Będąc na wycieczce między innymi w Namysłowie, doszły Nas słuchy, jakoby Brau Union nosi się z zamiarem wycofania się z polskiego rynku. Jeśli tak, co się stanie z browarami podległymi w tej chwili Brau Union? Czy znikną nam kolejne browary i porter warszawski?
Brau Union rezygnuje?
Collapse
X
-
Odp: Brau Union rezygnuje?
Małażonka napisał(a)
Jeśli tak, co się stanie z browarami podległymi w tej chwili Brau Union? [/B]Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
-
-
tez uważam, ze w tym wypadku nie ma się czym martwić, Warszawa da sobie doskonale radę bez inwestora, a Rakszawa jakby nie było to jeden z pierwszych mikrobrowarów, który dzięki nowoczesnej technice wyrósł do rangi średniego browaru, Kujawiak też sobie radę da.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
becik napisał(a)
[B]... Warszawa da sobie doskonale radę bez inwestora...
Ale nie wierzę w tę plotkę. To jest za duży kawałek tortu, żeby go sobie odpuścić.
Comment
-
-
i do mnie doszły słuchy na ten temat a mianowicie że BU nie jest zadowolone z wyników i udziału w rynku
a z drugiej strony po przejeciu Dojlid przez KP,GŻ straci pierwsze miejsce na polskim rynku i będzie chciała kogoś wchłonąć (od kogoś słyszałem że wlaśnie grupe Brau Union) aby odzyskac prymat w ilosci sprzedanego "piwa"Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Zaraz zaraz, czym się martwić? Że koncern wycofuje się z rynku? To chyba dobrze, choć akurat Brau Union nie prowadziło tak katowskiej polityki jak Żywiec lub KP.
No tylko zapominasz o jednym - że jeśli się wycofają to wcale nie znaczy że browary zostaną niezależne - zaraz ktoś je "łyknie" - spekulacja że gdy Warszawę kupi GŻ zniknie porterek jest aż nadto prawdopodobna.
Druga sprawa - nie wiadomo czy Brau Union wycofując się nie będzie miał jakiś zabójczych dla browarów roszczeń finansowych.
Cóż, pożyjemy, zobaczymy.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
BuR napisał(a)
Wątpię aby nadszedł kres Brau union, ale jeżeli miałoby to nastąpić, to napewno brakowało by mi takich piw, jak Królewskie, czy Zlaty Hrad.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Krzysiu napisał(a)
Wystarczy, że zabierze wylansowane przez siebie wzory etykiet (...)
Comment
-
-
Wiadomość z www.just-drinks.com:
Brau Union zamierza zamknąć w lipcu należący do niej browar w Innsbrucku z powodu malejącego spożycia piwa. Grupa BBAG, do której należy Brau Union, poszukuje obecnie międzynarodowego partnera strategicznego.
Skondensowałem tę notkę trochę tendencyjnie, ale fakty pozostają faktami. Może pogłoski o wycofaniu się z Polski nie są całkowicie bezpodstawne?
Comment
-
-
Dlatego chodzą słuchy że partnerem strategicznym zostanie Heineken. Jeśli tak sie stanie to przyszłość browarów w Bydgoszczy i Rzeszowie widzę w czarnych barwach . Z Warszawą też nic nie wiadomo bo przecież blisko jest Warka i na pewno któryś z nich by został zamknięty.
Comment
-
-
pewnie do końca czerwca dowiemy się nieco więcej na temat losów BU -
Artykuł p. Lidii Oktaby, RP- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
W artykule jest mowa o Urzędzie Ochrony Konsumentów. Czy jest możliwość, żeby ten urząd zainteresował się sytuacją na polskim rynku piwnym? Na ile koncerny naruszają naszą możliwość wyboru i czy można jakoś ukrócić całe to zamykanie browarów, przekształcanie ich w rozlewnie własnego piwa, uniformizację oferty piwnej itede itepe?
Comment
-
Comment