Specjal

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • molek
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.03
    • 11

Specjal

Miałem ostatnio przyjemnosc pić piwo "Specjal" czarny - bardzo dobre. Tylko mam pytanie: przez jaki browar jest ono produkowane???
    Molek
  • Piecia
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.02
    • 3312

jeśli mojapamięć mnie nie myli EB Elbląg
    Koniec i bomba,
    Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• slavoy
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛
      • 2001.10
      • 5055

Ano Elbląg.
      Ostatnio piwa z EB rozlewane są w puszki również w Warce.
      Dick Laurent is dead.

Comment

• MAW
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2002.10
        • 78

slavoy napisał(a)
        Ano Elbląg.
        Ostatnio piwa z EB rozlewane są w puszki również w Warce.
        A skąd o tym wiesz? Z moich informacji wynika, że w Warce nie rozlewa się piw z Elbląga, ale mogę się mylić.
        Yesterday is History, Tomorrow is a Mystery and Today is a gift. That's why we call it - The Present ...

Comment

• slavoy
          🥛🥛🥛
          • 2001.10
          • 5055

Z puszki EB, którą dziś, dzięki uprzejmości kolegi, oprózniłem.
          Jeśli na puszce jest oznaczenie (W) - piwo jest rozlewane w Warce.
          Dick Laurent is dead.

Comment

• baklazanek
            † 2014 Piwosz w Raju
            • 2001.08
            • 3562

Warkę robią w Elblągu a EB w Warce. Handel wymienny kwitnie. Może browary zamienią się również nazwami??

Comment

• slavoy
              🥛🥛🥛
              • 2001.10
              • 5055

Nie napisałem, że EB jest warzone w warce, wg. informacji na puszce jest tam tylko rozlewane.
              Dick Laurent is dead.

Comment

• Cooper
                🍼🍼
                • 2002.11
                • 6057

Niestety Molek teraz takie czasy że musisz podać szczegóły. Blacha czy szkliwo ? Co było napisane (dokładnie) na kontrze ? Jeśli browar był oznaczony jakąś literą to jaką? Inaczej wg mnie nie da rady zidentyfikować browca.
                Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• molek
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2003.03
                  • 11

a żebym to ja wiedział..ciemno w barze bylo i etykieta ciemna, a pierwsze z kolei nie było, no trudno

Comment

• robox
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.11
                    • 8188

Chyba ten butelkowy (wspominasz o etykiecie) Specjal to specjał z Elbląga. Nie spotkałem się jeszcze butelki tego piwa, żeby było rozlewane w innym browarze tej grupy (wiadomo jakiej).

Comment

• MAW
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2002.10
                      • 78

slavoy napisał(a)
                      Z puszki EB, którą dziś, dzięki uprzejmości kolegi, oprózniłem.
                      Jeśli na puszce jest oznaczenie (W) - piwo jest rozlewane w Warce.
                      W tym sęk, że na puszce EB ani Specjala nigdy nie znalazłem oznaczenia (W). Pewnie planowali rozlew tych piw w Warce i na planach się skończyło. I zostało im trochę puszek ze starymi nadrukami.
                      Yesterday is History, Tomorrow is a Mystery and Today is a gift. That's why we call it - The Present ...

Comment

• jarex
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2003.06
                        • 27

Czarny "Specjal" to dla mnie najlepsze piwo z tych dla "plebsu" produkowanych przez możnych tego biznesu. Jak dla mnie - ma więcej goryczki niż jego odpowiedniki z konkurencji tj. Żubr i Harnaś. Mimo że produkowane na rynek lokalny tj. pomorze środkowe i okolice to jest do kopienia w sieci Żabka także w Mińsku Mazowieckim, gdzie go regulanie wykupuję Dla mnie oczywiście (bo zdaję sobie sprawę że nie jestem obietktywny) piwo na 4 z mocnym "+". Goryczla - jak w sam raz, lekki odcień palenia czegoś... jęczmienia? Cena 2,05 zł ! Może tylko etykieta nieco archaiczna, ale może na tym też polega sukces tego piwa... jakby "im nie szło" to przecież dawno by tą markę wycofali z rynku ? Pozdrawiam.

Comment

Przetwarzanie...
                        X