Lech Pils - dlaczego tylko w Wielkopolsce?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kwasiborek
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.03
    • 27

Lech Pils - dlaczego tylko w Wielkopolsce?

Czy ktoś spotkał się z Lechem Pilsem w innym regionie kraju niż Wielkopolska lub okolice? Przecież to piwo jest o niebo lepsze od Premiuma, którego można kupić wszędzie?
  • Seler_32
    Porucznik Browarny Tester
    • 2003.04
    • 444

Niestety, w holystadt nie uświadczysz (na tyle na ile szukałem).
    Nie należy odkładać na jutro, tego co można wypić dzisiaj.

Nie wierzę abstynentom.

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23965

no cóż, taka polityka firmy KP.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

Odp: Lech Pils - dlaczego tylko w Wielkopolsce???

kwasiborek napisał(a)
        Czy ktoś spotkał się z Lechem Pilsem w innym regionie kraju niż Wielkopolska lub okolice?
        Jakies parę miesięcy temu znaleźliśmy puszkowego Lecha Pilsa na stacji Orlenu (przy Browarach Warszawskich).

Teraz na tej stacji można sobie kupić co najwyżej Fantę. Nie wiem, czy Orlen w ogóle wycofuje się z alkoholi, czy to przypadek jednostkowy.

Comment

• paveuek
          • 2001.09
          • 415

Gdyby to piwo było dostępne w całej Polsce to chyba niebyłoby lepsze od Premiuma...
          BTW: Szukam kapsla o tego piwa, złoty napis LECH, prostą czcionką.
          Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
          Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl

Comment

• jerzy
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.10
            • 4707

GŻ ma podobny "grzech" - z Brackim.
            browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• Center
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2003.03
              • 133

Nie wiem dlaczego tak się podniecacie Lechem Pils? Od kąd pamiętam był beznadziejny, ot zabarwiona woda i to w dodatku niesmaczna. Mimo, że Premium też jest wodnisty to moim zdaniem znacznie smaczniejszy.

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23965

jak na razie jedna osoba wyraziła swój optymizm, skąd liczba mnoga? zresztą nie wiem czy zauważyłeś, temat jest nie o wyższości Premium nad Pilsem (czy odwrotnie), tylko o tym dlaczego Pils nie jest jako tako dostępny poza Wielkopolską.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ppns
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.10
                  • 1737

Oba Lechy : Pils i Premium są dostępne w dawniejszym woj. zielonogórskim. Chyba to dość dobry rynek dla piw poznańskich , gdzie są one mocno obecne ,odkąd sięgam moją pamięcią piwną , czyli od połowy lat 80-tych.
                  piwoppns@wp.pl

Comment

• Center
                    • 2003.03
                    • 133

ART napisał(a)
                    jak na razie jedna osoba wyraziła swój optymizm, skąd liczba mnoga? zresztą nie wiem czy zauważyłeś, temat jest nie o wyższości Premium nad Pilsem (czy odwrotnie), tylko o tym dlaczego Pils nie jest jako tako dostępny poza Wielkopolską.
                    1) FCJP - zdanie zaczyna się z dużej litery (tak mnie przynajmniej uczyli w szkole)
                    2) Liczba mnoga wynika z faktu, że optymizm wyraziły 2 osoby - patrz autor postu oraz Seler_32 - wynika to z kontekstu.
                    3) Porównie którego dokonałem miało jedynie na celu polemikę z autorem posta, który również takiego prównania dokonał. Miało też na celu podkreślenie, że nie widzę żadnej straty w fakcie nie występowania Pilsa poza Wielkopolską!

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23965

Center napisał(a)
                      1) FCJP - zdanie zaczyna się z dużej litery (tak mnie przynajmniej uczyli w szkole)
                      2) Liczba mnoga wynika z faktu, że optymizm wyraziły 2 osoby - patrz autor postu oraz Seler_32 - wynika to z kontekstu.
                      3) Porównie którego dokonałem miało jedynie na celu polemikę z autorem posta, który również takiego prównania dokonał. Miało też na celu podkreślenie, że nie widzę żadnej straty w fakcie nie występowania Pilsa poza Wielkopolską!
                      1) Jednakże nie byłeś obecny na lekcji, na której uczono kończyć zdanie kropką.
                      2) Z postu Selera bynajmniej nie wynika, że jest hurra-optymistą.
                      3) O gustach się nie dyskutuje, więc taka polemika uprawiana (nie tylko) przez Ciebie jest ogólnie rzecz biorąc zbyteczna. Opisuj swoje subiektywne wrażenia na temat danych piw w dziale Piwo-Konkretnie - tam każdy, wedle potrzeby, będzie mógł sobie porównać co Tobie smakuje bardziej - Lech Pils czy Lech Premium.

Nie mam zamiaru z Tobą prowadzić utarczek słownych, zaznaczyłem jedynie, że takie teksty są zbętne i do tego nie na temat.

p.s. W Opolu nigdy nie widziałem Lecha Pilsa w sklepie i pewnie go nigdy nie ujrzę (choć po namyśle... nigdy nie mów nigdy ).

Comment

• Center
                        • 2003.03
                        • 133

Wiele jest tekstów nie na temat na Forum.
                        No ale niektórzy są równi a inni równiejsi!

P.S. A w Poznaniu jakimś dziwnym trafem Pils jest w co drugim sklepie. Ciekawe dlaczego?

Comment

• baklazanek
                          † 2014 Piwosz w Raju
                          • 2001.08
                          • 3562

KP postanowiła że będzie promowała Leszka premium ze wszystkich produktów browaru poznańskiego co jej dobrze do tej pory wychodzi. Jest to po prostu strategia rynkowa. Premium ma podbijać polski rynek a Pils ma być piwem regionalnym przy czym ten pierwszy jest robiony w jeden dzień co wychodzi taniej a ten drugi jest robiony bardziej tradycyjną metodą( ale w tej kwestii powinni się wypowiedzieć specjaliści).

Ps. Art chyba jeszcze kilka lat temu nie oglądałeś się za piwami gdyż Lech pils był częstym gościem na sklepowych półkach w Opolu.

Comment

• Kiena
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2003.05
                            • 37

Jak czytam sobie o waszych kłopotach z Leszkiem Pilsem od razu jeszcze bardziej doceniam, że mieszkam w Lublinie. Co jakiś czas zaopatruję się w Pilsa w sklepiku przy Braci Wieniawskich (pisano o nim czesto). To chyba jedyna miejsce po wschodniej stronie Wisły gdzie jest L-Pils. Czasem lubię sobie go kupić, bo mam z nim związane miłe wspomnienia. eh

Comment

• Seler_32
                              • 2003.04
                              • 444

ART napisał(a)
                              1) Jednakże nie byłeś obecny na lekcji, na której uczono kończyć zdanie kropką.
                              2) Z postu Selera bynajmniej nie wynika, że jest hurra-optymistą.
                              3) O gustach się nie dyskutuje, więc taka polemika uprawiana (nie tylko) przez Ciebie jest ogólnie rzecz biorąc zbyteczna. Opisuj swoje subiektywne wrażenia na temat danych piw w dziale Piwo-Konkretnie - tam każdy, wedle potrzeby, będzie mógł sobie porównać co Tobie smakuje bardziej - Lech Pils czy Lech Premium.

Nie mam zamiaru z Tobą prowadzić utarczek słownych, zaznaczyłem jedynie, że takie teksty są zbętne i do tego nie na temat.

p.s. W Opolu nigdy nie widziałem Lecha Pilsa w sklepie i pewnie go nigdy nie ujrzę (choć po namyśle... nigdy nie mów nigdy ).
                              Potwierdzam, nie jestem hurra-optymistą.
                              Nie należy odkładać na jutro, tego co można wypić dzisiaj.

Nie wierzę abstynentom.

Comment

Przetwarzanie...
                              X