Mi osobiście brakuje lanych z beczki - fajnie aromatycznych chmielowo, średniogoryczkowych i niezdupionych diacetylem, warzywami, aptekami, itp. felerami leciutkich 8* 9* i 10*
Nostalgia to słowo chwyt marketingowy co zapewnia klikanie.
Zboczenie z gry bouble buble na komandorku.
Kiedyś wyszła edycja ja pc pod takim tytułem hehehe
Jako dziaders/beton i człowiek nie gotujący piwa, zachowam się wg formuły "nie znam się, więc się wypowiem" .
Mnie osobiście brakuje porządnych, klasycznych piw dolnej fermentacji (troszkę jednak innych, niż ART-owi) - lagerów, mocnych lagerów, marcowych, koziołków i bałtyków.
Mam zdecydowany przesyt piw naszprycowanych egzotycznymi chmielami i jeszcze bardziej wy*e*anymi dodatkami z d*py, kiedy - żebym wiedział, co kupuję - muszę odpalić wyszukiwarkę...
Szeroko dostępnych, o stałej jakości i tanich piw lekkich.
Czeskie desitki jasne i ciemne jeszcze można znaleźć, ale belgian single/ paterbier/ grisette/ table saison nawet jak się pojawiają to albo w górnych widełkach stylu, albo za nieracjonalną cenę.
Wiadomo, nie znajdujesz - sam sobie uwarz.
Myślę, że przedmówcy już określili co i mnie brakuje, ale... najbardziej brakuje mi dostępności piw jakichkolwiek. Jedyny u mnie sklep specjalistyczny zwija żagle, markety mają coś na chwilę i jak jest dobre to szybko znika, a jedyny knajpiany samograj to Murphy's Stout.
Zdaję sobie jednak sprawę, że postawione pytanie przez autora wątku i tak nie będzie mnie dotyczyć, bo dostępność piw tego browaru będzie śladowa i raczej jak już to w dużych miastach w bliskiej odległości od niego..
Niestety ja jak już coś kupuje to przez internety
Jest duży wybór piwa z stoutów oharas dostępny. murphysa niestety nigdy nie miałem okazji skonsumować.
Ja akurat lubię stouty (i angielskie portery)...
Sprzedaż przez internet alko jest dość śliska (prawnie) i dużo sklepów się pozamykało, a kupowałem tam piwa. No i kwestia ceny o której przez grzeczność nie mówimy. 10-tka za 9-10 zł (butelka) to jest trochę nie w mój punkt. Zdaję sobie sprawę jak poszły koszty produkcji (etykiety, butelki, kartony, etc.), ale jak mam wybierać pomiędzy tym co mogę a tym co bym chciał to chyba oczywisty jest wybór.
Comment