Niestety Molek teraz takie czasy że musisz podać szczegóły. Blacha czy szkliwo ? Co było napisane (dokładnie) na kontrze ? Jeśli browar był oznaczony jakąś literą to jaką? Inaczej wg mnie nie da rady zidentyfikować browca.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Chyba ten butelkowy (wspominasz o etykiecie) Specjal to specjał z Elbląga. Nie spotkałem się jeszcze butelki tego piwa, żeby było rozlewane w innym browarze tej grupy (wiadomo jakiej).
slavoy napisał(a) Z puszki EB, którą dziś, dzięki uprzejmości kolegi, oprózniłem.
Jeśli na puszce jest oznaczenie (W) - piwo jest rozlewane w Warce.
W tym sęk, że na puszce EB ani Specjala nigdy nie znalazłem oznaczenia (W). Pewnie planowali rozlew tych piw w Warce i na planach się skończyło. I zostało im trochę puszek ze starymi nadrukami.
Yesterday is History, Tomorrow is a Mystery and Today is a gift. That's why we call it - The Present ...
Czarny "Specjal" to dla mnie najlepsze piwo z tych dla "plebsu" produkowanych przez możnych tego biznesu. Jak dla mnie - ma więcej goryczki niż jego odpowiedniki z konkurencji tj. Żubr i Harnaś. Mimo że produkowane na rynek lokalny tj. pomorze środkowe i okolice to jest do kopienia w sieci Żabka także w Mińsku Mazowieckim, gdzie go regulanie wykupuję Dla mnie oczywiście (bo zdaję sobie sprawę że nie jestem obietktywny) piwo na 4 z mocnym "+". Goryczla - jak w sam raz, lekki odcień palenia czegoś... jęczmienia? Cena 2,05 zł ! Może tylko etykieta nieco archaiczna, ale może na tym też polega sukces tego piwa... jakby "im nie szło" to przecież dawno by tą markę wycofali z rynku ? Pozdrawiam.
Comment