Piwny brzuch
Collapse
X
-
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła. -
Zawarte CO2 w piwie powiększa żołądek przez co powoduje uczucie głodu. To zwiększone spożycie powoduje powstawanie brzuchola. Samo piwo nie jest tak kaloryczne.Comment
-
Piwo zaostrza apetyt, to prawda, zwłaszcza mocno chmielony pilsner, ale wcale nie dzięki "powiększeniu żołądka". Poza tym piwo, zwłaszcza o wyższym ekstrakcie jest sycące. Takim piwem można się solidnie najeść rezygnując z tradycyjnego posiłku. Gwarantuję ci, że po kilku piwach typu porter lub ogólnie mocniejszych niż 12 Plato, nie będziesz odczuwał głodu.
Comment
-
Co za bzdura?Piwo zaostrza apetyt, to prawda, zwłaszcza mocno chmielony pilsner, ale wcale nie dzięki "powiększeniu żołądka". Poza tym piwo, zwłaszcza o wyższym ekstrakcie jest sycące. Takim piwem można się solidnie najeść rezygnując z tradycyjnego posiłku. Gwarantuję ci, że po kilku piwach typu porter lub ogólnie mocniejszych niż 12 Plato, nie będziesz odczuwał głodu.
Masz chyba na myśli ekstrakt rzeczywisty piwa? Sprawdź sobie jaki udział procentowy w piwie stanowią białka, węglowodany i tłuszcze, o ile wiem to nie są to imponujące ilości. Tak tak bo jak wypije te kilka litrów piwa to może zbilansuje moje zapotrzebowanie z kolacją
Ale faza będzie niezła. Pozdrawiam
Comment
-
Tak naprawdę to chmiel zaostrza apetyt, ma on także właściwości uspokajające.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Masz chyba na myśli ekstrakt rzeczywisty piwa? Sprawdź sobie jaki udział procentowy w piwie stanowią białka, węglowodany i tłuszcze, o ile wiem to nie są to imponujące ilości. Tak tak bo jak wypije te kilka litrów piwa to może zbilansuje moje zapotrzebowanie z kolacją
Jednakowoż weź pod uwagę, że jednak nie wszystko wiesz, to, że jesteś technologiem fermentacji nie oznacza, żeś pojadł wszelkie rozumy na temat piwa. Wartości odżywcze piw przemysłowych mają się na przykład nijak do tychże w piwach domowych.Comment
-
A tam obżarstwo przy piwie. Ja się nie obżeram, a przez wakacyjne rozkoszowanie się piwem już mi się brzuchacz spasłTrzeba coś z tym zrobić.
Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Sory nie chciałem, żeby to było jakoś źle odebrane, tak mi się napisało po prostu.. tak naprawdę to nie znam się na piwowarstwie domowym znam tylko kilka teoretycznych "pierdułek" i to wszystko. Także z góry przepraszam jak będę pisał jakieś bzdety, dopiero uczę się przy was i wkraczam w ten świat piwa. PozdrawiamComment
-
A tak serio - baw się tu dobrze, czasem po prostu zamiast pisać komuś "poczytaj sobie" to napisz "wydaje mi się, że" i wszystko będzie ok
Żeby nie było, że wtrącam się nie na temat - Slavoy się sprowadza i zamierzamy sobie zrobić dietkę - jak to małżonek stwierdził "na wsi łatwiej, bo w sklepach i tak nic nie ma"Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2007-09-26, 11:30.Comment
-
Na pewno jednak nie jest tak jak piszesz, że CO2 rozpycha żołądek i przez to się tyje. Bo to jest kompletna bzdura.Comment
-
pozdrawiam
Comment
-
Nie namieszałeś - po prostu napisałeś coś, o czym tu wszyscy doskonale wiemyComment
-
he he
Comment
-
Kopyr miał na myśli DOBRE piwa o wysokim ekstrakcie, a nie wysokoodfermentowane paskudztwaComment