Wywołuję kolegę Matysa do tablicy. Napisz coś proszę o Bractwie Piwnym, do którego należysz. Czym się zajmujecie, jak wyglądają Wasze spotkania, itp. - zaintrygował mnie po prostu Twój podpis; stąd to wywołanie.
Soleckie Bractwo Piwne
Collapse
X
-
ja i pewnie kilka innych osób też chętnie się dowiem, więc nie trzymaj nas w niepewności i pochwal się Matys!- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Też jestem zainteresowany i dlatego teraz ja wywołam do tablicy kolegów z SBP.
PS
nie dajcie się długo prosić"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Witajcie!!!
Oto kilka informacji na temat SBP. Jest to grupa przyjaciół (ok. 10 osób i stale rośnie) o wspólnych zainteresowaniach, które określa chyba już sama nazwa. Wpadliśmy na wspaniały pomysł aby założyć Klub Piwny który z czasem przemianowaliśmy na Bractwo Piwne biorąc przykład z Bractw Rycerskich. Brzmi to godniej, a i nam przyjemniej tak sprawę nazywać. Człowiek, który chciałby historię browarnictwa, technologię warzenia zgłębiać oraz różnorodność smaków piwnych docenić i nie musiał tego w pojedynkę czynić, lecz wespół ze swymi przyjaciółmi do wspólnego celu dążyć. Nasza działalność opiera się na rozmowach o i przy piwie. Wymieniamy się doznaniami smakowymi. Przeprowadzamy degustację różnych rodzajów tego trunku. Tworzymy własną listę miejsc gdzie można usiąść w przyjemnym otoczeniu, klimacie i napić się dobrego piwa. Zawsze możemy też liczyć na to, że któryś z naszych "braci" będąc na wygnaniu czyli gdzieś poza Solcem przywiezie cosik ciekawego do przeprowadzenia "testów". O ile czas nam pozwala staramy się zwiedzać browary. Powoli przymierzamy się też do warzenia amatorskiego. Zobaczymy co z tego wyjdzie. A jak wiadomo w grupie przyjaciół i łatwiej cokolwiek osiągnąć i przyjemniej czas upływa. Cały czas staramy się rozszerzać naszą działalność o nowe tematy i dziedziny browarnictwa. Łączy nas jeszcze jedna pasja. Pasja do muzyki szanty, przy której piwo "wchodzi" i smakuje jakoś lepiej, a przy okazji takie koncerty to dobra zabawa. Co Wy na to???
Pozdrawiam Guru JoshOstatnia zmiana dokonana przez GuruJosh; 2003-07-05, 09:23.Guru Josh z SBP
Comment
-
-
Comment
-
-
Dzięki za szybką odpowiedź.
Fajna sprawa z Waszym Bractwem. Moje słowa uznania
Wasze"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Comment
-
-
Jeszcze pytanko
Mam rozumiec że Bractwo nie jest nigdzie zarejestrowane.
Czy robicie jakieś otrzęsiny dla nowych "braci"?"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Comment
-
-
Matys napisał(a)
Mogę ewentualnie dodać zdjęcie. Nie będzie najlepszej jakości ale coś jednak tam widać. Od lewej: Melon, Guru Josh, ???Marta???, Matys, Qbol i po drugiej stronie telefonu Jeleń. Jest to tylko część SBP ale mogę ją określić mianem trzonu calego Bractwa.
Super sprawa.Przecież zebrać się w niewielkiej miejscowości i żeby miało tyle osób piwne zamiłowania to bomba.Piszcie sukcesywnie o Swojej działalności;gdzie i co pijecie ,o patrolach piwnych...itd.
Sukcesów!
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Czy to zdjęcie z jednej z takich "degustacji" ?
Comment
-
-
-
grzech napisał(a)
... ale co tam robił Bols ?
Comment
-
Comment