Skoro Kiepscy byli (albo i nadal są) kręceni we Wrocławiu, to podejrzewałbym raczej Piasta a nie Tatrę - też jest żółty. Ale jakie to ma znaczenie? A że naklejony papierek z napisem Mocny Full to rzecz oczywista - wystarczy się przyjrzeć.
Piwo Tatra
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wsaczuk Wyświetlenie odpowiedziKażde piwo ma swoje miejsce - sikacze też są potrzebne - przecież w 30 stopniowym upale nikt nie będzie pił RISa albo Barleywine'a.Ostatnia zmiana dokonana przez Mason; 2012-05-22, 12:11.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wsaczuk Wyświetlenie odpowiedziAkurat piłem tatrę w niedzielę i jako taki sikacz na lato smakowała zadziwiająco dobrze. Każde piwo ma swoje miejsce - sikacze też są potrzebne - przecież w 30 stopniowym upale nikt nie będzie pił RISa albo Barleywine'a.
Słyszałem jakieś historie, jakoby w serialu tatra miała nalepione nalepki z tego piwa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziSkoro Kiepscy byli (albo i nadal są) kręceni we Wrocławiu, to podejrzewałbym raczej Piasta a nie Tatrę - też jest żółty. Ale jakie to ma znaczenie? A że naklejony papierek z napisem Mocny Full to rzecz oczywista - wystarczy się przyjrzeć.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wsaczuk Wyświetlenie odpowiedzizależy z którego browaru jest tatra, bo raczej jest produkowana w więcej niż jednym browarze. Akurat piłem tatrę w niedzielę i jako taki sikacz na lato smakowała zadziwiająco dobrze. Każde piwo ma swoje miejsce - sikacze też są potrzebne - przecież w 30 stopniowym upale nikt nie będzie pił RISa albo Barleywine'a.
Mógłbym powiedzieć, że rewelacyjnym piwem na upał jest Birell, ale niestety... Jakbym pił wodę. W tym momencie zdecydowanie wolę Muszyniankę ; ) Rewelacyjny natomiast, po ciężkim wysiłku fizycznym wydaje się być Podpiwek. Piłem go raczej dla smaku i jak na śladową ilość alko jest raczej dość ciężki...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Def Wyświetlenie odpowiedziRaczej chodziło mi o to, czy takie piwo jak mocny Full naprawdę istniało. Samo w sobie a nie jakiś tam tatrzański kameleon.
PS. Ale chyba nie było wykorzystywane w serialu.
Comment
-
-
Ano robił - dowód w dziale kolekcjonerstwo.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
właśnie to łagodziło Kiepskich życie
Comment
-
-
Może niepotrzebnie odkopuję, ale na 100% Mocnym Fullem pitym przez Ferdynanda Kiepskiego (pierwsze sezony) , była Tatra Pils z naklejką "Mocny Full", bezsprzecznie. niezaprzeczalnie i w ogóle bez dyskusji!
Gdyby ktoś sobie zadał odrobinę trudu, to by zobaczył to na pierwszy rzut oka.Ostatnia zmiana dokonana przez Mario_Lopez; 2013-11-28, 20:36.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Jak to dostrzegłeś? Równie dobrze mógł to być Piast.
Comment
-
-
Właśnie skończyłem Tatrę Pils
Nie kupię jej ponownie nawet pomimo tego, że jest w promocji po 1,50zł
Jest nijako staromokroskarpetkowa
Już mi midowowaty przetermonowany Faxe Original bardziej smakuje choć szału z nim nie ma
Comment
-
Comment