Poprzez znajomości mojej matki, dowiedziałem się nieoficjalnie, że w Poznaniu powstanie w niedługim czasie minibrowar. Informacje są póki co bardzo tajemnicze i mgliste - lokal miałby powstać przy ul. Sierocej (parę kroków od Starego Rynku). Rzekomym pomysłodawcą jest inwestor z Wrocławia, który wykazuje powiązania z tamtejszym Spiżem. Zapowiada się pysznie! Oby tylko pomysł nie upadł
Spiż w Poznaniu ??
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
O zorganizowanie czegokolwiek w Starym browarze można zapomniec. Powstaje kolejny pomnik ze szkła i aluminium...
A powstanie oddziału Spiża w Poznaniu ma dobre i złe strony. Dobre to takie, że będzie się można napić dobrego piwa z mini-browaru, a złe że ja nie wiem jak to wytrzyma mój portfel...(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
albeertos napisał(a)
...że ja nie wiem jak to wytrzyma mój portfel...Comment
-
kwasiborek napisał(a)
To by było coś. Ale oryginalniej byłoby coś zorganizować w Starym Browarze. To byłby klimat
Nawiasem mówiąc TUiR Warta (oczywiście Kulczyk) przerwała budowę biurowca w P-niu, bo przeprowadzi się do Starego Browaru.Comment
-
yendras napisał(a)
Niestety jest to nierealne. Stary Browar to Kulczyk. Kompania Piwowarska to również Kulczyk. Jeżeli pojawi się tam jakaś piwna knajpa to raczej z Lechem.
Nawiasem mówiąc TUiR Warta (oczywiście Kulczyk) przerwała budowę biurowca w P-niu, bo przeprowadzi się do Starego Browaru."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyComment
-
Minibrowar w Poznaniu-oczywiście!!
Oczywiście jestem za otwarciem w Poznaniu minibrowaru(Spiż?), mam nadzieję że wtedy Kompania Piwowarska uniosłaby się honorem i ... powstałby drugi minibrowar!Pracuję przy Starym Rynku twierdzę że nie ma nic lepszego jak wypić po pracy smaczne piwko!sebastian30000Comment
-
wiem z pewnego źródła, że swego czasu były przymiarki do uruchomienia w odremontowanym kompleksie Starego Browaru - ni mniej nie więcej ale właśnie browaru restauracyjnego.
Co prawda tamte rozmowy nie przyniosły skutku, ale sam pomysł minibrowaru w takim kompleksie jest chyba jak najbardziej na miejscu."Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.Comment
-
Coraz głośniej mówi się, że ma powstać w Poznaniu browar restauracyjny na Starym Rynku w miejscu gdzie kiedyś znajdowała się siedziba Banku Zachodniego. Podobno prace adaptacyjne już trwają.Mniej alkoholu w piwach !!!
-
Otóż to! Też słyszałem te plotki. Ciekawe co z tego wyniknie. Mam nadzieję że coś porządnego - lokalizacja na Starym Rynku zobowiązuje, dosyć tam już klubów, dyskotek i innych tego typu...(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Comment