Łask, Żeromskiego 72, Browar Koreb

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shedao
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛🥛
    • 2007.09
    • 915

Łask, Żeromskiego 72, Browar Koreb

Naprawdę ta legenda nie ma jeszcze swojego tematu?

Browar znajduje się blisko dworca kolejowego, zatem zdecydowałem się na odwiedziny w drodze do Łodzi. Ma swój sklepik, który jest czynny w dni robocze od 8 do 16. Na zewnątrz mamy górę skrzynek z browaru Bran. W samym sklepie natomiast kupimy obecnie następujące piwa:
    Miodowe 6,25 zł
    Herbowe 6,25 zł
    Żywe 6,50 zł
    Mocne 6 zł
    Łaskie 5,65 zł
    Grzaniec 6 zł
    APA 7 zł
    Pszeniczne 6,50 zł

+ gąsiory 2 i 5l w cenie odpowiednio 40 i 65 zł.

Jest też kilka litrowych kufli.

Zakupiłem tylko Żywe - spełniło moje oczekiwania, było absolutnie obrzydliwe, nie dałem rady dopić.

Zaliczywszy już Jamrozową Polanę, Ediego i Koreba, mam wrażenie że Święta Trójca polskiego piwowarstwa już za mną, no chyba że jeszcze gdzieś rezyduje jakaś legenda której teraz nie kojarzę
  • Pankracy
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2007.10
    • 2797

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedzi
    Zaliczywszy już Jamrozową Polanę, Ediego i Koreba, mam wrażenie że Święta Trójca polskiego piwowarstwa już za mną, no chyba że jeszcze gdzieś rezyduje jakaś legenda której teraz nie kojarzę
    Można podciągnąć pod te przybytki Browar w Hotelu Płock. Chociaż trudno powiedzieć czy jeszcze funkcjonuje. Pan Krakowski zmarł na początku tego roku, a czy córka kontynuuje piwowarski biznes nie wiem?

Comment

• kosher
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2005.04
      • 2313

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedzi

Zakupiłem tylko Żywe - spełniło moje oczekiwania, było absolutnie obrzydliwe, nie dałem rady dopić.
      Szkoda. Ponad dekadę temu świeże Łaskie Żywe mogło śmiało konkurować z niepasteryzowanym Ciechanem czy Kasztelanem z czasów sprzed mikrofiltracji. Kto pamięta ten wie.
      Tylko zawsze trzeba było wybierać te z najdłuższą datą, najlepiej prosto z dostawy. Było czułe na temperaturę.

Comment

• Prusak
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 4457

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedzi
        Można podciągnąć pod te przybytki Browar w Hotelu Płock. Chociaż trudno powiedzieć czy jeszcze funkcjonuje. Pan Krakowski zmarł na początku tego roku, a czy córka kontynuuje piwowarski biznes nie wiem?
        Gdzieś tu, zdaje się, pisano, że z tym browarem to już definitywnie koniec.

Comment

Przetwarzanie...
        X