W Czechach według przewodniczącego Związku Małych i Średnich Browarów Czeskich (wiadomość z serwisu www.pivovary.ic.cz) lato roku 2003 było dla małych i średnich browarów (do 200 tys. hektolitrów) bardzo udane. Sprzedaż wzrosła o 10-12 procent. Ciekawe jak to wygląda u nas. Może Polskie Stowarzyszenie Małych i Średnich ogłosiłoby jakieś wyniki.
Dobre wieści z Czech
Collapse
X
-
Dobre wieści z Czech
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Tagi: brak
-
-
?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Odp: Dobre wieści z Czech
zythum napisał(a)
W Czechach według przewodniczącego Związku Małych i Średnich Browarów Czeskich (wiadomość z serwisu www.pivovary.ic.cz) lato roku 2003 było dla małych i średnich browarów (do 200 tys. hektolitrów) bardzo udane. Sprzedaż wzrosła o 10-12 procent. Ciekawe jak to wygląda u nas. Może Polskie Stowarzyszenie Małych i Średnich ogłosiłoby jakieś wyniki.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
tomuś napisał(a)
Czeska woda w butelce od piwa. Nie ma jak Polski browarek!
A swoja droga wyniki naszych malych i srednich by sie przydaly, ciekawe w jakim stopniu nasze Forum im poprawia statystykeLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
lzkamil napisał(a)
(...)A swoja droga wyniki naszych malych i srednich by sie przydaly, ciekawe w jakim stopniu nasze Forum im poprawia statystyke
W końcu paru Forumowiczów (ze mną włącznie) spędzało urlop w okolicah Czarnkowa, na "Diecie Noteckiej"Dziku
Comment
-
-
Krzych15 napisał(a)
Jak komuś nie odpowiada piwo 5% zapraszam na Litwę tam w większości są piwa 9%...
A wracając do tematu, to niestety, ale czeskie piwa przeciętnie są dużo smaczniejsze od polskich. Przede wszystkim chyba z powodu innych proporcji między zawartością ekstraktu a alkoholu. W Polsce wyciska się procenty do maksimum. Ostatnio wpadło mi w ręce jakieś piwo (nie pamiętam już nazwy, chyba z Chociwla), które miało 6% alkoholu przy 9% ekstrakcie. Toż to chyba jest niechlubny rekord świata!
Comment
-
-
Cezar napisał(a)
Nieprawda, większość piw jest tam normalnych!
Ostatnio wpadło mi w ręce jakieś piwo (nie pamiętam już nazwy, chyba z Chociwla), które miało 6% alkoholu przy 9% ekstrakcie. Toż to chyba jest niechlubny rekord świata!
no chyba , że wspomagano sobie spirytusem
we francji takiego rodzaju praktyki sa stosowane przez wiele browarów:
Khirov- piwo +wódka
Desperados, Tequieros - piwo+tequila
Kingston - piwo+rum
Adelscott- piwo +whiskey
więcej tego typu napojów piwnych nie pamietam
Comment
-
-
w tequilę, rum, i whiskey bym nie wierzył, na mój gust to jedynie dodatki "smakowo-zapachowe" nie mające ze wspomnianymi trunkami zbyt wiele wspólnego- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
ART napisał(a)
w tequilę, rum, i whiskey bym nie wierzył, na mój gust to jedynie dodatki "smakowo-zapachowe" nie mające ze wspomnianymi trunkami zbyt wiele wspólnego
Tak przynajmniej robia Niemcy w popolarnych w ostatnich latach miksach piwa i coli
Comment
-
-
te Radlery o których wspominasz są faktycznie mieszankami soków czy innych napojów z piwem w proporcjach dość znaczących- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
ja napisałem
... Ostatnio wpadło mi w ręce jakieś piwo (nie pamiętam już nazwy, chyba z Chociwla), które miało 6% alkoholu przy 9% ekstrakcie. Toż to chyba jest niechlubny rekord świata!
Comment
-
Comment