHol, i było waRZone w Kasztelanie, lub ew. waŻone na wadze.

a tak poza tym - witamy!
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• bleik
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2002.11
      • 80

Masz rację zawierało alkohol a warzone było w Kasztelanie. A produkty z tematu w Zakładach Piwowarskich w Sierpcu. Nie wiedziałem ze jesteś taki mocny z polskiego postaram się poprawić pozdro

Comment

• iron
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2002.08
        • 6771

Pozwolę sobie mieć inne zdanie. Kasztelańskie może wybitnym piwem nie było, ale na pewno nie było to "piwo dal żulków" (no chyba że ja jestem żulem - bo mi smakowało) Dzisiejszy Kasztelan wg mojego skromnego zdania nie umywa się do Kasztelańskiego - niby nie jest zły, ale jakiś taki bezpłciowy. Oj pamiętam jak zbierając materiały do pracy magisterskiej w okolicach Płocka zapijałem się Kasztelańskim, zarówno z beki jak i butelki. No dobra rozmażrzyłem się - pozdrawiam i witam na forum.
        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
        Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• iron
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2002.08
          • 6771

No dobra rozmażrzyłem się

A to ci wpadka - to się porobiło. Oczywiście donoszę sam na siebie do FCJP. Wyszło na to że nie znając gramatyki zagrałem asekurancko i wstawiłem ż i rz - miało być rz (mordka)
          bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
          Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
          Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Pogoniarz
            † 1971-2015 Piwosz w Raju
            • 2003.02
            • 7971

Jak byłem w MON-ie,pojechałem na przepustkę i we Włocławku zakupiłem Kasztelańskie-po Kujawiaku z Grudziądza ,każde by smakowało.Tak serio było dobre.Oj te czasy...
            Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2003-03-21, 15:37.

Prawie jak Piwo
            SZCZECIN

Comment

• kloss
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.03
              • 2526

Sierpeckie i Staropolskie były OK ale Kasztelańskie to była rosyjska ruletka.Wszystko zależało od miejsca rozlewu.Najgorsze było w oranżadówkach.

Comment

• lzkamil
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.01
                • 3611

Pozdrawiam wszystkich zulkow ktorym smakowalo stare poczciwe Kasztelanskie bo sam jestem jednym z nich. Iron, a ze pomagalo w pisaniu prac naukowych to potwierdzam, bardzo mi pomoglo napisac prace z ekonomii (bez tego bym nie zostal doktorem alchemii )
                Jak bylo piwem lokalnym i do dostania tylko w czworokacie bermudzkim Sierpc-Plock-Gostynin-Leczyca to bylo moim ulubionym polskim piwkiem, a odkad browar przejal Carlsberg czy inni badziewiarze i Kasztelana warza w Szczecinie to juz nie to samo
                Lepszy jabol pod okapem
                niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

Przetwarzanie...
                X