Czy zna ktoś adresy do firm produkujących mini i mikrobrowary?? Jestem zainteresowany nabyciem i uruchomieniem takiego browaru z piwem nieklarownym i niepasteryzowanym.
Mikro i minibrowary
Collapse
X
-
Zajrzyj na stronę www.piwosz.com.pl
Widziałem tam w linkach dużo odnośników do firm, które właśnie handlują wyposażeniem. Moż znajdziesz tam coś, co Ci będzie pasowało.
-
-
Odp: Mikro i minibrowary
psamtik napisał(a)
Czy zna ktoś adresy do firm produkujących mini i mikrobrowary?? Jestem zainteresowany nabyciem i uruchomieniem takiego browaru z piwem nieklarownym i niepasteryzowanym.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
http://www.pivo.praha.cz/pivo(english)/MINI.htm
Searching for decarbonizer, beer analyzer, wine analyzer, portable & dissolved oxygen meter, tetrazolium test? Immersion thermostat and circulator, hazemeter and nibem method for your services.
Dodáváme komplexní technologie pro farmaceutický, potravinářský a chemický průmysl, energetiku a zemědělství. Dále technologické celky pro pivovary a minipivovary.
tam poszukaj ;-) powodzenia
Comment
-
-
witam, jako czechofil polecam:
Destile z Brna www.destila.cz
Pacovske strojirny pstrading@mbox.vol.cz
lub
BKontakt bkontakt@mbox.vol.cz
Comment
-
-
www.haplmont.com jest chyba najtańszy. polskie odradzam za drogie, byłam na targach i ich propozycje mnie powaliły.
Comment
-
-
sponsor napisał(a)
A czy ktoś dowiadywał się u producentów jakie są koszty zakupu takiej instalacji?
Comment
-
-
koszt kształtuje sie w zaleznosci od mocy produkcyjnej.
minibrowar produkujacy około 500 hl/ warzenie to koszt około 90-150 000 Euro. mozna co prawda kupic w stanach czy szwajcarii, ale wtedy twoja stawka celna juz nie bedzie wynosiła O%tak wiec aby uniknac płacenia cła wybieraj producentów z UE.
Comment
-
-
koszt kształtuje sie w zaleznosci od mocy produkcyjnej.
minibrowar produkujacy około 500 hl/ warzenie to koszt około 90-150 000 Euro. mozna co prawda kupic w stanach czy szwajcarii, ale wtedy twoja stawka celna juz nie bedzie wynosiła O%tak wiec aby uniknac płacenia cła wybieraj producentów z UE. poza tym oczywiscie wyslij zapytanie ofertowe do wszystkich producentów, ktorzy wysla Ci oferty z cenami, zobaczysz, ze to nie tania zabaweczka
Comment
-
-
Że sprzęt nie jest tani już niestety się zorientowałem. Jak będę miał wolną chwilę zrobię jakąś analizę opłacalności i może okaże się na ile tak duża inwestycja się opłaci i czy kiedykolwiek ma szanse się zwrócic. Do tego niestety potrzebuję nie tylko ceny samego sprzętu ale jeszcze dzierżawa i remont miejsca, w którym możnaby to postawić, ceny surowców, energii itp. Najgorsza sprawa to dystrybucja (sklepy czy knajpy czy jakoś inaczej) ale jakoś może dam radę. Jak kiedyś się w to pobawię to przedstawię wyniki. Jak dobrze wyjdzie to może jakiś "frajer" się zainteresuje i da na to kasę (pomarzyć zawsze można ).
Otwierając coś takiego poza miastem można całkiem sporo z inwestycji odzyskać z SAPARDów i tym podobnych. Szkoda żeby miało się zmarnować sporo unijnego grosza. Jedyna niefajna sprawa to to, że trzeba na początek samemu wyłożyć a o kredytach nawet nie będę wspominał.Tres Piwowares
Comment
-
-
kereskes napisał(a)
[...] minibrowar produkujacy około 500 hl/ warzenie to koszt około 90-150 000 Euro [...]
Ja, przeglądając strony producentów takich instalacji, patrzę raczej na wielkości rzędu 5-15 hl z wybicia, uważając tę ilość za wystarczającą na potrzeby restauracji.
Ale widzę, że w Zielonej Górze szykuje się nam niemała piwna fabryka
Comment
-
Comment