Rozlewnie miały swoje własne etykiety, browar nie miał nawet wpływu na to co rozlewnie naklejają.
Podróby / Zagadka, a może plagiat ?
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Mimo że też często wyłapuję liczne podróby graficzne na naszych etach to akurat wg mnie Grybów w tym pokazanym konkretnym przypaku nie inspirował się Budejovicami.
Tatar Pils, śmieszna eta i na pewno zainspirowana żywiecką Tatrą. Na jednej z żywieckich giełd był koleś w koszulce z wizerunkiem ety z nieco podwędzonym Góralem i marką Trawa Mocna w formie etykiety do mocnej Tatry - na prawdę fajna parodia
Ogólnie bardzo fajny temat jaki sam kiedyś chciałem założyć. Na pewno będzie tutaj co dodawać bo przykładów są chyba przynajmniej dziesiątki na naszym podwórku.Last edited by Cooper; 2010-09-05, 19:40.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
to akurat wg mnie Grybów w tym pokazanym konkretnym przypaku nie inspirował się Budejovicami.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedziNo nie przesadzaj. Za chwilę okaże się, że każda etykieta choć trochę podobna do innej to plagiat.
Comment
-
-
Nie uważam że projektowanie jest łatwe. Trzeba poświęcić troche czasu żeby wyszło coś naprawde dobrego. A nieudolne, etykiety potrafią skutecznie zniechęcić do spróbowania "nowego" piwka. W tym konkretnym przypadku, pokusiłbym sie nawet o wyszukaniu jakiś ciekawych, historycznych szczegółów w Browarze. Może sam budynek browaru ma w sobie coś niezwykłego, może znajdzie się coś unikatowego w historii browaru do czego warto nawiązać...
Projektantem nie jestem, poprostu lubie jak etykieta jest zachęcająca. Choć w niektórych przypadkach może dobrze że są jakie są
Comment
-
-
Jak widać Grybów nie ma szczęścia do grafików i etykiety są mało oryginalne. Nowe wzory, to nowe pomysły, nie trzeba wiele żeby coś ciekawego wymyślić. Chwila do namysłu + trochę chęci i efekt gotowy.Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez Wyświetlenie odpowiedziJak widać Grybów nie ma szczęścia do grafików i etykiety są mało oryginalne.
Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
Comment