Lech Pils - dlaczego tylko w Wielkopolsce?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kwasiborek
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.03
    • 27

Center napisał(a)
    Nie wiem dlaczego tak się podniecacie Lechem Pils? Od kąd pamiętam był beznadziejny, ot zabarwiona woda i to w dodatku niesmaczna. Mimo, że Premium też jest wodnisty to moim zdaniem znacznie smaczniejszy.
    Ja równierz nie jestem fascynatem tego piwa, lecz jest on moim zdanie lepsze niż Premium. Dziwi mnie tylko polityka KP

Comment

• Petrax
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2001.12
      • 662

kwasiborek napisał(a)
      Dziwi mnie tylko polityka KP
      A mnie nie. Pils, jako piwo lokalne, co zauważył baklazanek, robione jest staranniej i pewnie mniej konserwowane, napychane erzacami itp. W Wielkopolsce trudniej znaleźć w sklepie Premium niż Pilsa. Ten drugi jest bardzo popularny (ja również nie jestem jego przeciwnikiem, choć pijałem lepsze) i z pewnością nie stanowi marginalnego produktu Kompanii. Zresztą nie ma się co martwić - nie wierzę, żeby specjaliści z KP wymyślili coś, co by się nie opłacało.
      In cervisia veritas
      http://www.ptxc.de.vu
      Пиво - вот мое экотопливо

Comment

• sklep-piwowar
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 559

Widziałem Leszka pilsa jakieś pół roku temu w Jankach pod Warszawą ,w takim dużym spożywczaku samoobsługowym.Jak zdążył zaznaczyć Kiena jest też u nas w Lublinie na bieżąco.

Comment

• robox
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.11
          • 8188

Ostatnio widziałem Pilsa w Górze Śląskiej, która jeszcze do niedawna była pod silnym wpływem Leszna, a więc i Wielkopolski. I chyba ta dystrybucja dalej funkcjonuje mimo, że to już Dolny Śląsk, bo tu Lecha Pilsa raczej nie kupisz.
          Ostatnia zmiana dokonana przez robox; 2003-05-31, 22:42.

Comment

• Pogoniarz
            † 1971-2015 Piwosz w Raju
            • 2003.02
            • 7971

Leszka nie pijam z wiadomych względów ,ale popatrzyłem tu i tam.W kilunastu sklepach Pilsa nie zauważyłem.Premium był wszędzie.

Prawie jak Piwo
            SZCZECIN

Comment

• wriggle
              Porucznik Browarny Tester
              • 2002.12
              • 322

Pils na Pomorzu

Lecha Pils od czasu do czasu udawało mi się uświadczyć w obrębie dawnego województwa słupskiego (jeżdżę tam na wakacje), ale i tam sporadycznie i nieregularnie. Trochę szkoda, bo lepszy od premiuma.
              Attached Files
              ONE LOVE

Comment

• witkowskiartur
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2003.03
                • 561

Swego czasu wysłałem maila do KP, z zapytaniem dlaczego nie ma Pilsa w Warszawie. Odpowiedx dostałem w ciągu jednego dnia, że Pils jest przeznaczony TYLKO na rynek lokalny i jeżeli to piwo pojawia się gdzie indziej, to jest to czyjeś samodzielne działanie bez zgody firmy. A Pilsa można było dostać w Warszawie jeszcze jakieś cztery lata temu i było o wiele lepsze niż premium.
                KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI

Comment

• pungentpoet
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2006.01
                  • 5

Pilsik tylko dla pyrek

Comment

• hoffi
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2004.06
                    • 48

trochę wracam do starego tematy ale jak kogoś to interesuje to pilsa można regularnie dosta na pomorzu w Borach tucholskich. a dokladniej polo market w tucholi

Comment

• Pendragon
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13959

Nie tylko w Tucholi.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• mapajak
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.12
                        • 1187

W Dębicy dostępny w Carefour - więc chyba w całej Polsce też.
                        Może lepszy od Lech Premium, ale bez rewelacji - typowy koncerniak. Podobnie jak Okocim Stawski czy Tyskie Ksiażęce wyróznia się tylko tym, ze jest słabiej dostepne.

Comment

• bono_boniecki
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2007.10
                          • 177

Ostatnio widziałem go w Piotrze i Pawle w Jankach

Comment

• Latarnik
                            Premium Lamplighter
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2004.06
                            • 5035

Jeszcze kilka wpisów miejscowości i będzie można zamknąć temat jako nieaktualny

Skoro Lech Premium dotarł już do USA to może i zasięg Pilsa zwiększają?
                            5470 kapsli z wypitych piw
                            874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                            "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                            https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
                            Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
                            https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• adam16
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2001.02
                              • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedzi
                              Jeszcze kilka wpisów miejscowości i będzie można zamknąć temat jako nieaktualny

Skoro Lech Premium dotarł już do USA to może i zasięg Pilsa zwiększają?
                              No może nie jest najłatwiej go kupić ale mam sklep w Chorzowie w którym Lech Pils jest obecny non stop.
                              Browar Hajduki.
                              adam16@browar.biz
                              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• pawelek59
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2003.04
                                • 195

W Jaworznie dostepny w Albercie, w wersji puszkowej i butelkowej.

Comment

Przetwarzanie...
                                X