Piwo Tatra

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13956

Skoro Kiepscy byli (albo i nadal są) kręceni we Wrocławiu, to podejrzewałbym raczej Piasta a nie Tatrę - też jest żółty. Ale jakie to ma znaczenie? A że naklejony papierek z napisem Mocny Full to rzecz oczywista - wystarczy się przyjrzeć.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Mason
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2010.02
      • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wsaczuk Wyświetlenie odpowiedzi
      Każde piwo ma swoje miejsce - sikacze też są potrzebne - przecież w 30 stopniowym upale nikt nie będzie pił RISa albo Barleywine'a.
      A od czego są różnej maści pszenice? Czeskie desitky?
      Ostatnia zmiana dokonana przez Mason; 2012-05-22, 12:11.
      JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• pioterb4
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 4322

Każde piwo ma swój czas, poza piwem słabym Swoją drogą tak już zupełnie poza dyskusją o gustach - piwo o woltażu 6% do tego skąpo nachmielone to równie kiepski pomysł na upał jak i przykłady, które padły 2 posty temu.

Comment

• Sokół83
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.12
          • 1598

Akurat piłem tatrę w niedzielę i jako taki sikacz na lato smakowała zadziwiająco dobrze. Każde piwo ma swoje miejsce - sikacze też są potrzebne - przecież w 30 stopniowym upale nikt nie będzie pił RISa albo Barleywine'a.
          No ja tam bym sięgnął po takie Wrocławskie na przykład. Ale jeden lubi pomarańcze, a drugi jak mu nogi śmierdzą. A jak już bym chciał się napić wody mineralnej to sięgnąłbym po Muszyniankę, którą uważam za znacznie lepszą i tańszą od Tatry. I jeszcze można po niej samochodem czy rowerem jechać.

Słyszałem jakieś historie, jakoby w serialu tatra miała nalepione nalepki z tego piwa.
          Nie takie plotki się przewinęły przez nasze forum
          Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• Def
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2012.05
            • 17

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
            Skoro Kiepscy byli (albo i nadal są) kręceni we Wrocławiu, to podejrzewałbym raczej Piasta a nie Tatrę - też jest żółty. Ale jakie to ma znaczenie? A że naklejony papierek z napisem Mocny Full to rzecz oczywista - wystarczy się przyjrzeć.
            Raczej chodziło mi o to, czy takie piwo jak mocny Full naprawdę istniało. Samo w sobie a nie jakiś tam tatrzański kameleon.

zależy z którego browaru jest tatra, bo raczej jest produkowana w więcej niż jednym browarze. Akurat piłem tatrę w niedzielę i jako taki sikacz na lato smakowała zadziwiająco dobrze. Każde piwo ma swoje miejsce - sikacze też są potrzebne - przecież w 30 stopniowym upale nikt nie będzie pił RISa albo Barleywine'a.
            Każdy sikacz na upał typu tatra będzie dobry jeśli nie ma nic innego(byle by nie był za mocny - wtedy i po jednym można mieć zgon). Nazywam Tatrę per "sikacz", bo to moim zdaniem w przedziale cenowym 2-3zł to najgorszy wybór jeśli chodzi o piwa butelkowe/puszkowe powszechnie dostępne we wszelakich delikatesach, dyskontach itp (pomijam wynalazki z biedronki czy Lidla). Żubr czy Harnaś to lepsze piwa a ten pierwszy niewątpliwie pochwalić się może ciekawym posmakiem(z Harnasiami bywa różnie). Mocną Tatrę lubię, ale słaba nie posiada za wielu walorów smakowych. Stąd nazwałem ją sikaczem
            Mógłbym powiedzieć, że rewelacyjnym piwem na upał jest Birell, ale niestety... Jakbym pił wodę. W tym momencie zdecydowanie wolę Muszyniankę ; ) Rewelacyjny natomiast, po ciężkim wysiłku fizycznym wydaje się być Podpiwek. Piłem go raczej dla smaku i jak na śladową ilość alko jest raczej dość ciężki...

Comment

• kony
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2005.08
              • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Def Wyświetlenie odpowiedzi
              Raczej chodziło mi o to, czy takie piwo jak mocny Full naprawdę istniało. Samo w sobie a nie jakiś tam tatrzański kameleon.
              Istniało naprawdę, chyba Sulimar je warzył.

PS. Ale chyba nie było wykorzystywane w serialu.
              Ostatnia zmiana dokonana przez kony; 2012-05-22, 14:01. Powód: PS

Comment

• Pendragon
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13956

Ano robił - dowód w dziale kolekcjonerstwo.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• remfire
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.03
                  • 1334

właśnie to łagodziło Kiepskich życie

Comment

• Mario_Lopez
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2009.08
                    • 991

Może niepotrzebnie odkopuję, ale na 100% Mocnym Fullem pitym przez Ferdynanda Kiepskiego (pierwsze sezony) , była Tatra Pils z naklejką "Mocny Full", bezsprzecznie. niezaprzeczalnie i w ogóle bez dyskusji!

Gdyby ktoś sobie zadał odrobinę trudu, to by zobaczył to na pierwszy rzut oka.
                    Ostatnia zmiana dokonana przez Mario_Lopez; 2013-11-28, 20:36.
                    Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
                    Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

• Pendragon
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13956

Jak to dostrzegłeś? Równie dobrze mógł to być Piast.

Comment

• dlugas
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2006.04
                        • 4014

Właśnie skończyłem Tatrę Pils

Nie kupię jej ponownie nawet pomimo tego, że jest w promocji po 1,50zł

Jest nijako staromokroskarpetkowa

Już mi midowowaty przetermonowany Faxe Original bardziej smakuje choć szału z nim nie ma
                        Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                        Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                        FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• Tangarth
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2015.05
                          • 1

To może zależy od tego gdzie mieszkasz. Ja w tej chwili piję świeże piwko Tatra mocne i mam z browaru w Żywcu. Gdzie mieszkam z resztą

Comment

• Krzysiu
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.02
                            • 14936

Mieszkasz w browarze? No to jesteś naprawdę gość!

Comment

• TTOP
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2013.03
                              • 449

I w dodatku nie sam - bo z resztą. Pozdrawiamy serdecznie grupę zapaleńców!

Comment

Przetwarzanie...
                              X