Ostatnio zauważyłem pewną tendencję w knajpkach serwujących dotychczas beczkowego Okocimia i Carlsberga. W Opolu, Częstochowie i jak w Wa-wie (wg doniesień Pictures'a) pojawił się też obok tych dwóch piw - Kasztelan, z beczki. Jest on o sporo tańszy od tych dwóch oczywiście.
Jakiś czas temu zwróciłem uwagę na zmianę kolumn barowych w knajpkach "okocimskich" - są to obecnie 3 lub 4 nalewaki połączone w jedną kolumnę, miałem wrażenie że dwa krany będą zajmować właśnie Carlsberg i Okocim JP a trzeci będzie porzeznaczony dla piwa, nazwijmy to regionalnego, pochodzącego z grupy. z tym że Częstochowa i Opole leżą bardziej w zasięgu wrocławskiego Piasta niż sierpeckiego Kasztelana...
jestem ciekaw czy w waszej okolicy pojawiły się podobne zmiany
Jakiś czas temu zwróciłem uwagę na zmianę kolumn barowych w knajpkach "okocimskich" - są to obecnie 3 lub 4 nalewaki połączone w jedną kolumnę, miałem wrażenie że dwa krany będą zajmować właśnie Carlsberg i Okocim JP a trzeci będzie porzeznaczony dla piwa, nazwijmy to regionalnego, pochodzącego z grupy. z tym że Częstochowa i Opole leżą bardziej w zasięgu wrocławskiego Piasta niż sierpeckiego Kasztelana...
jestem ciekaw czy w waszej okolicy pojawiły się podobne zmiany
Comment