Prace adaptacyjne budynku ( kiedyś drukarnie ) pod browarek wciąż trwają.
Szlifują, spawają, elektrycy montują... a końca nie widać. Niektóre meble już stoją.
Jak się wstępnie dowiedziałem otwarcie nastąpi prawdopodobnie we wrześniu b.r.
A jednak udało się wcześniej
Czyżby moja inspekcja pzyśpieszyła otwarcie ?
Obejrzałem te zdjęcia i nasuwają mi się pewne sprostrzeżenia.
1. Lokal ten nie ma absolutnie atmosfery do picia piwa.
No chyba, że jest tam jakieś przytulne i ciche miejsce (wyglądem przypominające to z czerwonymi siedzeniami)
Zdjęcia są z otwarcia ( dyskotekowo ! ) dyskoteka jest w piątki i soboty ( po godz. 21 ) a tydzień ma siedem dni ...
Czytając Wasze posty ciekawi mnie Wasza ocena lokalu na odległość albo ktoś wpadł na moment do lokalu i " się zauroczył " ( nawet WC nie zaliczył ).
Dużo w tym wszystkim zazdrości, lęku przed nieznanym .... dobrze, że nie zrobiono tam kolejnej góralskiej chaty lub romantycznego pałacyku
i innego szklanego domu, a właśnie tak jak tam jest - zgodnie z duchem poprzemysłowych Katowic ( przynajmniej tamtej okolicy ).
Zaś na pełną ocenę przyjdzie czas gdy przelecę wszystkie dni i noce.
P.S.
Najlepiej jest przy stołach z kolumną - też na czerwono ( max. 20 os. i beczka piwa - 20 litrów tylko 150 zł ). Dobra akustyka i można swobodnie pogadać - nawet po godz. 21.
P.S.
Najlepiej jest przy stołach z kolumną - też na czerwono ( max. 20 os. i beczka piwa - 20 litrów tylko 150 zł ). Dobra akustyka i można swobodnie pogadać - nawet po godz. 21.
czyli najkorzystniej brać pszeniczne bo wychodzi wtedy 3.75 zł za 0,5l
czyli najkorzystniej brać pszeniczne bo wychodzi wtedy 3.75 zł za 0,5l
...średnio to tak wychodzi - pijąc też Jasne.
Poważnie - to zawasze płaci się za beczkę w/g cennika ( max. 20 os. n.p. Jasne - 20 litrów jeszcze 120 zł PL ),
zaś gratis dostaje się buncol smalcu spiżowego oraz bochen chleba i... ogórki lub Utopenci !
( info. sprawdzone - sprawdż i Ty !)
Także...
Aby zrobić klimat klubowo - restauracyjno - biesiadny ( akustyka ) to najlepiej wynająć stół z kolumną lub osobny kantorek ( po uzgodnieniu z Dyrektorem ).
Tam jest tak : obsługa - kierownik - dyrektor - Właściciel - klient
Info. niesprawdzona - od najbliższego poniedziałku zmiany - piwa też !
( W Tychach chyba nie ? )
Warzenie tam - bez zmian.
Chyba trzeba się było tego spodziewać , ceny były niższe niż w Wrocławiu ..... ale pozostają jeszcze Tychy oby w tych cenach, które są obecnie
... Wroclaw to nie Katowice i ceny mają prawo być wyższe ( chyba 6-7 zł / 0,5l ? )
zaś jeśli w Tychach podwyższą to nikt tam nie przyjdzie na piwo marki Spiż... a ja ucieknę na południe
Nie panikujmy - napisałem, że prawdopodobnie ( chyba na 4-5 zł / 0,5 l ? ).
Co do cen to oficjalnie napisane jest, że cena za jasne w poniedziałki i środy ma być 3zł, a w pozostałe dni 4,5zł (chyba że się coś zmieni ale nigdzie o tym nie słyszałem), poza tym kilka dni temu wprowadzili happy hour - od środy do soboty od 21-22 jasne za 2zł.
Co do cen to oficjalnie napisane jest, że cena za jasne w poniedziałki i środy ma być 3zł, a w pozostałe dni 4,5zł (chyba że się coś zmieni ale nigdzie o tym nie słyszałem), poza tym kilka dni temu wprowadzili happy hour - od środy do soboty od 21-22 jasne za 2zł.
Ja ceny oficjalne podałem ( jeszcze ten tydzień ( ? )) - wszystko zgodne... zaś środa dla studentów
i ... pszeniczne po 5 zł / 0,5 l ( jeszcze ten tydzień ( ? ) ) - happy... piliśmy tydzień temu.
...a dzisiaj było podobnie - wróci Jasiu to może coś doda ?
Jeśli dobrze usłyszałem, to w TVP2 przed chwilą zapowiadali transmisję jakiegoś koncertu w piątek z katowickiego Spiża. Mam nadzieję, że nie pokręciłem, ale zdjęcia wyglądały jak z jakiejś wielkiej dyskoteki. (No chyba, że to był spodek )
Jasne w poniedziałek piwny kosztuje 3 pln natomiast Ciemne,Mocne i Pszeniczne sa po 5 pln.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment