Browary Lech - otwarcie dla turystów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Regent
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2002.10
    • 512

arzy napisał(a)
    Nie popisałeś się z tym zdjęciem
    Myślałęm że wkleisz coś ze swojego aparatu
    Chętnie bym to zrobił, ale moje zdjęcia wewnątrz wyszły nieciekawie, więc nie chciałem pokazywać takiej amatorki.
    Attached Files
    Mniej alkoholu w piwach !!!
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• mwa
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2003.01
      • 5071

Myślę, że wszyscy wybaczą jak i mi wybaczyli.
      Ale warto było by zrobić jakieś zebranie przy Browarze i kolega Regent poprowadzi nas do piwopoju na skróty.
      Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• arzy
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.06
        • 2814

Regent napisał(a)
        Chętnie bym to zrobił, ale moje zdjęcia wewnątrz wyszły nieciekawie, więc nie chciałem pokazywać takiej amatorki.
        Tak już lepiej
        Najaważniejsze że ze swojego.
        Prosze o więcej.
        Ostatnia zmiana dokonana przez arzy; 2003-07-20, 21:18.
        "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Bractwo Piwne
        Skład Piwa
        Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• Regent
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2002.10
          • 512

mwa napisał(a)
          Myślę, że wszyscy wybaczą jak i mi wybaczyli.
          Ale warto było by zrobić jakieś zebranie przy Browarze i kolega Regent poprowadzi nas do piwopoju na skróty.
          Do piwopoju poprowadzi nas mój dzielny pies Kapsel.
          Attached Files
          Mniej alkoholu w piwach !!!

Comment

• mwa
            • 2003.01
            • 5071

Nie wiem ile spija Twój Kapsel, ale chyba więcej od Ciebie.

A z takim pieskiem to żaden browar nie ujdzie uwadze.
            Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• szarycat
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2003.08
              • 15

"Wycieczka" po Browarze Lech

Byłam na "wycieczce" po browarze. W planie było obejście z przewodnikiem warzelni, pomieszczeń fermentacji, filtracji i rozlewni. Potem projekcja krótkiego (10 min) filmu o browarze. Następnie zabawa wynalazkami multimedialnymi, np. "zrobienie" własnego piwa. Końcowym punktem programu była degustacja świeżego Leszka w pubie z możliwością pogrania w piłkarzyki
              Ogólnie fajna wycieczka, gdy się ma wakacje i troche wolnego czasu.
              Zawiodłam się tylko na sklepiku z pamiątkami - były tylko gadżety związane z Premium Lech Sport, piwne były tylko otwieracze i torba na ileś tam (nie pamiętam) puszek.
              małe browary

Comment

• Rzecznik
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2003.09
                • 8

Dopiero dzisiaj ktoś mi powiedzial o tej dyskusji. A moje nazwisko parę razty sie pojawiło, więc wyjaśniam, że Centrum Wycieczkowe przy LBW działa i ma się dobrze. Wbrew niektórym opiniom można się tu zapoznać również z bardzo historycznymi pamiątkami, jak np. Statutem Piwowarów Poznańskich nadanym przez Zygmunta Augusta. To, że Browar zbudowano w latach 70. nie oznacza, że pozbawiony jest historii. Bo kto ma się zaopiekować tradycją np. wybudowanego w 1827 r przez Józefa Mycielskiego Browaru w Kobylempolu, który wszak częściowo położony jest na naszym terenie? U mnie w pokoju nieprzypadkowo stoją meble z gabinetu Huggera. Bo ten Browar jest dziedzicem kilkuset lat tradycji poznańskich piwowarów.
                Pokazujemy tu jednak nie tylko kawałek historii wielkopolskiego piwowarstwa, ale także jeden z najnowocześniejszych browarów w Europie. Być może dla Was, znawców Piwa, nie jest to super atrakcja, ale dla wiekszości zwiedzających to fantastyczna przygoda i niezapomniane wrażenie.
                W ten sposób budujemy:
                (1) kulturę piwną w Polsce, bo ludzie widzą, że browar to nie jakas manufaktura, tylko skomplikowane przedsięwzięcie, które wymaga wiedzy, organizacji i pasji oraz
                (2) dumę Wielkopolan z takiego miejsca; teraz nie tylko mogą się chwalić Ratuszem czy katedrą, ale także browarem i pokazać, że u nas z podłogi można jeść...
                Na koniec wycieczki, tuż przed degustacją odbywa się quiz. Chciałbym usłyszeć odpowiedzi krytykantów na niektóre pytania quizowe, bo na razie widzę, że jeszcze tu nie byli, a już zdążyli nabrać przekonania, że nie warto się fatygować. W każdym razie wielu zwiedzających dowiaduje się bardzo wiele i po wycieczce bez trudu odpowiada na najbardziej skomplikowane pytania...
                Zapraszam jednak nie tylko malkontentów ale i entuzjastów, bo naprawdę warto.

Kłaniam się nisko i pozdrawiam,
                Paweł Kwiatkowski, rzecznik Kompanii Piwowarskiej

Piwosze Wszystkich Stron Łączcie Się!!!

Comment

• celt_birofil
                  † 2017 Piwosz w Raju
                  • 2001.09
                  • 4469

Witamy kolejnego wysoko postawionego pracownika KP na naszym forum
                  Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• dziku
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.12
                    • 1992

celt_birofil napisał(a)
                    Witamy kolejnego wysoko postawionego pracownika KP na naszym forum
                    ... i zachęcamy do wypełnienia profilu. Nie ma się czego wstydzić
                    Dziku

Comment

• celt_birofil
                      † 2017 Piwosz w Raju
                      • 2001.09
                      • 4469

dziku napisał(a)
                      ... i zachęcamy do wypełnienia profilu. Nie ma się czego wstydzić
                      Zawód: rzecznik prasowy
                      Ulubione piwo: Lech
                      Browarnictwo amatorskie: hmmm
                      Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• dziku
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.12
                        • 1992

celt_birofil napisał(a)
                        Zostałeś prorokiem, czy rzecznikiem Rzecznika
                        Dziku

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23975

proszę trzymać się tematu
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Rzecznik
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2003.09
                            • 8

celt_birofil napisał(a)

Mam prośbę, nie koncentrujmy sie na tym skąd kto przychodzi i kim jest, ale co ma do powiedzenia.
                            Natomiast faktycznie nie mam się czego wstydzić.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
                            Piwosze Wszystkich Stron Łączcie Się!!!

Comment

• zythum
                              • 2001.08
                              • 8305

Choć nie podoba mi się działalność dużych koncernów w ogóle ani nie podoba mi się monopolizacja rynku piwnego w Polsce to muszę przyznać rację Rzecznikowi. Dajcie sobie spokój w głupimi przytykami i komentarzami nie na temat. Co do mnie ja każdą inicjatywę która wpływa na wzorst wiedzy o piwie czy browarach w Polsce witam z przyjemnością i chociaż pewnie widok browaru w którym zamiast duszy są komputery mnie nie zadowoli ale bardzo chętnie posłuchałbym co podczas wycieczki ma do powiedzenia przewodnik i chętnie obejrzałbym wspomniane pamiątki. Nie zmieni to mojego stosunku do wielkich tego świata ale nie uważam, ze nia mają oni nic do powiedzenia i nic do pokazania. Z nadzieją, że Rzecznik będzie często zaglądał na forum (bo nie mam nadziei, że KP uwzględni nasze postulaty) pozdrawiam.
                              To inaczej miało być, przyjaciele,
                              To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                              Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                              Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                              Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                              Królowie banków, fabryk, hut
                              Tym mocni są, że każdy kradnie
                              Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• dziku
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2002.12
                                • 1992

Ano rzeczywiście, zdarzyło się nam (Celtowi i mnie) odbiec trochę od tematu dyskusji - wskazując pewien "Forumowy" obyczaj. Ja również uważam, że niezależnie od tego skąd kto pochodzi i jaką firmę reprezentuje w godzinach urzędowania - każdy może mieć coś ciekawego do powiedzenia. Ale tekst Rzecznika Hmmm - gdybym np ja coś takiego wkleił to Art "zjechałby mnie" za wklejanie tekstów marketingowych. I miałby rację... Przykro mi, ale tekst Rzecznika poza znanym mi do bólu z codziennej pracy "budowaniem wizerunku firmy" do tematu wycieczki po browarze za wiele nie wniósł.
                                Przybliżył natomiast motywy przybycia Autora na Forum "Dopiero dzisiaj ktoś mi powiedzial o tej dyskusji. A moje nazwisko parę razty sie pojawiło, więc wyjaśniam (...)" I tyle. Gdyby pierwszy post pojawił się w dziale "Przedstaw się", a ten był drugi - byłbym autentycznie przekonany o zainteresowaniu Forum, naszymi opiniami itd. A tak - nie jestem. I nie dziwi mnie to...
                                Wycieczka po browarze - niezależnie od tego co myśli się o samej firmie jest z pewnością rzeczą interesującą. I jakkolwiek wolę zwiedzać raczej małe browary to i na tą wybiorę się przy okazji - może jeszcze we wrześniu? Nie sądze, aby dane mi było zobaczyć coś innego niż w Żywcu i u innych naszych "wielkich", ale pozwiedzam z ciekawością i wrażenia opiszę. Tylko z degustacji raczej nie skorzystam . Od ponad 10 lat nie byłem w Poznaniu bez samochodu... a poza tym - po prostu - nie lubię Lecha.
                                Ostatnia zmiana dokonana przez dziku; 2003-09-02, 16:27.
                                Dziku

Comment

Przetwarzanie...
                                X