CZY KTOŚ może udzielić mi informacji co dzieje się z IRLANDZKIM MOCNYM ??? wiem ,że w ofercie Krajana to piwo nie figuruje, na dolnymśląsku raczej nie dostanę. Przed chwilą Czapayew napisał, że mozna je dostać w Dąbrowie, chyba jeszcze gdzieś w Warszawie... ale czy w ogóle Irandzkie jest jeszcze produkowane? Ma ktoś jakieś świeże informacje na ten temat?
z góry dzięki!
Andrewbrw napisał(a) CZY KTOŚ może udzielić mi informacji co dzieje się z IRLANDZKIM MOCNYM ??? wiem ,że w ofercie Krajana to piwo nie figuruje, na dolnymśląsku raczej nie dostanę. Przed chwilą Czapayew napisał, że mozna je dostać w Dąbrowie, chyba jeszcze gdzieś w Warszawie... ale czy w ogóle Irandzkie jest jeszcze produkowane? Ma ktoś jakieś świeże informacje na ten temat?
z góry dzięki!
Na stronie www.krajan.com.pl figuruje, oprócz portera, jeszcze piwo ciemne o nazwie Czarny Koń. Wyglądałoby na to, że marki Irlandzkie Mocne już nie ma ... I to, co można jeszcze tu i ówdzie kupić, to są resztki z zapasów. Zresztą obiło mi się gdzieś o uszy, że browar Krajan raczej wycofał się z dystrybucji swego piwa na całą Polskę, a skupił się bardziej na sprzedaży w regionie. We Wrocławiu produktów Krajana nie widziałem już baaaardzo dawno ...
W Warszawie - jeszcze niedawno - akurat Irlandzkiego było pełno. Praktycznie w każdym sklepie, oferującym cokolwiek poza "zestawem standardowym".
Aczkolwiek faktycznie, w ostatnich dniach już go nie widuję. Może to rzeczywiście koniec? A wyglądało, że sprzedaje się bardzo dobrze - niektórzy sprzedawcy byli nim zachwyceni...
Andrewbrw napisał(a) CZY KTOŚ może udzielić mi informacji co dzieje się z IRLANDZKIM MOCNYM ???
W Dąbrowie pojawiło się w butelkach 0,25 l. (delikatesy w Ząbkowicach) i w knajpie AN'CAFFE. Zawsze też było do dostania w Tychach w sklepach PROMIL.
Oprócz tego nie ma problemu z olsztyńskim DUBLINEM, łódzkim HUSKY i IRISH BEER oraz PORTEREM z Żywca. We wzmiankowanych Ząbkowicach jest obecnie porter z Łodzi, a przez moment był CZARNY BOSS PORTER z Witnicy.
Niestety - z mojego ulubionego sklepiku w Tychach zninął bezpowrotnie zabrzański DIAMENT.
"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
Aczkolwiek faktycznie, w ostatnich dniach już go nie widuję. Może to rzeczywiście koniec? A wyglądało, że sprzedaje się bardzo dobrze - niektórzy sprzedawcy byli nim zachwyceni...
dokładnie, jeszcze jak mieszkałem w Wałbrzychu, kupowałem je w pobliskim sklepiku regularnie z Morbitalem ,a pani za ladą ściągała je z hurtowni w Świebodzicach praktycznie tylko dla nas, była zachwycona ,że tak szybko jej schodzi jednak po jakimś czasie piękne chwile mineły, piwka zabrakło, było jeszcze do kupienia w innym sklepie... ale i tam zanikło, pamiętam ,że piłem je ostatni raz 15 września 2003r.
Czapayew napisał(a) (...)
Niestety - z mojego ulubionego sklepiku w Tychach zninął bezpowrotnie zabrzański DIAMENT.
Duża strata. A właśnie chciałem cię prosić o jednego Diamencika.
W trójmieście można dostać tylko portery z Żywca i Eb (ale przecież to jest, to samo) oraz Dublina z Juranda + Irish Beer z Kormorana, Koźlaka z Ambera i Juranda.
breslauer napisał(a) Na stronie www.krajan.com.pl figuruje, oprócz portera, jeszcze piwo ciemne o nazwie Czarny Koń. Wyglądałoby na to, że marki Irlandzkie Mocne już nie ma ... I to, co można jeszcze tu i ówdzie kupić, to są resztki z zapasów. Zresztą obiło mi się gdzieś o uszy, że browar Krajan raczej wycofał się z dystrybucji swego piwa na całą Polskę, a skupił się bardziej na sprzedaży w regionie. We Wrocławiu produktów Krajana nie widziałem już baaaardzo dawno ...
Nie sugeruj się tą stroną. Piwo Irlandzkie Mocne właśnie zastąpiło ciemnego Czarnego Konia, a strona jest po prostu niezaktualizowana. Co do dostępności w Polsce to nie wiem, chociaż niedawno w Wawie było go dużo, znacznie więcej niż w sklepach samym Nakle.
Irlandzkie Mocne było jeszcze do dostania w Blue City, przynajmniej jak byłem tam ostatni raz jakies dwa tygodnie temu
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
no i są przecież jeszcze łódzkie Husky, olsztyński Dublin, chyba jeszcze jest Ciemne z Antonowa..w sumie rynek polskich ciemniaków poszerza się, małymi kroczkami ale zawsze.
Fakt, że przez zamknięcie Somy ubyło dwóch ciemnych gatunków ale mimo wszystko tendencja jest wzrastająca.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment