Czy ktoś spotkał się z Lechem Pilsem w innym regionie kraju niż Wielkopolska lub okolice? Przecież to piwo jest o niebo lepsze od Premiuma, którego można kupić wszędzie?
Lech Pils - dlaczego tylko w Wielkopolsce?
Collapse
X
-
no cóż, taka polityka firmy KP.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Odp: Lech Pils - dlaczego tylko w Wielkopolsce???
kwasiborek napisał(a)
Czy ktoś spotkał się z Lechem Pilsem w innym regionie kraju niż Wielkopolska lub okolice?
Teraz na tej stacji można sobie kupić co najwyżej Fantę. Nie wiem, czy Orlen w ogóle wycofuje się z alkoholi, czy to przypadek jednostkowy.
Comment
-
-
Gdyby to piwo było dostępne w całej Polsce to chyba niebyłoby lepsze od Premiuma...
BTW: Szukam kapsla o tego piwa, złoty napis LECH, prostą czcionką.Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl
Comment
-
-
jak na razie jedna osoba wyraziła swój optymizm, skąd liczba mnoga? zresztą nie wiem czy zauważyłeś, temat jest nie o wyższości Premium nad Pilsem (czy odwrotnie), tylko o tym dlaczego Pils nie jest jako tako dostępny poza Wielkopolską.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
ART napisał(a)
jak na razie jedna osoba wyraziła swój optymizm, skąd liczba mnoga? zresztą nie wiem czy zauważyłeś, temat jest nie o wyższości Premium nad Pilsem (czy odwrotnie), tylko o tym dlaczego Pils nie jest jako tako dostępny poza Wielkopolską.
2) Liczba mnoga wynika z faktu, że optymizm wyraziły 2 osoby - patrz autor postu oraz Seler_32 - wynika to z kontekstu.
3) Porównie którego dokonałem miało jedynie na celu polemikę z autorem posta, który również takiego prównania dokonał. Miało też na celu podkreślenie, że nie widzę żadnej straty w fakcie nie występowania Pilsa poza Wielkopolską!
Comment
-
-
Center napisał(a)
1) FCJP - zdanie zaczyna się z dużej litery (tak mnie przynajmniej uczyli w szkole)
2) Liczba mnoga wynika z faktu, że optymizm wyraziły 2 osoby - patrz autor postu oraz Seler_32 - wynika to z kontekstu.
3) Porównie którego dokonałem miało jedynie na celu polemikę z autorem posta, który również takiego prównania dokonał. Miało też na celu podkreślenie, że nie widzę żadnej straty w fakcie nie występowania Pilsa poza Wielkopolską!
2) Z postu Selera bynajmniej nie wynika, że jest hurra-optymistą.
3) O gustach się nie dyskutuje, więc taka polemika uprawiana (nie tylko) przez Ciebie jest ogólnie rzecz biorąc zbyteczna. Opisuj swoje subiektywne wrażenia na temat danych piw w dziale Piwo-Konkretnie - tam każdy, wedle potrzeby, będzie mógł sobie porównać co Tobie smakuje bardziej - Lech Pils czy Lech Premium.
Nie mam zamiaru z Tobą prowadzić utarczek słownych, zaznaczyłem jedynie, że takie teksty są zbętne i do tego nie na temat.
p.s. W Opolu nigdy nie widziałem Lecha Pilsa w sklepie i pewnie go nigdy nie ujrzę (choć po namyśle... nigdy nie mów nigdy ).- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
KP postanowiła że będzie promowała Leszka premium ze wszystkich produktów browaru poznańskiego co jej dobrze do tej pory wychodzi. Jest to po prostu strategia rynkowa. Premium ma podbijać polski rynek a Pils ma być piwem regionalnym przy czym ten pierwszy jest robiony w jeden dzień co wychodzi taniej a ten drugi jest robiony bardziej tradycyjną metodą( ale w tej kwestii powinni się wypowiedzieć specjaliści).
Ps. Art chyba jeszcze kilka lat temu nie oglądałeś się za piwami gdyż Lech pils był częstym gościem na sklepowych półkach w Opolu.
Comment
-
-
Jak czytam sobie o waszych kłopotach z Leszkiem Pilsem od razu jeszcze bardziej doceniam, że mieszkam w Lublinie. Co jakiś czas zaopatruję się w Pilsa w sklepiku przy Braci Wieniawskich (pisano o nim czesto). To chyba jedyna miejsce po wschodniej stronie Wisły gdzie jest L-Pils. Czasem lubię sobie go kupić, bo mam z nim związane miłe wspomnienia. eh
Comment
-
-
ART napisał(a)
1) Jednakże nie byłeś obecny na lekcji, na której uczono kończyć zdanie kropką.
2) Z postu Selera bynajmniej nie wynika, że jest hurra-optymistą.
3) O gustach się nie dyskutuje, więc taka polemika uprawiana (nie tylko) przez Ciebie jest ogólnie rzecz biorąc zbyteczna. Opisuj swoje subiektywne wrażenia na temat danych piw w dziale Piwo-Konkretnie - tam każdy, wedle potrzeby, będzie mógł sobie porównać co Tobie smakuje bardziej - Lech Pils czy Lech Premium.
Nie mam zamiaru z Tobą prowadzić utarczek słownych, zaznaczyłem jedynie, że takie teksty są zbętne i do tego nie na temat.
p.s. W Opolu nigdy nie widziałem Lecha Pilsa w sklepie i pewnie go nigdy nie ujrzę (choć po namyśle... nigdy nie mów nigdy ).Nie należy odkładać na jutro, tego co można wypić dzisiaj.
Nie wierzę abstynentom.
Comment
-
Comment