Piwo Tatra

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Andi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.07
    • 1915

Piwo Tatra

Chcialbym konkretnie wiedziec jaki browar produkowal a jaki produkuje Piwo Tatra.
    W wydziale kolekcjonerstwo sa one podane jako Lezajsk.
    W moich notatkach-ktöre sam robilem po wypiciu piw pisze ze Tatra 15 Mocne Piwo7,8%Alc.,Tatra pils 5,3% Alc. Tatra Mocne-spod samiuckich Tater 7,8%i Tatra-Suzuki albo Desperados 7,8% Alc bylo produkowane przez browary Zywiec SA.-34300 Zywiec Ul Browarna88 odpisalem to z Etykiet po wypiciu piw przywiezionych z Polski.
    Troche sie zle czuje gdy nie mam pewnosci-wiec prosilbym o wyjasnienie.
    A moze bylo ono produkowane przez Zywiec a teraz przez Lezajsk?
    Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Na ostatnio wypitej Tatrze Pils wyraźnie napisano, że produkowana w Leżajsku, pod nadzorem (czy jakoś tak) Browaru Żywiec. Samo piwo było niedobre.

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19274

dawniej w Żywcu. sam jeszcze pamiętam czasy, gdy przyjeżdzałem na wypoczynek do Muszyny (jakieś 6-7 lat temu) Tatra była jeszcze Tatrą produkowaną i rolewaną w Żywcu... i była miodzio. teraz różnie. czasem jest to produkcja i rozlew w Leżajsku, czasem produkcja w Żywcu rozlew w Leżajsku, no chyba, że ostatnio coś się poważnie w tej materii zmieniło, bo od dawna nie kupuję Tatry!

Comment

• mwa
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2003.01
        • 5071

Na puszkach, które wypiłem do dwóch m-cy temu stwierdzam, iż za Pils jest rozlewany w Leżasku pod nadzorem Żywca, a zaś na Mocne w Żywcu.
        Wszystkie puszki są jeszcze z dobrą datą produkcji przynajmniej do września.
        Tak więc sprawa wygląda tak z przeglądu wypitych ostatnio puszek.

mwa
        Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• kloss
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.03
          • 2526

Dawno temu "Tatrę" produkował Zywiec.Kiedy Grupa Żywiec reaktywowała markę to spotykałem wyłącznie "Tatrę Mocne" z Żywca a "Tatrę Pils" z Leżajska.Po ostatniej modyfikacji etykiety kupuję również "Tatrę Mocne" z Leżajska.

Comment

• alstro
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2003.04
            • 166

Tatra, to jedno z tanszych piw (Real, pils 1,69 + kaucja!!), ale ci ktorzy go nie pili powinni sprobowac, to naprawde niezle piwo, choc jeszce nie dawno bylo kiepskie, grupa Heinekena, ktora je dzierzy zaczyna dbac o te marke...

Comment

• BeeLee
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2003.06
              • 4

Tatra Pils, to jest to czego wypiłem chyba najwięcej w życiu, bo jak za 1,69 zł + kaucja, to jest najlepsze.
              Ważone i rozlewane pod nadzorem: Browary Żywiec S.A., ul. Browarna 88, 34-300 Żywiec w ZPL S.A., ul. Armii WP 5, 37-300 Leżajsk.

Comment

• chris1985
                • 2011.07
                • 227

Wlaśnie pije to piwo po bardzo dlugiej przerwie. A o ile kiedyś uwazalem to piwo za miare dobre, to teraz jest to dla mnie poprostu ochydne piwo.Jak przychodze do sklepu kazdy pijak tylko o to piwo prosi, jak by to juz nie bylo lepszych ?? Jeszcze nie tak dawno temu mialem zle zdanie o piwie Lezajsk, ale jak ostatnio kupilem okazal sie calkiem przyzwoitym piwem. Tatry już nie kupię, to piwo jest gorsze nawet od Tyskiego czy Warki czerwonej. Omijac z daleka.
                Tylko moje piwo mnie rozumie...

Comment

• Pendragon
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

A to ciekawe, bo wg mnie to jedno i to samo piwo. Oczywiście zakładając, że obydwa pochodzą z tego samego zakładu produkcyjnego.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Sokół83
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.12
                    • 1598

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chris1985 Wyświetlenie odpowiedzi
                    Wlaśnie pije to piwo po bardzo dlugiej przerwie. A o ile kiedyś uwazalem to piwo za miare dobre, to teraz jest to dla mnie poprostu ochydne piwo.Jak przychodze do sklepu kazdy pijak tylko o to piwo prosi, jak by to juz nie bylo lepszych ?? Jeszcze nie tak dawno temu mialem zle zdanie o piwie Lezajsk, ale jak ostatnio kupilem okazal sie calkiem przyzwoitym piwem. Tatry już nie kupię, to piwo jest gorsze nawet od Tyskiego czy Warki czerwonej. Omijac z daleka.
                    Ja, zanim trafiłem na browar.biz, w czasach poźnolicealno-wczesnostudenckich piłem głównie Tatrę. Głównie dla tego, że była tania (kosztowała 2zł - a wtedy człowiek liczył się z każdym groszem), w miarę dobra (przynajmniej tak uważałem) i były fajne reklamy z górami. Przez te 6 lat wszystko podrożało, a Tatra dalej kosztuje dwa złocisze Więc sam sobie odpowiedz na pytanie skąd ten smak. Ktoś mi ją podarował z rok temu i wypiłem z ciekawości - od piwa typu lidl czy fasberg różni się jedynie dodatkowym posmakiem kukurydzianym i nagazowaniem jak w wodzie sodowej.
                    Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• chris1985
                      • 2011.07
                      • 227

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Tatra dalej kosztuje dwa złocisze Więc sam sobie odpowiedz na pytanie skąd ten smak. Ktoś mi ją podarował z rok temu i wypiłem z ciekawości - od piwa typu lidl czy fasberg różni się jedynie dodatkowym posmakiem kukurydzianym i nagazowaniem jak w wodzie sodowej.

Dla mnie to piwo jest za drogie, puszka kosztuje 2,85 zł tylko 5 gr wiecej kosztuje piwo Grybow, ktory bije na leb wszystkie inne piwa w moim najblizszym sklepie..ale i tak kazdy woli kupić Wojaka czy Tatre
                      Tylko moje piwo mnie rozumie...

Comment

• ksy
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2011.07
                        • 280

Aktualnie na puszce i butelce znajduje się tylko:

GRUPA ŻYWIEC S.A., ul. Browarna 88,34-300 Żywiec
                        Ani słowa o "Wyprodukowano w..."
                        Dodatkowo dotychczasowe "Pils" zastąpiono napisem "Jasne Pełne". Ciężko stwierdzić czy coś jeszcze (smak) się zmieniło. Ja nie planuje testów.
                        --------------------
                        --------------------
                        "Żółw porusza się z prędkością wystarczającą do upolowania sałaty. "

Comment

• Krzysiu
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.02
                          • 14936

Jest w Świdnicy knajpa, w której Tatra kosztuje 3 zł za pół litra. Raz się skusiłem - i nigdy więcej. To jest obrzydlistwo.

Comment

• Def
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2012.05
                            • 17

Nie lubię Tatry. Typowy sikacz. Intryguje mnie jednak co innego. Wie ktoś, czy przypadkiem Tatra ma coś wspólnego z "kiepskim" Mocnym Fullem?:P Słyszałem jakieś historie, jakoby w serialu tatra miała nalepione nalepki z tego piwa. Z drugiej strony Mocny Full był kiedyś do zdobycia. Pił ktoś?? Daje radę?

Comment

• wsaczuk
                              • 2009.09
                              • 182

zależy z którego browaru jest tatra, bo raczej jest produkowana w więcej niż jednym browarze. Akurat piłem tatrę w niedzielę i jako taki sikacz na lato smakowała zadziwiająco dobrze. Każde piwo ma swoje miejsce - sikacze też są potrzebne - przecież w 30 stopniowym upale nikt nie będzie pił RISa albo Barleywine'a.

Comment

Przetwarzanie...
                              X