Seminarium technologiczne na temat chmielu z USA. Nagrano 26 maja 2023 r
JOHN MALLETT jest autorem książki „Słód: Praktyczny przewodnik od pola do warzelni”. Spędził prawie 25 lat jako główny piwowar, nadzorując całą produkcję piwa w wielokrotnie nagradzanym Bell's Brewery, Inc., doprowadzając wiele piw, takich jak Two Hearted IPA, do niemal kultowego statusu wśród miłośników piwa.
W trakcie swojej profesjonalnej kariery piwowarskiej Mallett był doceniany za wiedzę i umiejętność zarządzania w zakresie technicznego kształcenia i szkolenia browarniczego. Zasiada w wielu zarządach i komisjach technicznych piwowarów, w tym Master Brewers Association of the Americas, Brewers Association, Hop Quality Group i American Malting Barley Association.
Jest autorem ponad 40 publikacji technicznych i prezentacji dotyczących browarnictwa, a od 1995 roku jest członkiem rozszerzonego wydziału Siebel Institute of Technology. W 2002 roku Mallett otrzymał nagrodę Russella Schehrera za innowacje w browarnictwie rzemieślniczym.
Nagrane dzięki: Hop Growers of America, U.S. Department of Agriculture's, Ambasadzie USA i stowarzyszeniu Wolny Kraft.
JOHN MALLETT jest autorem książki „Słód: Praktyczny przewodnik od pola do warzelni”. Spędził prawie 25 lat jako główny piwowar, nadzorując całą produkcję piwa w wielokrotnie nagradzanym Bell's Brewery, Inc., doprowadzając wiele piw, takich jak Two Hearted IPA, do niemal kultowego statusu wśród miłośników piwa.
W trakcie swojej profesjonalnej kariery piwowarskiej Mallett był doceniany za wiedzę i umiejętność zarządzania w zakresie technicznego kształcenia i szkolenia browarniczego. Zasiada w wielu zarządach i komisjach technicznych piwowarów, w tym Master Brewers Association of the Americas, Brewers Association, Hop Quality Group i American Malting Barley Association.
Jest autorem ponad 40 publikacji technicznych i prezentacji dotyczących browarnictwa, a od 1995 roku jest członkiem rozszerzonego wydziału Siebel Institute of Technology. W 2002 roku Mallett otrzymał nagrodę Russella Schehrera za innowacje w browarnictwie rzemieślniczym.
Nagrane dzięki: Hop Growers of America, U.S. Department of Agriculture's, Ambasadzie USA i stowarzyszeniu Wolny Kraft.