Kasztelan coraz mniej regionalny?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cyrkonia
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.10
    • 1936

W okolicach Olsztyna Kasztelan zrobił się bardziej widoczny od zeszłego lata. Większość imprez plenerowych to z parasolami Sierpca w tle. A cena piwa: 2,50 zł za 0,5l.
    www.stat-gra.pl

Comment

• Cooper
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2002.11
      • 6056

W Warszawie Kasztelan jest w jednym lub kilku knajpach parasolowo-namiotowych nad Wisełką , a więc z kijaszka.
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Dudlik
        Porucznik Browarny Tester
        • 2002.11
        • 269

Znalazłem nowe miejsce, gdzie można się napić Kasztelana. Nie jest urocze, ani interesujące, ale za to ceny są przystępne i jest duży wybór piw. Chodzi mi pętlę autobusową na Żeraniu obok elektrowni i Auchana. Kasztelan z beki kosztuje 3zł. To w Warszawie.
        Piana jak śmietana smak szesnastoletniej dziewczyny! To jest piwko!

Comment

• robox
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.11
          • 8188

U mnie Kasztelana z beczki nie spotkasz. Z butelkowym sporadycznie, przeważnie tylko w Żabkach.
          Inna sytuacja, jeszcze niedawno w knajpach, pubach, mozna było bez problemu napić się Piasta, Bosmana, po atrakcyjnych cenach. Od pewnego czasu, w tych kanajpach ostro cenowo wszedł Okocim, spychając swe browary- córki na plan dalszy.
          Nawet w Tawernie Bosmana mało już Bosmana .

Comment

• pieczarek
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2001.06
            • 5011

Byłem wczoraj w Łagowie, letniskowej miejscowości w woj. lubuskim. Zauważyłem tam pewną ciekawą sprawę. Jest kilka kiosków,sklepów i ogródków wyposażonych przez Bosmana. Parasole, krzesełka, nalewaki, szklanki, kasetony - wszystko Bosmana. Wyposażenie jest na bieżąco zmieniane, bo na pewno całkiem nowe są parasole - czyli kontakt z Bosmanem jest stały. Tylko kegach napis "Browar Sierpc",a na kapslochach "Kasztelan". Sprawdziłem to w trzech punktach sprzedaży - wszędzie tak samo. Klient myśli, że kupuje Bosmana a serwują mu Kasztelana wcale o tym nie informując.
            Sam byłem zaskoczony. I tym, że można w ogóle kupić Kasztelana. I taką dosyć bezczelną mistyfikacją. Ciekawe jak by Bosman zareagował gdyby o tym się dowiedział? Przecież taki sprzedawca otrzymują całe wyposażenie podejmuje chyba zobowiązanie, że będzie sprzedawał piwo właśnie tego browaru. A może Bosman niczym się nie różni od Kasztelana, a właścicielom grupy wszystko jedno co się sprzedaje?

Comment

• Seler_32
              • 2003.04
              • 444

Niestety wraz ze wzrostem popularności Kasztelana obserwuję powolny spadek jego jakości...
              Oby ktoś powstrzymał ten zatrważający proceder.
              Nie należy odkładać na jutro, tego co można wypić dzisiaj.

Nie wierzę abstynentom.

Comment

• wriggle
                • 2002.12
                • 322

W Lublinie Kasztelan obok Okocimia i Carlsberga jest serwowany w "Mirażu" (w okolicach UMCS i Radia Lublin). Beczkowy w wersji mocnej po 3.00 oraz butelkowy w obu wersjach po 3.50, jeśli mnie pamięć nie zawodzi. Spadku jakości nie uświadczyłem, to bardzo przyzwoite piwo.
                Last edited by wriggle; 2003-06-07, 17:20.
                ONE LOVE

Comment

• ANDRO
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2001.10
                  • 640

Świnoujście - 3,00 z beczki . Butelkowy i puszkowy średnio dostępny.
                  Na początku było dużo szumu wokół Kasztelana na wyspie - parasole , promocje , cuda na kiju ( i z kija ) .
                  A teraz parasole już przykurzone , piwko jakoś nie chwyciło i przypuszczam , że najsmaczniejsze jest w Sierpcu. I niech tak zostanie.
                  Andro z wyspy jednej takiej.
                  http://www.bahama.uznam.net.pl/

Comment

• becik
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

pulas napisał(a)
                    Myślę, że mieszkańcy Warszawy, którzy chcą napić się kasztelana wiedzą gdzie go kupić. Chodziło mi raczej o ludzi, którzy przyjadą do stolicy z innego miasta i trafią do jednej z wielu knajp w centrum. Tam napić się tego piwa jest naprawdę ciężko. Czy znasz jakąś knajpę w okolicy dw. Centralnego z kasztelanem?
                    Koło Centralnego najbliżej Ksztelana z beczki mozna sie napić w Wirr Barze na Wspólnej (od Centralnego idzie sie Emilii Plater, na skrzyzowaniu Emilii i Wspólnej w lewo i jakieś 100 metrów dalej jest Bar, cena 6 zł za 05.l
                    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Przetwarzanie...
                    X