urządzenia do produkcji

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • nolimits
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.12
    • 1

urządzenia do produkcji

Witam !!!
    czy mógłby mi ktoś podać linka do stronki z opisem urządzeń do produkcji piwa. Chodzi mi o urządzenia wykorzystywane w browarach (ich nazwy), w poszczególnych etapach produkcji, cenę tych urządzeń i liczbę osób które je obsługują. Potrzebuję tego do referatu.
  • magdat
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2002.10
    • 7

odp

na polskich stronach jeszcze nie dotarlam do niczego ciekawego, bo tez interesuje mnie ten temat. ale mam dwa adresy do producentow niemieckich: www.kronesusa.com, www.packnet.com

Comment

• pjenknik
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.08
      • 3388

Wystarczy w każdej niemieckiej wyszukiwarce wpisać "bierbrauen" i zawsze się coś znajdzie.
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Chorzów-Batory, Inwalidzka 26, Browar Reden
        dadek
        21.06.2023 na zaproszenie głównego piwowara Pawła Fityki miałem okazję odwiedzić nowy browar Reden. Sąsiaduje przez ulicę z zajezdnią tramwajową więc by tu trafić trzeba wysiąść na przystanku Chorzów-Batory Zajezdnia i iść wzdłuż jej ogrodzenia podziwiając stacjonujące tu tramwaje....
        2023-08-20, 19:00
      • slawekkazek
        Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach 1945 - 1952
        slawekkazek
        Najwyższy czas by zapowiedzieć nową książkę pt. "Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach 1945 - 1952" - a w zasadzie dwie książki, bo całe opracowanie będzie składać się z dwóch tomów, które ukażą się odrębnie. Na początek... tom II, czyli katalog. Tom I (synteza)...
        2023-06-14, 18:48
      • dadek
        Poręba, Fabryczna 9, Browar Moon Lark
        dadek
        Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki...
        2024-04-13, 01:37
      • dadek
        Czechy, Nošovice 238, Pivovar Radegast
        dadek
        Jak jest możliwość to czemu nie odwiedzić i wielkiego browaru? Tak okazja nadarzyła się 26.08.2023 gdy na przybrowarnianych łąkach zorganizowano imprezę pod nazwą Radegastův den. Nie brakowało licznych stoisk ze wszystkimi tutejszymi piwami, gadżetami firmowymi i jedzeniem, na scenie do...
        2023-11-09, 20:59
      • dadek
        Nowe Miasto Lubawskie, Kopernika 9C, Browar Nowomiejski/Piwoteka
        dadek
        Gdy z Markiem Putą z Piwoteki widziałem się na ostatnim jesiennym Warszawskim Festiwalu Piwa zapytałem czy w tygodniu mógłbym wpaść do nowego browaru w Nowym Mieście Lubawskim. Nie było problemu - "zadzwoń jak będziesz jechał a uprzedzę chłopaków to ci pokażą oba" - powiedział...
        2022-11-07, 01:04
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...