Odrębny temat to plagiaty krajowe: rózne Wisty i Twisty, Królewskie i Królewicze i wiele innych. Celują w tym niektóre browary (wszyscy wiedzą jakie). O ile zrzynanie z etykiet zagranicznych to lenistwo lub oszczędność na grafiku, o tyle to w kraju ma na celu żeby ktoś się pomylił i kupił podróbę zamiast oryginału. Szczególnie jeżeli jest to ...naste piwo tego dnia mozna nie odróżnić etykiety ani smaku
Pamientam, jak w roku bodaj 1995 w czasie największych triumfów EB jaskiś browar, ale nie wiem niestety jaki wypuścił niemal identyczną etykietę piwa FD. Widziałem to tylko w jednej knajpie (zresztą już byłej) w Katowicach.
Aldach napisał(a) Pamientam, jak w roku bodaj 1995 w czasie największych triumfów EB jaskiś browar, ale nie wiem niestety jaki wypuścił niemal identyczną etykietę piwa FD. Widziałem to tylko w jednej knajpie (zresztą już byłej) w Katowicach.
Tą nazwą posługiwała się rozlewnia piwa FILAR z Grabowa koło Kwidzyna. Oczywiście na etykiecie jest napisane "Bojanowo", ale jakie piwa i z jakich browarów były w tych butelkach to tego nie wiem.
Krzysztof
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki. www.twojmalybrowar.pl
Po ostatnich doniesieniach z KP w psiej sprawie czy dog do buldog , znalazłem i inne podobieństwa . Tym razem w ramach tej samej korporacji . Moim zdaniem estetyka etykiety jest bardzo podobna .
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzes_ch
Po ostatnich doniesieniach z KP w psiej sprawie czy dog do buldog , znalazłem i inne podobieństwa . Tym razem w ramach tej samej korporacji . Moim zdaniem estetyka etykiety jest bardzo podobna .
Widocznie nie zależy im na piwie, tylko o kojarzeniu smaku z SAB / Miller (? ).
jak widac poniżej plagiaty wychodzą juz poza piwne atrybuty...
Attached Files
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment