PIAST... co z nim bedzie?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pogoniarz
    † 1971-2015 Piwosz w Raju
    • 2003.02
    • 7971

robox napisał(a)
    Tylko dla Okocimia tradycja się chyba nie liczy, tylko marka Piast.
    A pod tą marką można rozlewać piwo o nazwie Piast np. w Sierpcu .
    Co do Bosmana to chodziło mi o sztandarowe piwa: Full i Specjal. O reszcie nie wspominam.
    No właśnie-,a gdzie coś ciemnego?Było,ale nie ma i pewnie nie będzie.Mówisz o sztandarowych-dla mnie to był KOŹLAK i Zamkowe.Z Wrocka niezapomniany Wrocławski Full(nawet pewien czas temu GO piłem) Totalna porażka.

Prawie jak Piwo
    SZCZECIN

Comment

• robox
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.11
      • 8188

Słynnego Bocka beera sam pamiętam, szkoda, że zostały tylko wspomnienia. To samo wrocławski Porter, Magnat. Ciężko mi nawet pisać te nazwy. Teraz masz wybór między dwoma rodzajami piwa: jasne lub mocne. Szkoda nerwów.

Comment

• baklazanek
        † 2014 Piwosz w Raju
        • 2001.08
        • 3562

Tak czytam wasze wpisy i dziwię się temu co wczoraj spotkałem we Wrocławiu.
        Na rynku pełno panienek poprzebieranych w stroje kocic z piasta(stroje miały takie barwy i napisy) natrętnie rozdające jakieś ulotki. Browar mają zamykać a tu taka ostra promocja(niestety nie wiem czego dotyczyła).

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23960

marki PIAST nie zlikwidują bo jest dobrze znana, co z resztą zrobią - któż ich wie.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Cooper
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🍼🍼
            • 2002.11
            • 6057

Laski reklamowały właśnie markę piwa , a nie sam browar (w sensie zakład). Niestety takie promocje absolutnie nie wykluczają zamknięcia browaru.
            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Dudlik
              Porucznik Browarny Tester
              • 2002.11
              • 269

To po prostu skandal i barbarzyństwo. Wrocław który słynął z tego piwa i który jest tak dużym i ważnym miastem, że bez własnego browaru to być nie może. Ja proponuję tym wielkim koncernom, aby się dogadały otworzyły wspólnie jeden browar i warzyły jedno piwo i rozlewali do różnych butelek. Wtedy bedzie bardzo tanio i bedzie opłacało!
              Ratunku Jak tak dalej pójdzie to będziemy pili piwa z etykietami, gdzie będzie napisane piwo z Dolnego Śląska. Duma Wrocławia, a miejsce warzenia Brzesko!!!!
              Powoli zbliżamy się do apokalipsy piwnej. Nie długo nie będzie co pić. Może producent soczków dla studentek prawa i innych wydziałów chodzi mi o Kubusia, wypuści na rynek Kubusia w wersji chmielowej?!!!!
              Idę sobie poplakać cicho w kąciku nad dolą polskich browarów
              Pozdrawiam
              Piana jak śmietana smak szesnastoletniej dziewczyny! To jest piwko!

Comment

• darkbeer
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2003.05
                • 16

Piwofil napisał(a)
                No o bardzo martwi mnie ta wiadomość, chyba będe musiał kupic po kracie każdego rodzaju żeby mieć na pamiątkę, mam nadzieje że nie zlikwidują jednak tego browaru, ale znając działania wielkich grup ...
                ...........dzialanie "Wielkich Grup Zachodnich" jest takie, ze zanim zdazymy wejsc do Unii Europejskiej moga nam wykonczyc wszystkie krajowe browary. Jak tak dalej pojdzie to bedziemy o nich i o ich produktach wspominac w "HISTORII" popijajac z przymusu i nie majac innego wyboru Heinekena, Carlsberga czy cos w tym stylu. Wiele sie narzekalo na niektore nasze "sikacze", ale byl jakis wybor i jezdzac po kraju zawsze bylo co degustowac....a za jakis czas ograniczymy sie do zbierania gadzetow z kilku zagranicznych firm. Poki co, pije wylacznie krajowe piwka, a browarom bez udzialu wspolnikow doprowadzajacych do rujnowania przemyslu piwowarskiego, czyli z kapitalem 100% polskim zycze jak najdluzszego wytrwania i kontynuowania swej produkcji. Klientow macie sporo, a ja sie do nich dolaczam, jak i wielu pewnie innych wielbicieli piwa.
                WALCZMY O TO CO JESZCZE ZOSTALO>>>>>>>>>>>

Comment

• breslauer
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.05
                  • 2690

Również gdzieś usłyszałem, że Carlsberg-Okocim jest zainteresowany utrzymaniem marki Piast, jako silnej marki lokalnej, ale produkcja tego piwa odbywać się będzie raczej w Okocimiu. To jest też ciekawe stwierdzenie Okocimia, że Piast jest "marką lokalną" - to nie była marka lokalna, do takiej roli sprowadzili ją właśnie managery z C-O; przypomnijcie sobie chociaż to, jakie medale zdobywał na światowych konkursach Porter wrocławski, albo jakie medale zdobywał Piast Super Premium. I co zrobili managery? Natychmiast po przejęciu browaru zlikwidowali opromienione sławą i medalami marki - bo czyż jakaś tam marka lokalna może mieć więcej medali niż Carlsberg czy Okocim?

Comment

• Pogoniarz
                    • 2003.02
                    • 7971

No właśnie!
                    Z Bosmana zrobili regionalne piwo,gdyż Okocim musi schodzić.Przysłali prezesa z" teczki"(marionetkę).
                    Jeżeli to prawda,że Piast będą warzyć w Brzesku to oznacza początek końca naszych browarów.Takiej polityceWielkie CHWD .Zniszczą małe browary cenami przez kilka miechów,a później walną ceny ostro w górę i będą warzyć jakieś zachodnie wynalazki(lub sprowadzać ,albo rozlewać-co się już dzieje)Brr.

Prawie jak Piwo
                    SZCZECIN

Comment

• ANDRO
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2001.10
                      • 640

Powiem krótko - przyszła kryska na Matyska. I nie ma tu żadnej ironii , raczej łza na policzku. Ale taka jest twarda rzeczywistość , mordują w biały dzień i NIC nie można zrobić. Bo KASA rządzi.
                      Bosmana przestałem pić od kiedy został przejęty przez Tlenek Węgla.
                      Głównie dlatego , że na dzieńdobry zlikwidowali jedyne piwko jakie z tego browaru piłem - "Bosman Strong".
                      Natomiast Piasta - w miarę dostępności - piję. "Piast Mocny" się to nazywa i smakuje nieźle. Ale jak już Tlenek Węgla kładzie na tym łapę to rozglądam się za czymś nowym.
                      Tylko ,że pole manewru mi się zawęża...
                      Andro z wyspy jednej takiej.
                      http://www.bahama.uznam.net.pl/

Comment

• Pogoniarz
                        • 2003.02
                        • 7971

Świetnie Określiłeś tę grupę(czytaj bandę).Łokocim mocne musiał zejść i padł "nasz" świetny strong i nie tylko on.Co do Piasta to przecież na Z(Dolnym Śląsku)chłepta się go masowo,jak można nawet o tym pomyśleć,by zniszczyć ten browar?
                        Andro no właśnie co nam zostanie do picia Carlsberg i Lech-to ja odpadam.

Prawie jak Piwo
                        SZCZECIN

Comment

• Piwofil
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2002.01
                          • 907

Najgorsze jest to że wielu wrocławian dalej będzie piło Piasta nie mając pojęcia gdzie tak naprawdę jest warzony, już teraz na etykiecie brakuje wskazania konkretnego browaru i jakiegokolwiek adresu poza adresem grupy Carlsberg Okocim w Wraszawia na Bokserskiej 66 Tak więc piwo będzie dalej dostępne jako lokalne, ale to nie będzie jużto samo piwo, a na dodatek mało kto zwróci na ten drobny fakt uwagę. Eh rozumiem że wykańczają małe browary bez kapitału, ale przecież browar Piastowski taki mały znów nie był. W ogóle jakoś smutno się robi na myśl o przyszłości browarnictwa w Polsce!
                          www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD

Comment

• breslauer
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.05
                            • 2690

Na razie jeszcze na kontrze jest napisane "Browary Dolnośląskie PIAST S.A.", ale faktycznie jako producent podawany jest Carlsberg Okocim i adres warszawski ...

Comment

• mareks
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.05
                              • 1939

Właśnie rozmawiałem z kolegą, który pracuje w Piaście tylko do końca lipca. Odchodzi z przyczyny zakładu pracy.
                              Sobotnia impreza na Stadionie Olimpijskim we Wrocławiu to chyba łabędzi śpiew lub zasłona dymna.

Comment

• Namek
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2002.10
                                • 15

Juz po fakcie

Od maraca 2003 pijemy Piasta puszkowego warzonego i rozlewanego w Brzesku.Od września tak bedzie z butelką i w niedlugim czasie z piwem lanym.
                                Pieprzeni "szefowie" w C-O tak postanowili juz ponad rok temu.Browar do likwidacji, powstanie tam centrum dystrybucji C-O. Tak rządzą złamasy z Brzeska, bo "góra" C-O to ludzie z Brzeska.
                                NIE PIJCIE OKOCIMIA !!!!!

Comment

Przetwarzanie...
                                X