RateBeer zakończy działalność 1 lutego 2025 r

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • LubieStrongi
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2016.02
    • 202

Oczywiście sprzedać użytkownikom Ratebeera AB InBev nie chciał, "bo po co". Mieli ludzi kompletnie gdzieś.

Comment

• krew
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      🍼🍼
      • 2013.07
      • 41

Jakby ktoś potrzebował, udało mi się znaleźć bazę danych z wszystkimi pozycjami browarów z śp. Ratebeera i nanieść je na mapę. Jest dużo braków, niektóre koordynaty są źle oznaczone, niektóre browary nie są prawdziwymi browarami, ale i tak to chyba lepsze niż nic.

Mapka znajduje się tu: https://krzysztofrewak.github.io/rb-breweries/

Comment

• e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19293

Baza browarów na RB jest ułomna. Teren, który znałem w 2019 (BY) wpisami interweniowałem i mieli to w du... Jest dużo browarów-kontraktów jako fizyczne co wprowadza w błąd. Mapa Pendragona i tak jest konkret od lat.
        Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2025-02-24, 16:43.

Comment

• krew
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          🍼🍼
          • 2013.07
          • 41

Zgadzam się, też z niej korzystam, nie mniej jednak czasam ta z RB też mi podsunęła pod nos ciekawe miejsca. Stąd też pomysł żeby ją zachować.

Comment

• Pendragon
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13963

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krew
            Jakby ktoś potrzebował, udało mi się znaleźć bazę danych z wszystkimi pozycjami browarów z śp. Ratebeera i nanieść je na mapę. Jest dużo braków, niektóre koordynaty są źle oznaczone, niektóre browary nie są prawdziwymi browarami, ale i tak to chyba lepsze niż nic.

Mapka znajduje się tu: https://krzysztofrewak.github.io/rb-breweries/
            Fajnie, ale to chyba jakaś stara baza była, albo nie wczytało ci ponad 50% browarów. W bazie ratebeera na grudzień 2024 było ok. 55.000 browarów. Nie było w niej koordynatów, tylko adresy, więc domniemam, że chodzi o inną bazę.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• krew
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              🍼🍼
              • 2013.07
              • 41

Te 55 000 browarów to były obiekty typu "brewery", ale one zawierały i browary, i konktrakty, i czasami jeszcze inne rzeczy. Tutaj jest lista przefiltrowanych miejsc "place", które mają typ "brewery" albo "brewpub" i właśnie przyczepione koordynaty.

Bazę browarów też mam jakby ktoś potrzebował, ale nie da się tego sensownie powiesić na mapie.

Comment

• Pendragon
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13963

Coś mi się filtry źle zaznaczyły, co nie zmienia postaci rzeczy. Oznaczonych jako client i contract w bazie ratebeera z grudnia 24 mam 6276 browarów. Pozostałych (brewpub, brewpub/brewery, microbrewery i commersional) mam 37128. Razem daje to 43404 browarów. Na mapie brakuje zatem ok. 20000 punktów.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• LubieStrongi
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2016.02
                  • 202

Jestem ciekaw, gdzie odnajdzie się Radek Kliber.

Comment