To piwko piłem osobiście:
Dezorientacja w Grudziądzu?
Collapse
X
-
PROSZĘ o wklejanie polskich etykiet do działu kolekcjonerskiego a tutaj zamieszczać tylko linki.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Mógłbyś używać polskich znaków, tak jak to jest przyjęte na forum browar.biz, łatwiej będzie zrozumieć co piszesz.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Widocznie zapomnieli zaprosić dziennikarzy na darmową degustację...
Ale bardzo to zasmucające, żeby w tak poważnej z zamierzenia publikacji nie zauważyć browaru reaktywowanego DWA lata temu...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Wujcio_Shaggy napisał(a)
Widocznie zapomnieli zaprosić dziennikarzy na darmową degustację...
Ale bardzo to zasmucające, żeby w tak poważnej z zamierzenia publikacji nie zauważyć browaru reaktywowanego DWA lata temu...
Comment
-
-
Wujcio_Shaggy napisał(a)
Na Marszałkowskiej, w pawilonach koło metra "Świętokrzyska" jest sklep pod szumną nazwą "Alkohole Świata 24h" i tam właśnie jest Kunter Export oraz Rotmistrz Export+Strong i Hubal.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
-
Nie ma to jak fachowe podejście. "Projekt inwestycyjny w obiecującej branży". Hm... Pewnie, że dobrze się stało, że Siwak Waldemar wykupił grudziądzki browar od Brau Union. W przeciwnym razie przejęłaby zakład Grupa Żywiec i najprawdopodobiej szybko zamknęła. Odzyskanie klientów to tez wielka rzecz. Pozwala śmielej patrzeć w przyszłość...
Boję się jednak jednej rzeczy. Za 2-3 lata Pan Waldek zamierza sprzedać "interes inwestorowi z branży". Czy faktycznie będzie to nabywca, który zapewni ciągłość wspaniałej piwowarskiej tradycji warzenia piwa w Grudziądzu? Mam nadzieję że tak i trzymam kciuki. Gorzej jeśli dyrektorowi znudzi się zabawa w te klocki i za satysfakcjonującą sumę odsprzeda browar któremuś z gigantów polskiego rynku piwnego. Zarobione pieniądze zainwestuje z pewnością w inny, nowy projekt w obiecującej branży...
Comment
-
-
Późną jesienią ub. roku po raz kolejny miałem okazję dokonać "przeglądu smaków" wszystkich wyrobów grudziądzkiego browaru. Niestety, odniosłem wrażenie, że smak grudziądzkiego piwa sukcesywnie się pogarsza. Jeśli tak jest w istocie, trzeba będzie się spieszyć z tą sprzedażą, póki browar posiada jeszcze jakikolwiek rynek.
Comment
-
Comment