PIAST... co z nim bedzie?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • breslauer
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 2690

Odp: Juz po fakcie

Namek napisał(a)
    Od maraca 2003 pijemy Piasta puszkowego warzonego i rozlewanego w Brzesku.
    Czy jesteś pewien tej informacji? Przyznam, że ostatnio nie spoglądałem na puszki Piasta, ale jeszcze niedawno tam było napisane "Browary Dolnośląskie Piast S.A.".

Comment

• tutunia
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2003.03
      • 60

"Góra" nie jest z Brzeska, to zawodowi prezesi. Dziś są w CO jutro w innej firmie. Nimi kieruje tylko jakaś im znana logika.Kogo zlikwidują jest im obojętne. Dziś Piast, jutro Okocim.

Comment

• And69
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.06
        • 1487

tutunia napisał(a)
        "Góra" nie jest z Brzeska, to zawodowi prezesi. Dziś są w CO jutro w innej firmie. Nimi kieruje tylko jakaś im znana logika.Kogo zlikwidują jest im obojętne. Dziś Piast, jutro Okocim.
        Masz rację cała góra to są przypadkowi ludzie np. Marcin P. ma korzenie Pepsiarskie ( "bardzo miło" go wspominają np. w Wedlu )
        i tak jest z większością prezesów browarów .

Comment

• tutunia
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2003.03
          • 60

Odp: Odp: Juz po fakcie

breslauer napisał(a)
          Czy jesteś pewien tej informacji? Przyznam, że ostatnio nie spoglądałem na puszki Piasta, ale jeszcze niedawno tam było napisane "Browary Dolnośląskie Piast S.A.".
          O tym, gdzie piwo było warzone i rozlewane na puszce nie pisze, info jest tylko na denku, po terminie przydatności.

Comment

• Namek
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2002.10
            • 15

odpowiedz

Szefowie z C-O są z Okocimia.Marcin P. - prezes -był w Pepsico ale poszedł do Okocimia - V-ce też okocim. Główna kadrówka też , logistyczny też .To primo
            Secundo - piwo puszkowe 150 % z okocimia a nie napiszą przeciez gdzie robione bo nie muszą i nie są debilami.
            Stańcie sobie kiedys pod browarem i zobaczycie jak rozładowują puszkę i spytajacie kierowcę skąd ją przywiózł!
            Tyle.

Comment

• Ahumba
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛🥛
              • 2001.05
              • 9081

Odp: odpowiedz

Namek napisał(a)
              Stańcie sobie kiedys pod browarem i zobaczycie jak rozładowują puszkę i spytajacie kierowcę skąd ją przywiózł!
              Tyle.
              i nie zdziw się jak Ci odpowiedzą, że z "piwoźródła" (dystrybutor piwa) i będziesz tak samo mądry jak przed pytaniem
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• breslauer
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.05
                • 2690

Odp: Odp: Odp: Juz po fakcie

tutunia napisał(a)
                O tym, gdzie piwo było warzone i rozlewane na puszce nie pisze, info jest tylko na denku, po terminie przydatności.
                Jedne puszki po dacie mają literę "O" - czy to według Ciebie oznacza Okocim? Inne mają z kolei "A/S" - co to oznacza?

Wczoraj przejeżdżałem koło browaru i słodownia właśnie wypuszczała dym - co za piękny zapach ...

Comment

• master_luki
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2002.02
                  • 154

Odp: Odp: Odp: Odp: Juz po fakcie

breslauer napisał(a)
                  Jedne puszki po dacie mają literę "O" - czy to według Ciebie oznacza Okocim? Inne mają z kolei "A/S" - co to oznacza?

Wczoraj przejeżdżałem koło browaru i słodownia właśnie wypuszczała dym - co za piękny zapach ...
                  Mówisz wczoraj,ja dzień wcześniej tam przejeżdżałem i naprawdę pięknie pachniało,to jest to prawdziwy zapach ważonego piwa.
                  Myślę że jakiś czas pociągną.

Comment

• Pogoniarz
                    † 1971-2015 Piwosz w Raju
                    • 2003.02
                    • 7971

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Juz po fakcie

master_luki napisał(a)
                    Mówisz wczoraj,ja dzień wcześniej tam przejeżdżałem i naprawdę pięknie pachniało,to jest to prawdziwy zapach ważonego piwa.
                    Myślę że jakiś czas pociągną.
                    Mniemam,ze chodzi owarzenie.Mam nadzieję,że tak się stanie czyli ostanie.
                    Niech warzą przynajmniej 100 lat

Prawie jak Piwo
                    SZCZECIN

Comment

• tutunia
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2003.03
                      • 60

Odp: Odp: Odp: Odp: Juz po fakcie

[QUOTE]breslauer napisał(a)
                      [B]Jedne puszki po dacie mają literę "O" - czy to według Ciebie oznacza Okocim? Inne mają z kolei "A/S" - co to oznacza?

Postaraj się odpisać całość opisu z denka puszki, to sprubuję to odszyfrować.Podaj z jakiego Piasta to spisałeś.

Comment

• Pogoniarz
                        † 1971-2015 Piwosz w Raju
                        • 2003.02
                        • 7971

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Juz po fakcie

[QUOTE]tutunia napisał(a)
                        [B]
                        breslauer napisał(a)

Postaraj się odpisać całość opisu z denka puszki, to sprubuję to odszyfrować.Podaj z jakiego Piasta to spisałeś.
                        No czy to jakiś trefny temat?
                        Spróbuję FCJP

Prawie jak Piwo
                        SZCZECIN

Comment

• breslauer
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.05
                          • 2690

tutunia napisał(a)
                          W tej chwili nie pamiętam już z jakiego Piasta, które oznaczenie pochodzi. Patrzyłem na puszki Jasnego Pełnego, Mocnego i Wrocławskiego Fulla. Ale mogę spisać jeszcze raz z dokładnym podaniem nazwy piwa ...

Comment

• S3jT4N
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2003.07
                            • 25

Dlaczego browar ktory jest w stanie wyprodukowac 1 mln hekto piwa (2000 r) ma produkcje w 2003 r ustawiona na mniej niz 400 tys hekto. Dlaczego ? Ze piast sie nie sprzedaje ? Ze piwo niedobre ? Bzdury ! Przeciez to chu..je z CO ustalaja wielkosc produkcji i sprzedazy ! Nowe wladze juz w 2001 sztucznie sciely wielkosc produkcji zeby wejsc na rynek z shitem o kocim w zielonej i czarnej puszce. Spytajcie w dziale sprzedazy dlaczego jak chcecie do knajpy kupic beczke piasta to musicie tez kupic beczke okocimia.

Aha wszystkie gatunki piastowskiego piwa w puszce sa produkowane i rozlewane WYLACZNIE w o kocim iu. Potwierdzone w piascie
                            A co do losow browaru... Prawdopodobnie pociagnie do konca sezonu, a najpozniej do konca roku bedzie to tylko 'rozlewnia' o kocimia wozonego tu w cysternach i magazyn.

W piascie wycieto 'stara' kadre kierownicza i caly czas trwaja zwolnienia pracownikow, male, zeby nie zwalniac grupowo... podobno to redukcja kosztow, coz jak nie ma sprzedazy...

Browaru jako takiego nie zamkna w calosci bo za bardzo zalezy im na nazwie marki ktora jest znana ! Tylko ze to juz nie bendzie piastowskie piwo !

S3jT4N

Comment

• Krzysiu
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.02
                              • 14936

tutunia napisał(a)
                              ... Nimi kieruje tylko jakaś im znana logika...
                              Nimi kieruje logika robienia szmalu. Piwo jest w tym procesie tylko uciążliwym środkiem pośrednim.

Comment

• mapajak
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.12
                                • 1187

S3jT4N napisał(a)
                                Nowe wladze juz w 2001 sztucznie sciely wielkosc produkcji zeby wejsc na rynek z shitem o kocim w zielonej i czarnej puszce.
                                S3jT4N
                                Rozumiem twoje rozgoryczenie z powodu znikania z rynku piwa Piast,
                                ale nie wyżywaj się na piwie Okocim. To bardzo dobre piwo, nie gorsze od Piasta. Tobie bardziej podchodzi Piast - dobrze, o gustach się nie dyskutuje. To nie piwo Okocim jest winne, że kierownictwo koncernu przyjęło taką, a nie inną strategię rynkową.

Comment

Przetwarzanie...
                                X