Naukowcy udowodnili,że piwo w umiarkowanych ilościach może obniżyś ryzyko zapadnięcia na chorobę wieńcową, zwłaszcza u osób w średnim wieku. Piwo podnosi poziomHDL "dobrego" cholesterolu, obniża poziom "złego" LDL.Opublikowane w zeszłym roku badania przeprowadzone przez holenderskich naukowców wykazały, że piwo sprzyja utrzymywaniu we krwi niskiego poziomu homocysteiny - aminokwasu, który może przyczyniać się do chorób serca. Piwo to dobre źródło witamin z grupy B , a witamina B6 obniża poziom homocysteiny. Ku pokrzepieniu podałem za czasopismem "ZDROWIE".
Czas na toast
Collapse
X
-
Krzychu - twórz proszę takie bardziej konkretne tematy, żeby było mniej więcej wiadomo co jest w środku.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Odp: Odp: Czas na toast
Krzysiu napisał(a)
A inni naukowcy udowodnili, że jest dokładnie odwrotnie (patrz materiały PARPY.
Pytanie: którzy naukowcy są lepsi?
Zresztą z doświadczenia każdy chyba wie że od piwka się troszeczkę tyje.Nie należy odkładać na jutro, tego co można wypić dzisiaj.
Nie wierzę abstynentom.Comment
-
Odp: Odp: Odp: Czas na toast
Seler_32 napisał(a)
Wedle obowiązującej doktryny rację mają naukowcy AMERYKAŃSCY. ZAWSZE!
Zresztą z doświadczenia każdy chyba wie że od piwka się troszeczkę tyje.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Seler_32 napisał(a)
.... Zresztą z doświadczenia każdy chyba wie że od piwka się troszeczkę tyje.
Raczej od tego co się spożywa do piwkaŚwiat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"Comment
-
Myślę, że to zależy co jemy.
U nas się je golonko z chlebem, a w Austrii czy w Niemczech mięso i surówki, a jak wiadomo kapusta kiszona neutralizuje.
A jeżeli chodzi o brzuszek-no cóż, kobiece hormony, kobiece kształty.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
Odp: Odp: Odp: Odp: Czas na toast
kangurpl napisał(a)
Czy aby na pewno od piwka?
Raczej od tego co się spożywa do piwkaNie należy odkładać na jutro, tego co można wypić dzisiaj.
-
Seler_32 napisał(a)
Zresztą z doświadczenia każdy chyba wie że od piwka się troszeczkę tyje.
ja ważę 60 kilo z łóżkiem przy 179 cm wzrostuWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Odp: Odp: Odp: Odp: Czas na toast
Ahumba napisał(a)
no to albo ja oszukuję w statystykach spożycia piwa, albo tę teorię można wsadzić między bajki z chmielu i jęczmienia
ja ważę 60 kilo z łóżkiem przy 179 cm wzrostu
Ja przy 187 cm wzrostu ważę 85 kilo, a stasznie dużo nie piję, toteż faktycznie ktoś coś nie tak pisze. Może nawet ja sam...Nie należy odkładać na jutro, tego co można wypić dzisiaj.
-
A ja ważę już ponad 100kg. A na dodatek ktoś mnie ostatnio ze złośliwym uśmieszkiem poklepał po brzuchu...
Oj, lubię to piwo, lubię bardzo - i żadna waga, łazienkowa czy inna, nie odciągnie mnie od niego!browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]Comment
-
jerzy napisał(a)
A ja ważę już ponad 100kg. A na dodatek ktoś mnie ostatnio ze złośliwym uśmieszkiem poklepał po brzuchu...
Oj, lubię to piwo, lubię bardzo - i żadna waga, łazienkowa czy inna, nie odciągnie mnie od niego!
i tu można to interpetować w sposób dwojaki:
waga nie pokazuje więcej bo nie może, lub Ty więcej nie tyjeszLast edited by maryhh; 2003-07-04, 11:57.Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"Comment
-
maryhh napisał(a)
i tu można to interpetować w sposób dwojaki:
waga nie pokazuje więcej bo nie może, lub Ty więcej nie tyjesz
No, ale do 120 kg to mi jeszcze na szczęście spoooro brakujebrowerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]Comment
Comment