Spiż w Katowicach?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Petrax
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2001.12
    • 662

Swoją drogą zastanawiające, że nawet w krajach takich jak Litwa, Łotwa czy nawet Ukraina i Rosja mini- i mikrobrowary powstają jak grzyby po deszczu a u nas z tym wyjątkowo krucho. Chciałbym być niepoprawnym optymistą i stwierdzić, że za te przysłowiowe parę lat coś drgnie także w tej materii, ale niestety nie mogę...
    In cervisia veritas
    http://www.ptxc.de.vu
    Пиво - вот мое экотопливо

Comment

• mwa
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2003.01
      • 5071

Nie ma tak źle jak się wydaje.
      Wystarczy jeszcze paru piwozłopów i będziemy mieli tyle minibrowarów ile grzybów w lesie (bo grzybów jest bardzo mało).
      Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• BuR
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2003.01
        • 104

No właśnie - 3 mikro to troszke za mało. Teraz wszyscy chcą naszego wrocławskiego SPIŻA

Comment

• Agnes
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2001.10
          • 32

Potwierdzam, niedaleko dworca w miejscu gdzie istniała kiedyś drukarnia są plany uruchomienia mini browaru Spiż. Trzy kondygnacje, wejdzie spokojnie 1000 osób.

Comment

• adam16
            • 2001.02
            • 9865

Ech, gdyby to mogło się spełnić...
            Browar Hajduki.
            adam16@browar.biz
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Standarte
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2003.08
              • 467

Trzymam kciuki

Jestem za,duszą i ciałem,będę mógł częściej tam wpadać z Krakowa.Wrocław jest przesympatyczny,lecz ta odległość...

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23926

a jednak coś jest...

Bogdan Spiż pochwalił się wreszcie co i jak z Katowickim Spiżem - otóż browar ma ruszyć w połowie drugiego kwartału br. i ma być zlokaliziowany przy ul. Opolskiej (szkoda że nie w Opolu ) w budynkach byłej drukarni. podobno ma pomieścić ponad 1500 osób...
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• adam16
                  • 2001.02
                  • 9865

Była drukarnia na Opolskiej? Toż z tego co wiem to ten bydynek wyburzono. Ale moge się mylić. Rzecz do sprawdzenia.
                  Browar Hajduki.
                  adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Cooper
                    🍼🍼
                    • 2002.11
                    • 6056

No to już mamy obiecanki na kolejne 3 mikrobrowce w tym roku (Zielona Góra , Poznań i teraz Katowice) plus reaktywacja Somy. Skończy się pewnie tak że nic z tego nie wyjdzie lub owe browary będą tylko knajpami (w 3 pierwszych przypadkach) a w międzyczasie zamkną pewnie kolejne kilka czynnych obecnie browarów
                    Ależ ze mnie pesymista-realista...
                    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• StaryKocur
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.01
                      • 1521

adam16 napisał(a)
                      Była drukarnia na Opolskiej? Toż z tego co wiem to ten bydynek wyburzono. Ale moge się mylić. Rzecz do sprawdzenia.
                      Wyburzono niedokończony budynek przy Mickiewicza - tuż obok Opolskiej.
                      A przy Opolskiej nadal stoi takie szare gmaszysko. Zupełnie sobie nie wyobrażam browaru w tym miejscu. Tym bardziej, że jest to jakiś taki "martwy" rejon, choć właściwie w centrum miasta.
                      Piwo pite z umiarem
                      nie szkodzi w żadnych ilościach.

Comment

• becik
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🍼🍼
                        • 2002.07
                        • 14999

Cooper napisał(a)
                        Skończy się pewnie tak że nic z tego nie wyjdzie lub owe browary będą tylko knajpami (w 3 pierwszych przypadkach)
                        ale pewnie pan Spiż nie okreslił się jednoznacznie, że będzie to kolejny browar z produkcją na miejscu, więc pewnie sama restauracja, plany planami, a znając zycie i to co było do tej pory wypada mi tylko poklakierować Cooperowi.
                        Dopóki nie otworzą i nie uwarzą nie uwierzę
                        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23926

Pan Spiż określił się jednoznacznie
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• adam16
                            • 2001.02
                            • 9865

Ja czekam. Choć miejsce wybrali nie najciekawsze, jak to napisał wyżej już Kocur. Niby centrum, prawie trzy kroki od dworca, a jednak takie małe zadupie.
                            Browar Hajduki.
                            adam16@browar.biz

Comment

• strzelczyk76
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2003.11
                              • 823

Bardzo dobry pomysł, gdyż (do Pogoniarza)na Ślonsku to nie ino bergmany (górnicy) łażom na beer i nos ślonzoków stać na piwo po 6 zł - tyle w końcu kosztuje syfiasty żywiec na ul. Stawowej - naprzeciwko dworca.
                              Raz w roku jestem we Wrocławiu i w Spiżu zawsze zostawiam całą delegację i dokładam ze swoich - przecież jeść nie trzeba (Gandhi wytrzymał 40 dni) - a bez picia???
                              Pozdrowienia dla Wrocławia (szkoda że Wrocławia nie można owtorzyć w Katowicach )
                              NORMALNOŚĆ

Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.

Comment

• Wesoly
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2003.10
                                • 371

W Katowicach jest już gotowa instalacja, jest też już zatrudniony browarnik. Lokal mam być w trochę nowszym stylu niż Wrocław i o większej skali produkcji.
                                Pozdrawiam, Wesoły

Comment

Przetwarzanie...
                                X