będzie lepiej ale dopiero za rok [obniżka akcyzy]
Collapse
X
-
Obiecanki cacanki, a piwosze bulą.
Za rok to ja... mam plany doprowadzić do perfekcji domową produkcję piwa, więc sklepwego browca nie będę potrzebował. No chyba, że zaleją nas tanie piwa belgijskie i niemieckie pzeniczniaki. Wtedy jeszcze pojde do sklepiku.
-
-
Szkoda , że w Polsce dopiero za rok socjalizm się skończy .
I przez kolejne dwanaście miesięcy , polskie browary będą niekorzystnie opodatkowane , w porównaniu do czeskich , słowackich i niemieckich. W Polsce mamy jednak socjalistyczną paranoję.piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
ppns napisał(a)
Szkoda , że w Polsce dopiero za rok socjalizm się skończy .
Tak na poważnie to ja na nic nie liczę i nie radziłbym innym. Obniżenie akcyzy przy prawdopodobnej jej podwyżce w Czechah i faktycznej już na Słowacji niewiele zmieni. Niemcy też raczej wyrównają do góry. Ich budżet jest bardzo kiepściutki...(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Ostatnio w Polsce akcyza na alkohol (niestety tylko mocny) ma tendencję spadkową, może więc Panowie Mądre Głowy postąpią tak w przypadku Piwa! W naszym kraju zwanym Polską wiele się mówi o walce z alkoholizmem jednocześnie przy tym ostatnio pieszcząc wódki i alkoholików tnąc akcyze. A co z Piwem, czy pno jest bee? Paranoja.
Comment
-
-
pieczarek pisze:
"Kiena, poczytaj sobie co Krzysiu pisze na temat opłacalności domowego wyrobu piwa. Otóż wg niego impreza jest ciekawa i zajmująca, dająca mnóstwo radości ale w sumie droższa niż kupienie piwa w sklepie."
Nie pisałem, że jest inaczej. Można tylko robhić (albo próbować) to co naprawdę chce się pić, a nie takie same pilsiki z różnych stron Polski (wyjątków jest mało).
A jeśli chodzi o przemysłową produkcję, to niestety nie mam takich możliwości. ani ambicji.
Na razie tylko spożycie ociera się o garnice przemysłowego
Comment
-
Comment