Piwko o b.jasnej barwie i niezbyt powalającym smaku, jest dość słabo zaznaczony. Spotkałem je tylko w puszkach alk ok 5.5%
Warszawskie, Millennijne
Collapse
X
-
do kiedy miało date ważności?
kiedyś (rok temu) był chyba taki Kujawiak, tyle że rozlewany w Warszawie właśnie- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Sprawdziłem i uzupełniam.
Milenijne BEER; Browary Warszawskie "Królewskie" S.A.
Piwo jasne, pasteryzowane, eks.10,0%wag. alk. max 4,7%
Był przygotowane na sylwestra 2001, niebieska puszka. Jeszcze do niedawna byłó do kupienia na statoil w mojej okolicy a czy dalej można je kupić niewiem bo dawno tam nie byłem.
Comment
-
-
Millennijne z Warszawy
Piłem wczoraj Millennijne Beer. Na puszce (niestety) było napisane, że zostało wyprodukowane w Warszawskim Browarze Królewskie. Czy ktoś może potwierdzić, że produkcja tego piwa została przeniesiona z Bydgoszczy do stolicy czy to znowu jakiś zwód?
ps. Data ważności upływa w lipcu tego roku, więc musiało być wyprodukowane już jakiś czas temu...pułaś
---------------------------------
"(...)W kącikach flechtów wieczór już
Lśni jak porzeczka krwawa
Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
I między bajki wkładam"
Comment
-
-
-
wydawało mi się że już kiedyś je opisywałem i nie myliłem się, temat jest już założony:
Comment
-
-
-
batoras1 napisał(a)
W Bydgoszczy nie są już produkowane piwa puszkowe. Więc to raczej napewno Warszawa. Interesująca natomiast jest ta różnica w nazwie.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Nie, jest do wyboru Warszawa albo bodajże Bydgoszcz (mogę się mylić), a wyznacznikiem jest kod na dnie puszki "A" to Warszawa i taki właśnie był kod na dnie.pułaś
---------------------------------
"(...)W kącikach flechtów wieczór już
Lśni jak porzeczka krwawa
Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
I między bajki wkładam"
Comment
-
Comment