Na stronie BBAG jest informacja , że przesunięto konferencję prasową z 10.00 na 12.00 , i że odbędzie się ona wspólnie z Heinekenem.
BBAG już od kilku miesięcy szuka partnera strategicznego , do wspólnych inwestycji w Europie Centralnej. W nas miejmy nadzieję , że nie dojdzie do bezpośredniego przejęcia polskiej córki BU przez Heinekena .
pułaś
--------------------------------- "(...)W kącikach flechtów wieczór już Lśni jak porzeczka krwawa Ukradkiem z rdzy wycieram nóż I między bajki wkładam"
ppns napisał(a) W nas miejmy nadzieję , że nie dojdzie do bezpośredniego przejęcia polskiej córki BU przez Heinekena .
W parkiecie napisali:
Kolejnym krokiem ma być połączenie działalności Heinekena i BBGA w Europie Centralnej i Wschodniej w jedną spółkę pod nazwą Brau Union.
Niestety zapowiada się, że jednak do tego dojdzie...
pułaś
--------------------------------- "(...)W kącikach flechtów wieczór już Lśni jak porzeczka krwawa Ukradkiem z rdzy wycieram nóż I między bajki wkładam"
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Czesi na seznamie też o tym piszą, gdyż BBAG ma browary w Czechach i dzieki temu jak piszą Heineken wkroczy do nich na rynek.
A ja mam takie pytanie. Gm nie chciał daewoo fso bo stwierdził, że urząd antymonopolowy mu na to nie pozwoli. To jak będzie z Heinekenem, który stanie się najsilniejszym potentatem w Polsce?
Pozdrawiam
Piana jak śmietana smak szesnastoletniej dziewczyny! To jest piwko!
roman-n napisał(a) ja tam bym Zywca mianem "syf" nie okreslal...
Może nie "syf" ale jednolita bezsmakowa papka.Brrrr
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Dudlik napisał(a) (...) A ja mam takie pytanie. Gm nie chciał daewoo fso bo stwierdził, że urząd antymonopolowy mu na to nie pozwoli. To jak będzie z Heinekenem, który stanie się najsilniejszym potentatem w Polsce?
Pozdrawiam
Po przejęciu BBAG przez Heinekena polski oddział firmy będzie miał ok. 38% rynku. Urząd Antymonopolowy nie pozwala na łączenie się podmiotów, które po fuzji osiągają co najmniej 40% udział.
Yesterday is History, Tomorrow is a Mystery and Today is a gift. That's why we call it - The Present ...
piwowar2 napisał(a) Co 3 piwo w europie wyprodukowane bedzie w jednym z browarow Heinekena.Wszyscy pijemy ten sam syf - czy to juz wspolna europa?
Szanowny Kolego !
Niestety, ale tak - panuje wszechobecna uniformizacja, standaryzacja, nie mówiąc o permanentnej inwigilacji .
Jakbyśmy bardzo nie biadolili, większość ludności naszego świata pije piwo marki piwo. A tych paru wariatów, między innymi spora część Forumowiczów nie wiele ma do powiedzenia.
Dzisiejszy Puls Biznesy podaje, że przejęcie BBAG przez Heinekena stało się faktem. Wiadomo też , że Heineken nie będzie zezwalał małym i średnim browarom na korzystanie z sieci dystrybucyjnej Brau Union (na co ta do tej pory wyrażała zgodę). Mnie śmieszą te określania że od 40 procent dopiero wchodzi urząd antymonopolowy bo co co za konkurencja jak istnieją trzy grupy kontrolujące praktycznie cały rynek i produkujących identyczny produkt. Co z tego, że niby są (aż
) trzy grupy, skoro dla konsumenta jest to praktycznie monopol jednego i tego samego produktu. Wyraźnie widać, że dzisiejsza gospodarka (mimo, że określana mianem kapitalistycznej w której teoretycznie istnieje konkurencja) sprowadza się do istnienia monopoli (czy dwóch trzech oligopoli) dzielących rynek, oferujących dokładnie to samo a różniących się jedynie marketingiem (o ile chociaż tym się różniących). Nie jest to dobre ani dla ludzi jako społeczności ani dla człowieka jako konsumenta, o człowieku jako CZŁOWIEKU nie wspominając. Brak różnorodności nigdy nie jest dobry.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Zythum na Boga - wszyscy znamy Twoje lewackie poglądy i w większości (jak mniemam) nie zgadzamy się z polityką "inwestycyjną" dużych koncernów więc skoro temat jest o koncernach to może się jego trzymaj a z dywagacjami na temat gospodarki kapitalistycznej i jej mankamentów zapraszam do działu Polityka
No to zabawiłem się w samozwańczego zastępcę ARTA
I do tego przepełniłem post mordkami, a więc mam prze...ne
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Iron zanim zabawisz się w ART-a przeczytaj dokładnie co ja piszę. Tym razem napisałem akurat posta z punktu widzenia kapitalizmu bo w nim chyba chodzi o jak największą konkurencję (jak znam teorie) a dzisiejsza gospodarka staje się coraz bardziej monopolistyczna - czyli tym razem Twoja wypowiedź była niezbyt trafna. Do tego moja była jak najbardziej na temat (przeczytaj dokładnie poprzednie posty i szczególnie potem pierwszy akapit mojego podający informacje z PB dotyczącą pewnego przejęcia - czyżby to nie o nim był ten temat mój Ty samozwańczy acz niedokońca rozumiejący treść mojej wypowiedzi, psie na lewaków
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment