Dezorientacja w Grudziądzu?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • baklazanek
    † 2014 Piwosz w Raju
    • 2001.08
    • 3562

Dezorientacja w Grudziądzu?

Zastanawia mnie czy piwosze w Grudziądzu się pogubili czy wiedzą o co chodzi z piwami oferowanymi w ich mieście. Mam na myśli wciąż sprzedawane tam piwa Kuntersztyn z Bydgoszczy bądź Warszawy i nowe produkty z nowo otwartego browaru.
    Pewnie zaraz ktoś napisze że dla zwykłych laików to nie ma znaczenia i pewnie tak jest
    Może jest ktoś na forum z tego miasta albo okolic i jest wstanie wyjaśnić ta sprawę?
  • TomTom
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2003.07
    • 11

Piwosze w Grudziądzu nie są zdezorientowani czy zagubieni, doskonale wiedzą, że Kuntersztyn już nie jest produkowany w Grudziądzu, a w innych miastach. W zamian weszły cztery rodzaje piwa z nowo powstałego browaru Kunter, Kunter mocny, Rotmistrz, Rotmistrz mocny które mają u nas nawet niezłe powodzenie. Zainteresowanie nowym browarem jest duże, świadczy o tym fakt iż mieszkańcy sami wybierają nazwy do tych piw, gdyż browar ogłasza na to konkurs w dziennikach lokalnych i telewizji kablowej. Na dniach zostanie rozstrzygnięty następny konkurs na nazwę nowego piwa, które niebawem wejdzie do produkcji, a następnie do sprzedaży. Pewnie dla przeciętnego zjadacza chleba nie ma to większego znaczenia, bo co powie laik "PIWO TO PIWO", co nie???

Comment

• Ahumba
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 9056

Może w Grudziądzu wiedzą. Gorzej w innych miastach, gdzie sprzedają piwa z Grudziądza. Byłem latem w sklepie w Chojnicach, gdzie był sprzedawany rotmistrz. Pytam sprzedawczyni, czy bywają inne piwa z Grudziądza, np Kunter. Przecież jest, odpowiedziała sprzedawczyni pokazując mi blaszanego kuntersztyna. Była bardzo zdziwiona, gdy jej powiedziałem, że to nie Grudziądz.
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• zythum
        • 2001.08
        • 8305

Tak trzymajcie grudziążanie. Tomtom napisz jeszcze jak jest z dostępnością piw z Grudziądza z beczki?
        To inaczej miało być, przyjaciele,
        To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
        Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
        Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
        Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
        Królowie banków, fabryk, hut
        Tym mocni są, że każdy kradnie
        Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• TomTom
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2003.07
          • 11

Tomtom napisz jeszcze jak jest z dostępnością piw z Grudziądza z beczki?

Jezeli chodzi o beczki Grudziadzkie to mogę się wypowiedzieć jedynie o Grudziądzu bo nie wiem jak jest z dostępnością beczek w innych miastach. Do beczek rozlewany jest tylko Kunter jasny. Co prawda nie doczekaliśmy się jeszcze swoich beczek, są to beczki przeważnie po EB różni je tylko to kapsel, KUNTER ma zielony(muszę zrobić fotkę i wstawić do galeri, bo chyba tam nie ma). Liczba lokali serwujących Kuntera w Grudziądzu z kija nie jest zadowalająca jak na rodzimy browar, aczkolwiek jest ono popularne i myślę, że niedługo będzie ich wiecej. Jedyne miejsce gdzie Kunter leje się strumieniami to duża dyskoteka w małej miejscowość koło Grudziądza gdzie browar Grudziądzki ma wyłączność i patronat nad imprezami. A co do innych miast to pewnie jest możliwe ściągnięcie Kuntera przez jakąś hurtownię alkoholową lub bezpośrednio w browarze.

Comment

• TomTom
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2003.07
            • 11

Ahumba napisał(a)
            Może w Grudziądzu wiedzą. Gorzej w innych miastach, gdzie sprzedają piwa z Grudziądza. Byłem latem w sklepie w Chojnicach, gdzie był sprzedawany rotmistrz. Pytam sprzedawczyni, czy bywają inne piwa z Grudziądza, np Kunter. Przecież jest, odpowiedziała sprzedawczyni pokazując mi blaszanego kuntersztyna. Była bardzo zdziwiona, gdy jej powiedziałem, że to nie Grudziądz.
            Jest to wina ekspedientki ponieważ nie wie co sprzedaje, a powinna''
            Piwosz będzie wiedział, laik nie. Ale dajmy ludziom jeszcze trochę czasu i się ludzie nauczą, że Kunter i Rotmistrz to Grudziądz, a Kuntersztyn i Kujawiak to Bydgoszcz lub Warszawa.

Comment

• Małażonka
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.03
              • 4602

TomTom napisał(a)
              (...) Zainteresowanie nowym browarem jest duże, świadczy o tym fakt iż mieszkańcy sami wybierają nazwy do tych piw, gdyż browar ogłasza na to konkurs w dziennikach lokalnych i telewizji kablowej. (...)
              Bardzo fajny sposób na reklamę małego, świeżo reaktywowanego browaru, pozostaje Nam tylko pogratulować! Laik biorąc udział w konkursie napewno zapamięta, że to piwo należy do "jego" browaru, a być może chętniej później go kupi... Życzę Grudziądzowi powodzenia!

Comment

• Ahumba
                🥛🥛🥛🥛
                • 2001.05
                • 9056

Małażonka napisał(a)
                Bardzo fajny sposób na reklamę małego, świeżo reaktywowanego browaru, pozostaje Nam tylko pogratulować! Laik biorąc udział w konkursie napewno zapamięta, że to piwo należy do "jego" browaru, a być może chętniej później go kupi... Życzę Grudziądzowi powodzenia!
                To jest przykład dla innych małych browarów. Mówi sie, że nie mają pieniędzy na taką reklamę jak duzi. Tylko na cholerę mają się reklamować w TVP1-3, tvn, czy Polsacie jak i tak nie będzie można tych piw kupić poza ich rejonem. W małych lokalnych telewizjach, telewizjach kablowych, gdzie reklama jest dużo tańsza ta reklama ma szanse dotrzeć do potencjalnych nabywców.
                znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• robox
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.11
                  • 8188

Na TVP 3 puszczają krótką reklamówkę Browaru Kunter, która informuje, że browar mógł "odżyć" m.in. dzięki dotacji z funduszu europejskiego Phare.

Comment

• Wujcio_Shaggy
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.01
                    • 4628

Dwukrotnie miałem taką przygodę w warszawskich sklepach - na prośbę o butelkowego Kuntera, panie reagowały stwierdzeniem: "jest tylko puszkowy" i gestem w stronę Kuntersztyna. Ale mam nieśmiałą nadzieję, że już się nauczyły odróżniać.

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• kloss
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.03
                      • 2526

A gdzie w Warszawie jest "Kunter"?

Comment

• żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

Kiedyś przyniósł to piwo na spotkanie Zythum, ale nie wiem skąd go miał. Ogólnie piwa z browaru grudziądzkiego można dostać w 'Michasiu' (poszukaj w dziale 'Piwo - gdzie'), choć Kuntera tam nigdy nie widziałem.

Comment

• Wujcio_Shaggy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.01
                          • 4628

Na Marszałkowskiej, w pawilonach koło metra "Świętokrzyska" jest sklep pod szumną nazwą "Alkohole Świata 24h" i tam właśnie jest Kunter Export oraz Rotmistrz Export+Strong i Hubal.

Comment

• żąleną
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.01
                            • 13239

O ile dobrze rozumiem, Kloss miał na myśli piwo Kunter, a nie Kunter Export. Chyba że to zwyczajowe mydlenie oczu i dwie etykiety określają jedno piwo.

Comment

• Wujcio_Shaggy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.01
                              • 4628

Hmmm... Na stronie browaru, pod hasłem "Produkty" podane są dwa Kuntery: Specjał Pomorski i Mocny, o Exporcie ani słowa. Być może Export to inna wersja Specjału, ale jednak mają inne parametry: Export ma 12,1 ekstraktu, a Specjał 11. Zecydowanie różnią się też etykietami. Ale niewątpliwie Export jest z Grudziądza.
                              A poza Exportem żadnego innego Kuntera w W-wie nie spotkałem.

Comment

Przetwarzanie...
                              X