ART napisał(a) piwo z wkładką jest nadal piwem w jakimś stopniu...
Hmmmm... A co powiesz o zjawisku "Warka Strong Wine" - nalewce bliższej bardziej winu niż piwu, dostepnej z "warkowymi" etykietami i w takiż butelkach onegdaj w sklepach m.in. Lublina
Czapayew napisał(a) Hmmmm... A co powiesz o zjawisku "Warka Strong Wine" - nalewce bliższej bardziej winu niż piwu, dostepnej z "warkowymi" etykietami i w takiż butelkach onegdaj w sklepach m.in. Lublina
To nie jest produkt browaru warka tylko jakiejś "taniej winiarni" z warki która jedzie na marce iopini znanego browaru! Dziwie się że Warka nie zaskarżyła tego produktu.
Czapayew napisał(a) Hmmmm... A co powiesz o zjawisku "Warka Strong Wine" - nalewce bliższej bardziej winu niż piwu, dostepnej z "warkowymi" etykietami i w takiż butelkach onegdaj w sklepach m.in. Lublina
pewnie nic nie powiem, bo jak sam piszesz nie ma to z piwem nic wspólnego. zerżnięta nazwa to trochę za mało.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
ppns napisał(a) W tym temacie piszemy o innych produktach browarów. Innych , czyli o napojach które nie są piwem. Jeśli Ty zaliczasz Redd's do piwa , to masz bardzo wyjątkowe i niespotykane pojęcie o piwie. Wklep sobie w dowolną niemieckojęzyczną wyszukiwarkę słowo "Reinheitsgebot 1516", a wtedy sobie przeczytasz , co to jest piwo. Na kontretykiecie Redd'sa
jest opis "ulepszaczy" w tym płynie.
Nie napisałem , że mi Redd's nie smakuje , tylko jaki ma smak.
.
Pozwolę sobie nie zgodzić się z Szanownym Kolegą. Czy to się komuś podoba, czy nie istnieje grupa mniej lub bardziej udanych piw aromatyzowanych. Redd's się do nich zalicza. Są także piwa z miodem (Waggle Dance, Honney Dew z Wlk. Brytanii, Barbar z Belgii), innymi owocami - Kriekbier z Liefmansa, także z Belgii. Nasz From z żeń-szeniem to także piwo, gdzieś w Czechach mamy np. Cerveny Drak z ziołami (kto wie, może czerveny od barwiników z dziurawca, podobnie jak Red Erik ?).
Mam nadzieję, że zauważysz fakt, iż prawo czystości nie obowiązuje we wszystkich krajach.
grzech napisał(a) Pozwolę sobie nie zgodzić się z Szanownym Kolegą. Czy to się komuś podoba, czy nie istnieje grupa mniej lub bardziej udanych piw aromatyzowanych. Redd's się do nich zalicza. Są także piwa z miodem (Waggle Dance, Honney Dew z Wlk. Brytanii, Barbar z Belgii), innymi owocami - Kriekbier z Liefmansa, także z Belgii. Nasz From z żeń-szeniem to także piwo, gdzieś w Czechach mamy np. Cerveny Drak z ziołami (kto wie, może czerveny od barwiników z dziurawca, podobnie jak Red Erik ?).
Mam nadzieję, że zauważysz fakt, iż prawo czystości nie obowiązuje we wszystkich krajach.
W Polsce też są browary które produkują piwo z miodem np. Imielin a nie tak dawno Grybów.
baklazanek napisał(a) W Polsce też są browary które produkują piwo z miodem np. Imielin a nie tak dawno Grybów.
To już przeszłość.
Praktycznie każdy większy browar produkował jakieś napoje.
ś.p. Browar w Gdańsku rozlewał kiedyś w butelki Pepsi i Mirindę (0,25l i 1,0l.).
Były kiedyś (połowa lat 90-tych) też chipsy z logo "Lech" i napisem: "najlepsze chipsy do piwa". Były rzeczywiście smaczne, bo z ostrą papryką, ale kto był producentem nie pamiętam...
Spróbuj polubić samego siebie, docenisz jakie to szczęście, że kilka osób też cię lubi...
Comment