Dzisiaj w Pulsie Biznesu artykuł o otwarciu w Poznaniu trasy turystycznej w browarze - zakończonej degustacją. Podobno zwiedzanie ma trwać 2 godziny.
Browary Lech - otwarcie dla turystów
Collapse
X
-
Center napisał(a)
O kurcze! To co oni chcą pokazywać? Chyba, że półtorej godziny ma trwać film nt. produkcji piwaDziku
Comment
-
-
Skoro temat się tu przyjął, to skomentuję ...
Ja czegoś nie rozumiem - zwiedzanie kojarzy się mi osobiście z oglądaniem obiektów mających wartość zabytkową. A co oni chcą w Poznaniu pokazać? Rozumiem zwiedzanie browaru w Tychach czy w Żywcu, gdzie są budynki XIX-wieczne. A browar w Poznaniu został oddany do użytku w roku 1980 - więc co tu jest do zwiedzania, a tym bardziej oglądania????? Stopień korozji żelbetonu?? To tak, jakby organizować wycieczki do zwiedzania TESCO ...
Comment
-
-
breslauer napisał(a)
Ja czegoś nie rozumiem - zwiedzanie kojarzy się mi osobiście z oglądaniem obiektów mających wartość zabytkową. A co oni chcą w Poznaniu pokazać? Rozumiem zwiedzanie browaru w Tychach czy w Żywcu, gdzie są budynki XIX-wieczne. A browar w Poznaniu został oddany do użytku w roku 1980 - więc co tu jest do zwiedzania, a tym bardziej oglądania????? Stopień korozji żelbetonu?? To tak, jakby organizować wycieczki do zwiedzania TESCO ...
ja chętnie zwiedziłbym taki browar aby zobaczyć jakich nowoczesnych sprzętów tam używają i całą strukturę mechaniczną takiego zakładu.Last edited by maryhh; 2003-07-03, 14:51.Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
breslauer napisał(a)
Oczywiście na końcu też jest degustacja piwa i to jakiego piwa!
P.S. Trwa to też z 2 godziny (z degustacją, chyba, że nie ma ludzi wtedy można podegustować dłużej i leją więcej ), w tym pokazują 2 filmy (zawsze można kimnąć czekając na degustację).
Comment
-
-
Myślę, by coś zwiedzać to nie musi być od razu zabytek.
A jest coraz więcej ludzi ciekawych jak przebiega produkcja piwa.
Dla osób mniej zainteresowanych i zających temat pozostaje chociaż degustacja.
Proszę jeszcze zostawić nr telefonu, gdzie można się umówić na zwiedzanie.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Matys napisał(a)
Będąc w Tychach zwiedzałem Tyski Browar i zwiedzanie trwało jednak krócej niż 2 godziny.
Sam jak byłem to było ponad 40 minut wraz z degustacją, ale trzeba było skrucić program ze względu na późną porę.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
mwa napisał(a)
O zwiedzaniu dowiedziałem się w kwietniu,
całkiem podobnie wygląda zwiedzanie Browarów Tyskich ,też zakończonych degustacją.
KP . Jest to artukuł z grudnia 2002 roku.
Centrum miało byc otwarte w lutym.
Jak mnie pamięc nie myli to w kwietniu wysyłałem maila do pana Kwiatkowskiego z zapytaniem kiedy będzie otwarte. W odpowiedzi otrzymałem, że jak będzie otwarte to wzmianka ukaze się w prasie i na stronach KP.
Na stronie KP nic nie ma , a na wysłany dzisiaj mail do p. Kwiatkowskiego z potwierdzeniem tej wiadomości nie otrzymałem jeszcze odpowiedzi"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
breslauer napisał(a)
zwiedzanie kojarzy się mi osobiście z oglądaniem obiektów mających wartość zabytkowąPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Może to i dobry pomysł z takim zwiedzaniem, ale w Browarach, a nie kombinatach.
Ja osobiście wolałbym chyba zwiedzić fabrykę np. komputerów, czy hutę stali, bo dowiedziałbym się w tych zakładach jak się produkuje komputery lub stal. Niestety w browarach takich jak Lech o produkcji piwa raczej niczego się nie dowiem. Kogoś, kto nie ma choć małej podstawy wiedzy na temat piwowarstwa, taka wycieczka może tylko ogłupić, a nie douczyć.
Temat przewodni: "Jak Się Robi Bezsmakowego Pilsa Od 'A' Do 'Z' w Jeden Dzień"
mwa napisał(a)
A jest coraz więcej ludzi ciekawych jak przebiega produkcja piwa.
Dla osób mniej zainteresowanych i zających temat pozostaje chociaż degustacja.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
A może by tak zaczekać do tego aż ktoś (np. ja ) zda relację z takiego zwiedzania i dopiero wtedy wyrażać swoje osądy? Nie zgodzę się, że zwiedzanie takiego browaru jak Lech nie ma sensu, gdyż:
1) Proces technologiczny warzenia piwa jest mimo różnić w smaku poszczególnych marek bardzo zbliżony i myślę, że ktokolwiek będzie prowadził takie wycieczki rzuci chociażby zarys tego skomplikowanego procesu
2) Co z tego, że browar mieści się w XVII-wiecznych budynkach, skoro sprzęt i tak ma nie więcej niż kilkanaście lat. Architekturę podziwiać można z zewnątrz a zwiedzanie polega na poznaniu tego co się dzieje wewnątrz.
3) Może wreszcie będzie można porozmawiać z jakąś kompetntną osobą w browarze, bo rozmowy na portierni i poprzez e-mail wiele nie wnoszą.
Comment
-
Comment