Właśnie wróciłem ze wspomnianego katowickiego Spiża... Jak wnioskuję z poprzednich wypowiedzi piwo które piłem nie było jeszcze warzone w katowicach... Dostępne aktualnie są 3 rodzaje Spiża - jasne, ciemne, mocne (odpowiednio po 3, 3 i 3,5zl). Oprócz spiża znajdziemy tam też inne alkohole i... niestety trunki typu tyskie, pilsner, lech... - ale stoją one na "tyłach lokalu" Ogólnie lokal dość pokaźnych rozmiarów (z tego co czytałem mają odbywać się tam różnego typu koncerty, dyskoteki, imprezy, itp...). Piwo jak wiadomo Spiżowe, czyli niezłe Odczucia po pierwszej wizycie raczej pozytywne, aczkolwiek na razie obsługa jeszcze nie umie się do końca połapać co i gdzie ma no i tłumów to tam nie było. W lokalu w czasie 'imprez' będzie obowiązywać selekcja (tak przynjmniej wnioskuję z tego że 2 dni temu mnie nie wpuścili bo miałem sportowe buty), ale to nie cały czas, a poza tym moim zdaniem jest to jak najbardziej ok. To chyba tyle jeśli chodzi o pierwsze spostrzezenia...
Spiż w Katowicach?
Collapse
X
-
Na http://www.spiz-katowice.pl jest galeria z imprezy otwierającej lokal - mnożna mniej więcej pooglądać jak wygląda od środka. Aha a z tego co wyczytałem na ich stronie (plan imprez), to spiż będzie po 3zl chyba tylko w poniedziałki (tematycznie piwne) i środy (studenckie)...
Comment
-
-
Obejrzałem te zdjęcia i nasuwają mi się pewne sprostrzeżenia.
1. Lokal ten nie ma absolutnie atmosfery do picia piwa.
No chyba, że jest tam jakieś przytulne i ciche miejsce (wyglądem przypominające to z czerwonymi siedzeniami)
2. Nie dziwię się właścicielowi, że trzyma dla "wybrednych" piwoszy Leszki i Pilsnery
3. Cena promocyjna na Spiża powinna być utrzymana jak najdłużej. Niech chociaż co 5 osoba zasmakuje w piwie z mikrobrowaru to już będzie dobrze. Czasem właśnie niska cena może być tym motorem, bo lokal raczej będzie skupiał ludzi, którzy są "trendy", lubią "muzę", mają 3 "zeta" lub więcej "hajsu" w kieszeni i żyjący wg reguł Wielkego Jasnowidza REKLAMA. Zgodnie z nim wiedzą, że Dębowe to zapewne długo warzone, a Warka Strong to w 100% - moc w smaku.
I którzy - niestety - nie myślą nawet o tym, że piwo może być inne niż ...........*
* - potrzebne wpisaćbla bla bla
Comment
-
-
No i obecność kolorowowłosego gwiazdora...
Chyba odszedł by mi smak na leszka i pilsa.
Mam nadzieję, że nie będzie on "meblem" lokalu.fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl
Comment
-
-
Powiem tak, atmosfera do picia piwa faktycznie jest może jakaś porażająca, ale nie jest tak źle. Z tego co zauważyłem to zdjęcia te są wykonane na dole lokalu gdzie jest dość przestronnie- typowo na jakąś impreze muzyczno-taneczną. Ale na piętrze na około są oddzielane murkami 'lorze', m.in. takie z tymi czerwonymi siedzeniami... i tam jest raczej spokojnie. Muzyka też nie jest jakaś nachalna tylko spokojna, taka akurat. Jak byłem tam wczoraj (poniedziałek) to dół był wogóle zamknięty i tylko na górze się siedziało i degustowało...
Comment
-
-
Faktycznie, zajebiście piwne klimaty
Aż się chce pić to piwo, które będzie warzone w Spiżu - założe się że za jakiś czas, zrezygnują z tego pomysłu - i poprzestaną na Tyskim, bo jakoś mi się nie chce wierzyć, że ci pięknie opaleni ziomale i te plastikowe Barbie - będą gustować w takim piwie
A ta sceneria, którą zobaczyłem na zdjęciach - na pewno nie przyciągnie piwoszy, którzy idą tam dla smaku piwa, no mnie przynajmniej nie Wolę swoją piwnicę od tych laserów!
Nawet te kadzie do tego miejsca, towarzystwa, atmosfery nie pasują! No chyba że w inne dni będzie inaczej...NORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.
Comment
-
-
Odwiedziłem Spiża przy Opolskiej właśnie. Przyznam rację pwolakowi - nie jest tak źle! Ceny jak na razie promocyjne - jasne 3 zł, ciemne i mocne 3,5 zł. Cennik popromocyjny ustalono na poziomie 4,5 zł jasne, 5 zł ciemne i mocne.
Warto zajrzeć na pewno i będę to czynić dosyć regularnie, bo pracuję niedaleko...*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
Jak byłem w niedzielę, to nawet się nie zorientowałem, że to klub muzyczny (fakt, światło było wyłączone, ale coś tam widziałem). Znam bardziej klimatyczne miejsca, ale może techno nie będzie tam leciało codziennie. Generalnie jest gdzie usiąść i pogadać przy piwie. A że miejsce nie jest "obłożone" piwnymi eksponatami - cóż, taki jest teraz rynek. Byle piwo było świeże i smaczne.
Comment
-
-
Łojej, obejrzałam foty - ale diskobandżo
Powiedzcie, czy ciocia Marusia ślepa, czy tam były foty tylko zajefajnych ludków kiwających się na parkiecie? Browaru jako takiego nie widziałam, ale nie chciało mi się tego oglądać do końca
Obawiam się, że Spiż w tym lokalu może mieć problem z przyjęciem się. Ale nie kraczmy
Comment
-
-
Podstawek spiżowych brak, szkła firmowego też. A co do klimatu - Wrocław to nie jest, w czasie dyskoteki w katowickim Spiżu będzie pewno nieprzyjemnie. Ale ja odwiedziłem go o nienormalnej dla normalnych konsumentów porze i nie narzekam...
Choć w sumie mógłbym ponarzekać na ciemne, które powinno się raczej nazywać kawowe. Ale jasne za to smaczne było...*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
Comment