Swoją drogą zastanawiające, że nawet w krajach takich jak Litwa, Łotwa czy nawet Ukraina i Rosja mini- i mikrobrowary powstają jak grzyby po deszczu a u nas z tym wyjątkowo krucho. Chciałbym być niepoprawnym optymistą i stwierdzić, że za te przysłowiowe parę lat coś drgnie także w tej materii, ale niestety nie mogę...
Spiż w Katowicach?
Collapse
X
-
-
Ech, gdyby to mogło się spełnić...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
a jednak coś jest...
Bogdan Spiż pochwalił się wreszcie co i jak z Katowickim Spiżem - otóż browar ma ruszyć w połowie drugiego kwartału br. i ma być zlokaliziowany przy ul. Opolskiej (szkoda że nie w Opolu ) w budynkach byłej drukarni. podobno ma pomieścić ponad 1500 osób...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Była drukarnia na Opolskiej? Toż z tego co wiem to ten bydynek wyburzono. Ale moge się mylić. Rzecz do sprawdzenia.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
No to już mamy obiecanki na kolejne 3 mikrobrowce w tym roku (Zielona Góra , Poznań i teraz Katowice) plus reaktywacja Somy. Skończy się pewnie tak że nic z tego nie wyjdzie lub owe browary będą tylko knajpami (w 3 pierwszych przypadkach) a w międzyczasie zamkną pewnie kolejne kilka czynnych obecnie browarów
Ależ ze mnie pesymista-realista...Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
adam16 napisał(a)
Była drukarnia na Opolskiej? Toż z tego co wiem to ten bydynek wyburzono. Ale moge się mylić. Rzecz do sprawdzenia.
A przy Opolskiej nadal stoi takie szare gmaszysko. Zupełnie sobie nie wyobrażam browaru w tym miejscu. Tym bardziej, że jest to jakiś taki "martwy" rejon, choć właściwie w centrum miasta.Piwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment
-
-
Cooper napisał(a)
Skończy się pewnie tak że nic z tego nie wyjdzie lub owe browary będą tylko knajpami (w 3 pierwszych przypadkach)
Dopóki nie otworzą i nie uwarzą nie uwierzęGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pan Spiż określił się jednoznacznie- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ja czekam. Choć miejsce wybrali nie najciekawsze, jak to napisał wyżej już Kocur. Niby centrum, prawie trzy kroki od dworca, a jednak takie małe zadupie.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Bardzo dobry pomysł, gdyż (do Pogoniarza)na Ślonsku to nie ino bergmany (górnicy) łażom na beer i nos ślonzoków stać na piwo po 6 zł - tyle w końcu kosztuje syfiasty żywiec na ul. Stawowej - naprzeciwko dworca.
Raz w roku jestem we Wrocławiu i w Spiżu zawsze zostawiam całą delegację i dokładam ze swoich - przecież jeść nie trzeba (Gandhi wytrzymał 40 dni) - a bez picia???
Pozdrowienia dla Wrocławia (szkoda że Wrocławia nie można owtorzyć w Katowicach )NORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.
Comment
-
Comment