W okolicach Olsztyna Kasztelan zrobił się bardziej widoczny od zeszłego lata. Większość imprez plenerowych to z parasolami Sierpca w tle. A cena piwa: 2,50 zł za 0,5l.
Kasztelan coraz mniej regionalny?
Collapse
X
-
-
W Warszawie Kasztelan jest w jednym lub kilku knajpach parasolowo-namiotowych nad Wisełką , a więc z kijaszka.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Znalazłem nowe miejsce, gdzie można się napić Kasztelana. Nie jest urocze, ani interesujące, ale za to ceny są przystępne i jest duży wybór piw. Chodzi mi pętlę autobusową na Żeraniu obok elektrowni i Auchana. Kasztelan z beki kosztuje 3zł. To w Warszawie.Piana jak śmietana smak szesnastoletniej dziewczyny! To jest piwko!
Comment
-
-
U mnie Kasztelana z beczki nie spotkasz. Z butelkowym sporadycznie, przeważnie tylko w Żabkach.
Inna sytuacja, jeszcze niedawno w knajpach, pubach, mozna było bez problemu napić się Piasta, Bosmana, po atrakcyjnych cenach. Od pewnego czasu, w tych kanajpach ostro cenowo wszedł Okocim, spychając swe browary- córki na plan dalszy.
Nawet w Tawernie Bosmana mało już Bosmana .
Comment
-
-
Byłem wczoraj w Łagowie, letniskowej miejscowości w woj. lubuskim. Zauważyłem tam pewną ciekawą sprawę. Jest kilka kiosków,sklepów i ogródków wyposażonych przez Bosmana. Parasole, krzesełka, nalewaki, szklanki, kasetony - wszystko Bosmana. Wyposażenie jest na bieżąco zmieniane, bo na pewno całkiem nowe są parasole - czyli kontakt z Bosmanem jest stały. Tylko kegach napis "Browar Sierpc",a na kapslochach "Kasztelan". Sprawdziłem to w trzech punktach sprzedaży - wszędzie tak samo. Klient myśli, że kupuje Bosmana a serwują mu Kasztelana wcale o tym nie informując.
Sam byłem zaskoczony. I tym, że można w ogóle kupić Kasztelana. I taką dosyć bezczelną mistyfikacją. Ciekawe jak by Bosman zareagował gdyby o tym się dowiedział? Przecież taki sprzedawca otrzymują całe wyposażenie podejmuje chyba zobowiązanie, że będzie sprzedawał piwo właśnie tego browaru. A może Bosman niczym się nie różni od Kasztelana, a właścicielom grupy wszystko jedno co się sprzedaje?
Comment
-
-
W Lublinie Kasztelan obok Okocimia i Carlsberga jest serwowany w "Mirażu" (w okolicach UMCS i Radia Lublin). Beczkowy w wersji mocnej po 3.00 oraz butelkowy w obu wersjach po 3.50, jeśli mnie pamięć nie zawodzi. Spadku jakości nie uświadczyłem, to bardzo przyzwoite piwo.Last edited by wriggle; 2003-06-07, 17:20.ONE LOVE
Comment
-
-
Świnoujście - 3,00 z beczki . Butelkowy i puszkowy średnio dostępny.
Na początku było dużo szumu wokół Kasztelana na wyspie - parasole , promocje , cuda na kiju ( i z kija ) .
A teraz parasole już przykurzone , piwko jakoś nie chwyciło i przypuszczam , że najsmaczniejsze jest w Sierpcu. I niech tak zostanie.Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
Comment
-
-
pulas napisał(a)
Myślę, że mieszkańcy Warszawy, którzy chcą napić się kasztelana wiedzą gdzie go kupić. Chodziło mi raczej o ludzi, którzy przyjadą do stolicy z innego miasta i trafią do jednej z wielu knajp w centrum. Tam napić się tego piwa jest naprawdę ciężko. Czy znasz jakąś knajpę w okolicy dw. Centralnego z kasztelanem?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment